סיאנדה קולו נכלל בסגל הרחב של נבחרת דרום אפריקה לצמד המשחקים נגד אתיופיה בעוד כשבועיים וחצי ובהפועל תל אביב מקווים שהפעם הוא לא יתקל בקשיים כשישוב לישראל.
בחודשים האחרונים הבלם הדרום אפריקאי נתקל פעמיים בסירוב של הרשויות בישראל לאפשר לו להיכנס למדינה, תחילה ביולי ולאחר מכן באמצע ספטמבר. בעיות ניירת וביורוקרטיה גרמו לו לתסכול רב ומוצדק - בעיקר אחרי שבתחילת יולי ברשות האוכלוסין וההגירה טענו שסופק לו מסמך עלייה למטוס מזויף.
יתרון (4) 293
19:30

חוף השנהב

מוזמביק
(1+)
אלופת אפריקה המכהנת פותחת את מסע ההגנה על התואר עם סגל עמוק ונוצץ. מוזמביק מגיעה במומנטום חיובי מהמוקדמות, אך היא תתקשה מאוד לעצור את הלחץ והעוצמה הפיזית של ה"פילים".
יתרון (4) 322
20:55

הפועל ירושלים

אליצור נתניה
(15+)
הפועל ירושלים מגיעה אחרי שני הפסדים לא נעימים להרצליה ובאר שבע בחוץ. נתניה לא מספיק טובה, פשוט כך. אין לירושלים את הפריבילגיה לזלזל במשחק הזה במצבה הנוכחי, והיא תביס את האורחת החלשה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
כדי להימנע מתרחיש דומה בפעם השלישית בתוך כשלושה חודשים, בהנהלת הפועל תל אביב טיפלו בנושא ומאמינים בהפעם לא יתעוררו בעיות, וקולו יוכל להיכנס לישראל ללא בעיה אחרי שיסיים את המשימה הלאומית. בצל ההיעדרות הכפויה שלו, קולו רשם הופעת בכורה בליגה העונה כשנכנס בדקה האחרונה של המשחק נגד מכבי פתח תקוה ביום שבת האחרון. נגד הפועל חיפה בסוף השבוע, הוא כבר אמור לפתוח במקום אדי גוטליב המורחק.
קולו נכלל ברשימה מוקדמת של 34 שחקנים שפרסם המאמן הבלגי הוגו ברוס והוא צפוי לשרוד את הניפויים אחרי שבחודשים האחרונים הפך לשחקן הרכב קבוע. דרום אפריקה משחקת ז' במוקדמות המונדיאל באזור האפריקאי ואחרי שני משחקים היא מקדימה את גאנה, אתיופיה וזימבבואה. הנבחרת שתסיים ראשונה, תעלה לשלב הבא.


