וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מלך השערים איננו: כדורגלן העבר ג'ימי גריבס מת בגיל 81

עודכן לאחרונה: 19.9.2021 / 13:08

אבל באנגליה. הלך לעולמו אלוף העולם עם אנגליה ב-1966 וגדול הכובשים בכל הזמנים בליגה הבכירה: "לא יהיה עוד כדורגלן כמוהו"

תקציר: כל שערי המחזור בפרמיירליג ממשחקי שבת, 19 בספטמבר/ספורט1

אבל נפל היום (ראשון) על הכדורגל האנגלי עם היוודע מותו של כדורגלן העבר האגדי, ג'ימי גריבס. חלוץ העבר, מלך שערי טוטנהאם בכל הזמנים ואלוף העולם עם נבחרת אנגליה ב-1966, הלך לעולמו בגיל 81. באתר הרשמי של טוטנהאם נכתב: "לא יהיה עוד כדורגלן כמוהו".

גריבס החל את הקריירה בצ'לסי ואחרי ארבע שנים במדי הבלוז, עבר למילאן איתה זכה באליפות איטליה. הוא שב ללונדון ב-1961 כשחתם בטוטנהאם, ולבש את מדי התרנגולים ב-9 השנים הבאות. ב-381 משחקים רשמיים בכל המסגרות, הבקיע 266 שערים. ב-1970 עבר לווסטהאם ולאחר עונה אחת, ירד לליגות הנמוכות.

גריבס הוא מלך השערים בליגה הבכירה באנגליה עם 357 כיבושים והוא הוכתר למלך השערים בשש עונות שונות - יותר מכל שחקן אחר בהיסטוריה. בנוסף, הוא מצא את הרשת 44 פעמים ב-57 משחקים בנבחרת אנגליה. הוא זכה עם טוטנהאם בשני גביעי אנגליה ובגביע אירופה למחזיקות גביע, אבל מעולם לא זכה באליפות אנגליה.

מקום של כבוד בהיסטוריה של הכדורגל האנגלי. גריבס/GettyImages

גריבס שהתמודד עם אלכוהוליזם בשנות הקריירה האחרונות שלו, סבל לאורך השנים האחרונות מבעיות בריאות חוזרות ונשנות. הוא עבר שבץ מוחי קל ב-2012 ואחד נוסף, קשה יותר ב-2015. האירוע האחרון גרם לכך שאיבד את יכולת הדיבור והתנייד בעיקר בעזרת כסא גלגלים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully