הבוקר (ה') נחתם מתווה לשנה נוספת בין משרד התרבות והספורט, משרד האוצר, ההתאחדות לכדורגל ומנהלת הליגות המקצועיות ובו הגיעו הצדדים להסכמה בנושא התמיכה הכספית לענף הכדורגל בעונת המשחקים 21/22.
ההסכם המחודש ייתן מענה לצרכים של ענף הכדורגל, יגדיל את הכנסות הענף וישמש לשיפור הספורט בכלל. המתווה יוקצה לטובת תמיכה בהתאחדויות, איגודי, אגודות ומועדוני הספורט, הוצאות הסדרנות, השיטור וגם למבחני תמיכה לחיזוק מעמד השחקן הישראלי.
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
זאת ועוד, הוחלט כי ההתאחדות לכדורגל ומנהלת הליגות המקצועיות יקימו צוות שמטרתו לבחון את הצורך בהתקנת תקנות חדשות, אשר יגבירו את היציבות הפיננסית של קבוצות הכדורגל, ובמטרה לנסות ולמנוע מקבוצות כדורגל מקצועיות להיקלע לבעיות כלכליות בטווח הארוך. כל זאת תוך בחינת ההשקעה במחלקות הנוער ותשתיות.
שר התרבות והספורט, חילי טרופר: "אני שמח שהסכם חשוב זה נחתם ויאפשר את המשך הפעילות וההתפתחות של ענף הכדורגל. תודה למשרד האוצר, ההתאחדות לכדורגל ומנהלת הליגות המקצועיות על השותפות לאורך כל הדרך".


