מכבי חיפה הודחה מליגת האלופות כבר בסיבוב המוקדמות הראשון ונשרה לקונפרנס ליג, המפעל החדש של אופ"א והשלישי בחשיבותו. הירוקים, שהפסידו 2:0 לקייראט בקזחסטן אחרי 1:1 במשחק הראשון בארץ, מצטרפים למכבי תל אביב, מ.ס. אשדוד והפועל באר שבע בסיבוב המוקדמות השני, ובשבוע הבא יתארחו אצל דינמו טביליסי, שנשרה גם היא מליגת האלופות אחרי הפסד 2:1 לנפטצ'י באקו (2:4 לאזרים בסיכום). הגומלין יהיה בחיפה ב-29 ביולי.
זה יהיה מפגש ראשון אי פעם של מכבי חיפה עם יריבה גאורגית במפעלי אופ"א. הפועל באר שבע ניצחה בעונה שעברה את דינמו באטומי בסיבוב הראשון של מוקדמות הליגה האירופית, בעוד בית"ר ירושלים הודחה לפני שלוש שנים על ידי צ'יחורה באותו שלב ועברה את ויט טביליסי במוקדמות גביע אופ"א בשנת 2000.
דינמו טביליסי היא שיאנית האליפויות של גאורגיה עם 18 זכיות, כולל בשנתיים האחרונות. כרגע הליגה הגאורגית פעילה והקבוצה נמצאת במקום השני אחרי 21 מחזורים, מרחק שתי נקודות מדינמו באטומי המוליכה. השם הגדול של הקבוצה הוא ג'אנו אנאנידזה, שחקן נבחרת גאורגיה שהיה הבטחה גדולה בצעירותו, ולצדו חמישה זרים, ביניהם זוראן מארושיץ' הסרבי שכבש בהפסד הביתי 2:1 ומילאן ראדין שהיה חתום על שער היתרון הערב, לפני המהפך של נפטצ'י.
המענקים במפעל החדש זהים לאלו שהיו בעונות האחרונות בליגה האירופית. הגעה לסיבוב השלישי של הקונפרנס ליג שווה 550 אלף יורו, שלב הפלייאוף מעניק עוד 750 אלף וכניסה לשלב הבתים תבטיח לכל קבוצה ישראלית 2.94 מיליון יורו. תיקו בשלב הבתים יזכה את הקבוצות ב-166 אלף יורו וניצחון יהיה שווה חצי מיליון. ראשות בית תעניק 650 אלף יורו ועלייה מהמקום השני מחצית הסכום.
יתרון (1) 179
18:15

לאנס

ניס
(1+)
ניס בתקופה פשוט איומה עם שמונה הפסדים רצופים בכל המסגרות והרבה בלאגן סביב הקבוצה. לאנס במומנטום הפוך לחלוטין עם שמונה ניצחונות בתשעה משחקים כשהיא נאבקת על הפסגה עם פ.ס.ז'. ניצחון ביתי ביותר מגול
מעל/מתחת שערים (2.5) (1) 204
18:30

ברנטפורד
(2.5+)

לידס
מתוך 20 משחקים ששתי הקבוצות ערכו העונה בליגה, נכבשו ב20 מעם מעל 2.5 שערים. שתיהן התקפיות ונראה שגם הפעם יכבשו לא מעט שערים.
יתרון (1) 208
18:35

מכבי רעננה
(3+)

עירוני קריית אתא
רעננה אחרי 5 הפסדים רצופים והיא מתקשה מאוד בשבועות האחרונים, למרות שהיא הוסיפה את ג'ו רגלנד לשורותיה. אתא אחרי הפסד דחוק לירושלים, שקטע רצף של 4 ניצחונות. אתא חזקה מאוד, איכותית וטובה מרעננה בהרבה
רגיל (1) 272
20:30

ורדר ברמן

שטוטגרט
שטוטגרט אחרי משחקים שלא מלמדים עליה יותר מדי מול מכבי ת"א, באיירן מינכן ומשחק גביע. לפניהם היא גילתה שיפור גדול, בעוד ברמן מאוד בינונית.
תאריכי המפעל
- משחקי סיבוב המוקדמות השני: 22 ביולי ו-29 ביולי
- הגרלת סיבוב המוקדמות השלישי: 19 ביולי
- המשחקים: 5 באוגוסט ו-12 באוגוסט
- הגרלת שלב הפלייאוף: 2 באוגוסט
- המשחקים: 19 באוגוסט ו-26 באוגוסט
- הגרלת שלב הבתים: 27 באוגוסט
- המשחקים: 16 בספטמבר עד 9 בדצמבר
