טימותי אוואני בספק למשחק הראשון של מ.ס. אשדוד נגד קרבאח במוקדמות הקונפרנס ליג. אשדוד תתארח באזרבייג'אן ב-22 ביולי ותארח את הגומלין שבוע לאחר מכן. הבלם האוגנדי עדיין לא חזר לעצמו במחנה שמקיימת הקבוצה בסלובניה ועם שובה ארצה, הוא יעבור צילום. כזכור, אוואני נפצע במהלך העונה שעברה ונעדר ממשחקי הפלייאוף. באשדוד קיוו שהוא יהיה כשיר לפתיחת המשחקים במסגרת מוקדמות הקונפרנס ליג, אך נראה כי הקבוצה תיאלץ להסתדר בלעדיו אלא אם תהיה הטבה משמעותית בימים הקרובים והצילום יראה שאין ממצא בעייתי.
למרות ההיעדרות הצפויה של אוואני, הדאגה של ראשי הקבוצה היא יותר בכיוון ההתקפה. כזכור, אשדוד מכרה את דין דוד למכבי חיפה וטרם צירפה חלוץ במקומו. בשלב הזה החלוץ המוביל הוא האוגנדי פאהד באיו ובאשדוד לא מצליחים בינתיים להביא חלוץ נוסף. מבין הישראלים עלה שמו של אלירן עטר, אבל בשלב הזה אין התקדמות בעניין ולא בטוח שאשדוד תלך עליו. הקבוצה ממשיכה לחפש חלוץ זר וכאשר תמצא אחד כזה, ישוחרר אחד הזרים החתומים בקבוצה ויושאל לקבוצה אחרת.
יעקב בריהון וחמודי כנעאן סובלים מפציעות קלות והם בספק למשחק נגד הפועל באר שבע בגביע הטוטו ביום חמישי. הקבוצה תנחת בארץ רק בלילה שבין שלישי לרביעי, תקיים אימון מסכם ברביעי ובחמישי תפגוש את הקבוצה מבירת הנגב.
במועדון מספרים שמרטין ראינוב מגלה יכולת גבוהה באימונים ומאמינים שהבולגרי יהיה סיפור הצלחה.
רגיל (6) 111
19:30

בוכום

דינמו דרזדן
בוכום בכושר מעולה. עם שלושה ניצחונות רצופים וארבעה ניצחונות בחמישה משחקים, מועמדת לנצח בקלות את דרזדן החלשה שבכושר גרוע.
יתרון (6) 181
21:15

אולימפיאקוס

פאריס באסקטבול
(9.5+)
אין הרבה קבוצות שיגרמו לאולימפיאקוס לסבול כמו פאריס. הקצב של הצרפתים הקשה מאוד על היוונים בעונה שעברה וגם במפגש ביניהן הערב האורחת תתיש את אולימפיאקוס, שגם סובלת מחיסרון בקו האחורי. פאריס לכל הפחות תעמוד בליין
רגיל (6) 201
21:30

מיינץ

הופנהיים
מיינץ פתחה את העונה בצורה חלשה מאוד ומדורגת במקום הלפני אחרון עם ניצחון בודד בלבד העונה. מנגד הופנהיים נמצאת במקום השישי והיא מגיעה בכושר טוב עם ארבעה ניצחונות רצופים. פערי היציבות והאיכות בין שתי הקבוצות ניכרים ואני חושב שהופנהיים תמשיך את המומנטום החיובי ותנצח את המשחק
בקרבאח נרגשים מאוד אחרי שהשלטונות באזרבייג'אן אישרו סופית שתותר כניסת אוהדים בתפוסה של עד 50 אחוזים מכל אצטדיון, לאירועי ספורט. המשמעות היא שהקבוצה תוכל לארח את מ.ס. אשדוד בעוד 10 ימים לעיני אלפי צופים. סגנית אלופת אזרבייג'אן למעשה חוזרת לארח בבית במסגרת האירופית, אחרי שאת המשחקים בשלב הבתים בליגה האירופית אירחה בשנה שעברה בטורקיה - זאת בצל המלחמה עם ארמניה.
שחקן ההתקפה הספרדי, חיימה רומרו, אמר אתמול: "אנחנו מלאי מוטיבציה ובעיקר מחכים לקהל. בעונה שעברה האוהדים מאוד חסרו לנו". השוער שחרודין מחמדאלייב: "האווירה במחנה האימון באוסטריה יוצאת מן הכלל ואנחנו מרוכזים לחלוטין במשחקים נגד אשדוד. המטרה הראשונה שלנו היא להצליח בזירה האירופית. אנחנו שמחים שיהיה קהל באצטדיון, אנחנו זקוקים לתמיכה של האוהדים שלנו".
אבל לעומת החדשות על חזרת הקהל, יש גם דברים שליליים אצל יריבת אשדוד. לפני כמה ימים המגן השמאלי, אלווין דז'פארקולייב, נפצע ותקופת ההחלמה המשוערת שלו היא 2-3 חודשים. אתמול במשחק האימון נגד ארסנל טולה, גם רחיל ממאדוב נפצע והוא בספק למשחק הראשון. גם הבלם בדאבי חוסיינוב לא כשיר לחלוטין ונראה שהמאמן גורבן גורבנוב יידרש לאלתורים בחלק האחורי.


