מכבי תל אביב צפויה לממש את האופציה בחוזהו של מתן חוזז ולהאריך את ההתקשרות איתו בצורה אוטומטית בעונה נוספת. למכבי תל אביב יש זמן עד מחר ה-31 במאי להודיע לקשר ולסוכנו אבי נמני שהיא מאריכה את ההסכם איתו בעונה נוספת על פי האופציה המוקנית לה בחוזהו ונראה כי זה מה שיקרה, אחרי שחוזז התקדם מאוד העונה והפך לשחקן משמעותי בסגל של הצהובים. במהלך העונה הקרובה תצטרך מכבי תל אביב לשבת עם חוזז על חוזה חדש שתוקפו יחל בקיץ 2022.
בתוך כך מכבי תל אביב מימשה את האופציה שהיה לה בחוזה של מתן בלטקסה והוא יישאר בקבוצה לעונה נוספת. גם מול המוזמן הטרי לנבחרת ישראל הייתה למכבי האופציה להאריך באופן אוטומטי את ההסכם בעונה נוספת וזה מה שהיא עשתה בסוף השבוע האחרון. בלטקסה הפך במהלך הפלייאוף ובעיקר אחרי שלואיס הרננדס עזב את הארץ בשל המצב הבטחוני, לבלם לגיטימי לגמרי בקבוצה ויש כלפיו הערכה רבה. הזימון לנבחרת ישראל היווה עבורו בונוס לעונה מאוד מורכבת במהלכה נשך שפתיים וישב לא מעט על הספסל בשל היכולת הטובה של בלמי הקבוצה.
גם מאור קנדיל, שהיה בסטטוס דומה, קיבל הודעה שהאופציה עליו לשנתיים הבאות מומשה, והוא ימשיך לשתי עונות נוספות, אחרי שהיה שותף לשתי זכיות באליפות מאז שהגיע בקיץ 2018.
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.


