מכבי חיפה
לראשונה מאז היציאה לפגרת הנבחרות עמדו לרשות ברק בכר כל השחקנים למעט טאלב טואטחה הפצוע וערכו אימון מסכם לקראת המשחק מול מכבי פתח תקוה. בצוות מתלבטים האם להעניק לסאן מנחם מקום בהרכב, כשהנטייה היא לעלות עם רז מאיר וארנסט מאבוקה בעמדות המגנים. בוגדן פלאניץ' המוצהב ייעדר ורמי גרשון צפוי לפתוח במקומו בהרכב. בחלק הקדמי ישנה התלבטות בין צ'ארון שרי ששהה עד יום שלישי עם נבחרתו לבין עומר אצילי.
המאמן ברק בכר אמר לקראת המשחק: "אנחנו שמחים שיש לנו שחקנים בנבחרת ושהם שיחקו ובלטו. זה מחמם את הלב מבחינתנו. רק היום כל השחקנים יעמדו לרשותנו אז אין לנו הרבה זמן להתכונן, אבל נעשה את הכי טוב כדי לבוא מוכנים. לשמחתי למעט טאלב טואטחה שיחזור בזמן הקרוב, יהיה לנו סגל מלא וזה חשוב להמשך. רוצים להתחיל את הפלייאוף העליון ברגל ימין. אנחנו עם סגל מלא ואנרגיות טובות, ונעשה הכל כדי לנצח".
ניקיטה רוקאביציה הוסיף: "לא קל לחזור כל כך מהר. נפצעתי ואחר כך נמצאתי חיובי לקורונה, וזה קשה. היו לי כאבים בשרירים, אז לחזור זה קשה מאוד אבל אני משתפר ככל שהזמן עובר ומקווה שיהיה יותר טוב".
"אף משחק לא קל. כל הקבוצות שפוגשות איתנו משחקות כאילו שמדובר בגמר, אז זה יהיה עוד משחק חשוב, אבל צריך לבוא מרוכזים ולתת הכל. נקווה שננצח".
מכבי פתח תקוה
עונת החזרה של מכבי פתח תקוה לליגת העל הוכתרה בהצלחה בעצם ההגעה לפלייאוף העליון, אבל גיא לוזון לא מתכוון להסתפק בכך. המאמן אמר לקראת המשחק: "אנחנו נשחק מול קבוצה שסיימה את הליגה במקום הראשון, שתי הקבוצות מכירות מצוין אחת את השניה. נצטרך להביא רעיונות חדשים ויצירתיים כדי לחזור עם נקודות וכמובן לבוא במקסימום מוכנות".
המגן תומר לוי הוסיף: "השגנו את המטרה להיות בפלייאוף העליון ועכשיו מתחילה ליגה חדשה עם מטרות חדשות. מעבר למטרות, פלייאוף עליון זאת חשיפה וכיף לשחק במשחקים גדולים ומול קהל וקבוצות גדולות. ההישרדות בתחתית לא בשבילנו".
טריוויה
* כל 11 מפגשי הליגה האחרונים בין הקבוצות לא הניבו ניצחונות ביתיים, והרצף הנוכחי עומד על חמישה ניצחונות של האורחות.
* בגביע דווקא היה ניצחון ביתי לפני כשבועיים, אבל הפעם האחרונה שמכבי חיפה ניצחה את מכבי פתח תקוה במשחק בית בליגה הייתה לפני יותר מחמש שנים, בפברואר 2016. נטע לביא וטאלב טואטחה הם השרידים מאותו משחק שהסתיים ב-0:4 ירוק משערים של יוסי בניון, אלירן עטר (צמד) וגילי ורמוט.
* מכבי פתח תקוה היא הקבוצה היחידה שהובילה העונה על הירוקים בחיפה, וגם ניצחה כמובן 0:2 לפני כחודש.
* תאי בריבו, שכבש את השער השני במשחק, הוא הסופר-סאב של הליגה עם חמישה שערים כמחליף מתוך השישה שיש לו העונה. שני האחרונים, אגב, היו באצטדיון בחיפה.
רגיל (7) 200
18:30

הפועל פתח תקווה

הפועל קרית שמונה
הפועל פ"ת יצאה במחזור הקודם מבלומפילד עם תחושת החמצה גדולה. קריית שמונה השיגה נקודה דרמטית מול הפועל ת"א, אבל פוגשת במשחק חוץ יריבה שתבוא מאוד נחושה להשיג סוף סוף ניצחון. להערכתנו, פתח תקווה תנצח.
רגיל (7) 235
19:30

ר.ב לייפציג

באייר לברקוזן
משחק צמרת בין שתי קבוצות שדוגלות בכדורגל התקפי ומהיר. לברקוזן נראית מעט יותר מאוזנת, אך הביתיות של לייפציג הופכת את המשחק הזה לכזה שיכול ללכת לכל כיוון
רגיל (7) 258
19:30

טוטנהאם

ליברפול
המשחק המרכזי של המחזור. ליברפול מגיעה כפייבוריטית בזכות כושר התקפי עדיף, בעוד טוטנהאם תנסה לנצל את הביתיות והמהירות של שחקני האגף כדי להפתיע במתפרצות.
רגיל (1) 115
16:30

מיינץ

סט. פאולי
משחק תחתית לוהט שבו כל נקודה קריטית להישרדות בליגה. יתרון הביתיות של מיינץ ייתן להם את הערך המוסף.
רגיל (1) 183
18:30

אסטון וילה

מנצ'סטר יונייטד
קרב מרתק בין קבוצת הבית החזקה ליונייטד המשתפרת. וילה בבית היא אגוז קשה לפיצוח, אבל יונייטד תצליח לסחוט תיקו.
הרכבי הקבוצות
פלייאוף עליון
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 מכבי חיפה36 24 7 5 29-72 79 2 מכבי תל אביב36 21 12 3 33-65 75 3 מ.ס. אשדוד36 15 9 12 39-48 54 4 הפועל באר שבע36 11 15 10 43-45 48 5 מכבי פתח תקוה36 13 7 16 38-32 46 6 עירוני קרית שמונה36 12 10 14 45-37 46


