שינוי במתווה הקהל לאירועי ספורט ותרבות. קבינט הקורונה התכנס הערב (חמישי) ואישר כניסה של 5,000 צופים לאצטדיונים הגדולים ומתחמי הופעות בחלל הפתוח החל מיום שישי, אחרי לחץ גדול של שר הספורט חילי טרופר.
כזכור, מתווה כניסת הקהל הראשוני התיר כניסה של 1,500 צופים לאצטדיונים עם קיבולת של למעלה מ-10 אלף מקומות וכניסה של עד 750 אוהדים באיצטדיונים קטנים יותר. המתווה פעל החל מסוף השבוע האחרון, והמשחק הראשון עם קהל היה ניצחון של הפועל ירושלים על הפועל רמת השרון בליגה הלאומית.
במקביל, הוסר אחד המכשולים העיקריים בדרך לפתיחת בתי הקולנוע - איסור על מכירת מזון שהפך את הפתיחה ללא כלכלית. הממשלה אישרה מכירה במזנונים באולמות הקולנוע ע"פ התו הירוק, בכפוף למתווה האירועים שמאפשר פתיחת מזנון לאירועים עד 50% תפוסה, מקסימום 300 בפנים ו-500 בחוץ. בנוסף, ילדים יוכלו להיכנס לבתי בקולנוע עם בדיקות מהירות.
רגיל (3) 34
08:00

סיאול אי לאנד

הוואסאונג
שתי הקבוצות מרבות לסיים את המשחקים האחרונים שלהן בתיקו ומשדרות לא מעט חוסר יציבות. המארחת פייבוריטית בצדק, אבל אפשר לראות כאן חלוקת נקודות
רגיל (3) 43
10:30

צ'ונגבוק צ'אונגג'ו

גימפו סיטיזן
המארחת לא ניצחה כבר למעלה מחודשיים והיא נראית רע. גימפו הפסידה רק אחד מ-10 האחרונים שלה, והיא גם מצויינת בחוץ. האורחת אמורה לנצח פה
סך הכל שערים טווחים (2-3) (3) 45
10:30

צ'ונגבוק צ'אונגג'ו

גימפו סיטיזן
המפגשים בין השתיים לא מניבים יותר מדי שערים ובאופן כללי שתי הקבוצות לא בתקופה טובה התקפית. גם המפגש ביניהן היום לא צפוי להיות יותר מדי אטרקטיבי. שער אחד לכל היותר
יתרון (3) 222
21:00

ריגה
(6.5+)

א.א.ק. אתונה
ריגה נחלשה מאוד מהעונה שעברה. א.א.ק אתונה עם שחקנים איכותיים יותר וצפויה לנצח בפער של לפחות 7 נקודות.
רגיל (3) 270
21:45

באלה טאון

קונאס קוואי
באלה טאון חלשה בביתה. ניצחון ביתי אחד בחמישה משחקים. קונאס אחרי ניצחון על לאנלי מועמדת לנצח.
מנצחת כולל הארכות (3) 318
23:08

דטרויט טייגרס

סיאטל מרינרס
במצב של 1:1 בסדרה ואחרי שני משחקי חוץ, דטרויט תארח את סיאטל הלא יציבה. היא תנסה והיא יכולה בביתה להשיג ניצחון ביתי חשוב.
יתרון (4) 261
21:05

הפועל תל אביב

מכבי תל אביב
(8+)
הפועל תל אביב פייבוריטית ברורה במשחק הזה ובצדק, עם עליונות ויתרון בכל עמדה על מכבי תל אביב שפתחה רע את העונה החדשה. אבל הצהובים יבואו לשחק קודם כל על כבודם, וזה יספיק להם כדי לפחות לעמוד בליין
הנהנים העיקריים מההחלטה יהיו אוהדי הקבוצות הגדולות שמארחות משחקים במחזור הנעילה של העונה הסדירה, שייערך כמעט כולו בשבת. מכבי תל אביב תוכל להכניס 5,000 צופים לדרבי הביתי מול הפועל תל אביב, וכך גם מכבי חיפה במשחק הבית מול מכבי נתניה והפועל באר שבע במפגש הגורלי עם בני יהודה, בסיומו תנסה להשתחל לפלייאוף העליון.
אגב, המנהלת פנתה למכבי תל אביב וביקשה למכור 500 כרטיסים להפועל. הצהובים סיכמו עם הפועל למרות שהם לא היו מחוייבים כי עדיין אין שינוי בדירקטוריון המנהלת למתווה הקודם בו קבוצות לא היו חייבות לתת כרטיסים ליריבות. במהלך הפגרה יתכנס דירקטוריון הקבוצות ויאשר לקראת הפלייאוף את השינוי למצב הרגיל בו נמכרים 10 אחוז מהכרטיסים לקבוצות החוץ.
בנוסף, הביא השר טרופר לאישור גם את מתווה הבדיקות המהירות לתחום הספורט. המשמעות היא שגם קהל שלא יכול להתחסן יוכל להיכנסל מגרשים בעזרת בדיקות מהירות. המטרה הבאה של טרופר היא הגדלת מספר האוהדים לשליש מהקיבולת באצטדיון.
המתווה שאושר:
1. אולמות בחלל סגור:
א. באולם המכיל עד 5,000 מקומות - תתאפשר הכנסת קהל של עד 75% מתפוסת המקום, או עד למספר גג של 1,000 צופים.
ב. באולם המכיל מעל ל-5,000 מקומות - תתאפשר הכנסת קהל של עד 30% מתפוסת המקום, או עד למספר גג של 3,000 צופים.
2. אצטדיונים ומתחמי הופעות בחלל פתוח:
א. במתחם המכיל עד 10,000 מקומות - תתאפשר הכנסת קהל של עד 75% מתפוסת המקום או עד למספר גג של 3,000 צופים.
ב. במתחם המכיל מעל ל-10,000 מקומות - תתאפשר הכנסת קהל של עד 30% מתפוסת המקום או עד למספר גג של 5,000 צופים.