רפי לוי, חלוץ העבר של מכבי תל אביב, הלך היום (חמישי) לעולמו בגיל 83. לוי התפרסם כחלוץ שכבש צמד סנסציוני במדי נבחרת ישראל בבלגראד, בניצחון 1:2 של ישראל על יוגוסלביה הגדולה בטורניר הקדם האולימפי של 1960, במה שנחשב עד היום לאחד הניצחונות הגדולים בתולדות הנבחרת.
לוי עלה לבוגרים של מכבי תל אביב כבר בגיל 17, ושיחק בחוד לצד שייע גלזר. ב-1958, כשהוא בן 18 בלבד, זכה בתואר מלך השערים של הליגה הישראלית והוליך את מכבי תל אביב לזכייה בדאבל. באותה עונה הוא כבש חמישייה נגד שמשון תל אביב בחצי גמר גביע המדינה, והוסיף שער בגמר נגד הפועל חיפה.
עונת 1959/60 הייתה השיא שלו, כשמלבד לצמד מול יוגוסלביה כבש בסך הכול 10 שערים במדי הנבחרת (כולל מול אנגליה הצעירה). בליגה כבש 19 שערים ב-20 משחקיו ושוב הוכתר מלך השערים.
ב-1961 החליט לעזוב במפתיע לדרום אפריקה בניסיונו לשחק "כדורגל מקצועני". אוהדי מכבי תל אביב הצליחו לארגן מגבית של 50 אלף לירות על מנת לנסות לשכנעו לחזור, הוא חזר אחרי חמש שנים לעונה אחת, אבל לאחר מכן שב לדרום אפריקה.
בסך הכול במדי נבחרת ישראל כבש 11 שערים ב-17 משחקים. במדי מכבי תל אביב כבש 61 שערים ב-104 הופעות, וזכה בשתי אליפויות ושלושה גביעים.
יתרון (1) 30
13:30

מילאן

ורונה
(1+)
הנה סקירה קצרה והערכות למשחקי הסרייה א' שייערכו ביום ראשון, ה-28 בדצמבר 2025: מילאן - ורונה הרוסונרי מארחים בסן סירו ומחפשים להישאר במרוץ לאליפות מול קבוצה שבדרך כלל מתקשה מאוד במשחקי חוץ . פערי האיכות בקישור ובהתקפה של מילאן צפויים להפוך את זה למשחק חד-צדדי.
רגיל (1) 131
16:00

סנדרלנד

לידס
סנדרלנד עדיין ללא הפסד ביתי העונה, בעוד לידס ניצחה רק פעם אחת בחוץ עד כה. סנדרלנד יותר יציבה בבית, ובסך הכל בכושר לא רע במשחקים האחרונים ותנצח כאן
רגיל (1) 189
18:30

קריסטל פאלאס

טוטנהאם
ם טוטנהאם מגיעה כשהיא בתקופה התקפית מצוינת, אך עדיין סובלת מחוסר יציבות בהגנה שמאפיין אותה . קריסטל פאלאס נחשבת ליריבה קשה ומציקה.
רגיל (1) 264
20:00

בראגה

בנפיקה
בנפיקה עדיין לא הפסידה בליגה העונה אבל היא רחוקה שמונה נקודות מפורטו שמובילה את הטבלה. בראגה בעונה לא רעה, אבל בנפיקה פשוט קבוצה טובה יותר שיודעת שהעונה כל איבוד נקודות יהיה יותר מדי משמעותי להמשך הדרך. ניצחון לאורחת
במכבי תל אביב ספדו ללוי: "מועדון הכדורגל מכבי תל אביב מרכין ראש עם היוודע על מותו של רפי לוי, אחד השחקנים והחלוצים הגדולים בתולדות המועדון".
יו"ר ההתאחדות לכדורגל אורן חסון מסר: "רפי לוי הוא מדור הנפילים של הכדורגל הישראלי ובכיר בחבורה נדירה של שחקנים שהיו לאגדה. בימים המוקדמים של מדינת ישראל, השחקנים הללו היוו השראה לסדרת ספרים בשם 'הספורטאים הצעירים', עליהם גדלו והתחנכו דורות רבים. ראוי שכל ממשיכי דרכם ישאפו להיות מודל לחיקוי בזכות הכישורים שלהם כספורטאים והמחויבות לנבחרות ישראל. יהי זכרו ברוך".


