בית"ר ירושלים תתארח הערב (21:45, ספורט 5) אצל מכבי חיפה לאחר שצברה נקודה בלבד בשלושת המשחקים האחרונים שלה ועם לחץ דומה לזה של הירוקים. סלובודן דראפיץ' ושי ברדה שוברים את הראש לגבי ה-11 שיפתחו, כאשר ביומיים האחרונים הם ביצעו מספר רב של שינויים.
דראפיץ נשמע אומר לאנשי המועדון בימים האחרונים: "אני שובר את הראש, גם לגבי מחליפים שנצטרך שיעשו שינוי תוך כדי משחק". אנטואן קונטה תורגל אתמול גם כקשר וגם כבלם במערך של שלושה בלמים, כאשר שי קונסטנטין ואורי מגבו תורגלו כמגינים.
בקישור ברור לצוות המקצועי שעידן ורד ומיכאל אוחנה לא ישלימו 90 דקות והם צריכים מחליפים ראויים בעמדות אלו, כאשר נבדקה גם האפשרות שעוזיאל פרדו יפתח ב-11, אך הסיכויים לכך נמוכים. אור זהבי תורגל בחלק מהאימונים אך העובדה שלא שיחק ארבעה חודשים היא בעוכריו, כאשר גם טל בן חיים תורגל כאופציה לשחק עם שלושה בלמים, יחד עם דגני וקונטה.
במידה שקונטה ישחק כבלם במערך של שני שחקני הגנה, אופיר קריאף יפתח בקישור לצד עלי מוחמד. אם בית"ר תשחק במערך של שלושה בהגנה, ייתכן כי שלום אדרי יפתח יחד עם עלי מוחמד ועידן ורד בקישור. אגב, לא מן הנמנע כי צמד המאמנים מכינים הפתעה לערב ויעלו עם 11 שהם לא תירגלו באימונים.
יתרון (4) 322
20:55

הפועל ירושלים

אליצור נתניה
(16+)
הפועל ירושלים מגיעה אחרי שני הפסדים לא נעימים להרצליה ובאר שבע בחוץ. נתניה לא מספיק טובה, פשוט כך. אין לירושלים את הפריבילגיה לזלזל במשחק הזה במצבה הנוכחי, והיא תביס את האורחת החלשה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
בתוך כך, משה חוגג יטוס בהמשך השבוע לדובאי כדי לקדם את המגעים, אך בבית"ר עדיין ממתינים לאישור הסופי מצד נציגי השייח בן חליפה ואף עברו בדיקת קורונה למקרה שתהיה טיסה. הפגישה נועדה לכך שהשייח ונציגיו יכירו טוב יותר את הנהלת המועדון וישמעו פרטים ולא על מנת לסכם סופית את הדברים.
גורם בבית"ר הבהיר אתמול: "גם אם יהיה רצון והבנות כלליות, להגיע להסכם חתום לוקח זמן, יש בדיקות שהצד השני יעשה ופרוצדורות שרק לאחריהן אפשר לברך על המוגמר. בשלב הזה אנחנו שמחים שדברים מתקדמים אבל זהירים".


