כמה שעות בלבד לאחר שנחתו בארץ אתמול בבוקר (שישי), החליטו בהפועל באר שבע לקיים את ועדת המשמעת לז'וזואה לפני הצהריים. אף שהקבוצה עברה טיסת לילה מעייפת מגרמניה והמשך נסיעה דרומה מנתב"ג לבאר שבע, החליט המנכ"ל אסי רחמים לגמור את הסיפור בהקדם ולא לחכות לתחילת השבוע מתוך הבנה שהנושא חייב לרדת מסדר היום, שכן ההתעסקות בפורטוגלי המושעה פוגעת מאוד בכל הקבוצה. הכותרות אתמול בבוקר במרבית כלי התקשורת המשיכו לעסוק רק בז'וזואה, והן רק חיזקו את הצורך לגמור את הפרשה כמה שיותר מהר.
יתרון (3) 199
20:00

ז'לגיריס קובנה
(1.5+)

פנאתינאיקוס
ז'לגיריס עוברת חודש רע, למרות הניצחון הענק על פרטיזן. היא הפסידה למכבי ואנאדולו וניצחה בקושי את פאריס. פאו אחרי ניצחון ענק על הפועל תל אביב ובמומנטום מרשים. היוונים ימשיכו את המומנטום
יתרון (3) 217
20:15

אל איתיחאד

נאסף קארשי
(2+)
מפגש במסגרת שלב הבתים של ליגת האלופות האסיאתית; אל איתיחאד הסעודית אמנם לא בשיא יציבותה העונה, אך היא מחזיקה בסגל איכותי בהרבה מהיריבה האוזבקית, שמתקשה מאוד במשחקי החוץ שלה לאחרונה.
יתרון (3) 224
20:30

באיירן מינכן
(6.5+)

הפועל תל אביב
מפגש קצוות. באיירן בעונה הכי חלשה שלה במפעל מזה שנים, בעוד הפועל תל אביב עדיין מובילה את הטבלה ובאה אחרי הפסד ביוון לפנאתינאיקוס. עבור האדומים זו הזדמנות נהדרת להתאושש מההפסד. הפועל תל אביב תנצח ומעל הליין
יתרון (3) 268
21:45

פאריס באסקטבול
(1.5+)

הכוכב האדום בלגרד
פאריס הייתה שווה ניצחון בכמה וכמה מהמשחקים האחרונים שלה שהסתיימו בהפסד. הכוכב האדום אמנם בצמרת אבל עוברת קצת ירידה ביכולת שלה לאחרונה. פאריס שווה ניצחון בבית שישים סוף לרצף ההפסדים שלה
רגיל (3) 279
22:00

טוניסיה

אוגנדה
משחק פתיחה בשלב הבתים של אליפות אפריקה. תוניסיה נחשבת לנבחרת מנוסה וחזקה משמעותית, עם רקורד היסטורי מושלם מול אוגנדה שחוזרת לטורניר לראשונה מאז 2019.
ז'וזואה הגיע לוועדת המשמעת כשהוא משדר שהוא מבין היטב את חומרת המעשה שלו. זה לא רק האירוע עצמו עם עמית ביטון שמצטרף לאירועים קודמים בהם היה מעורב, אלא בעיקר האכזבה שברגע הזה שבו הפועל באר שבע נמצאת במשבר מקצועי בליגת העל, לא רק שהוא כשחקן מרכזי ומוביל לא מגלה מנהיגות ואחריות, אלא להיפך - הוא מעצים את הבעיות ומעמיק את הבור בו נמצאת הקבוצה. הדברים נאמרו לז'וזואה בוועדת המשמעת והאכזבה מההתנהלות שלו, הושמה על השולחן. הקנס הכספי פחות עניין אותו, כמו במקרה שבו תקף מילולית את אליניב ברדה, אז גם הבהיר שיכולים לקנוס אותו בכל סכום שירצו. גם הפעם הוא לא התנגד לכל קנס שהמועדון יחליט להשית עליו.
בהפועל באר שבע החליטו לא להחזיר אותו מיידית לפעילות, גם במחיר של חסרונו מול הפועל חיפה מחרתיים. לפורטוגלי הובהר שהוא צריך להתנצל בפני עמית ביטון אישית ובפני כל השחקנים, אך בעיקר למצוא את הדרך לקנות שוב את אמונו של יוסי אבוקסיס שמאוד התאכזב מכך שהשחקן המשמעותי שלו, לא מסייע לקבוצה בתקופה שבה היא גם יכולה למצוא את עצמה מתחת לקו האדום. בהפועל באר שבע מעריכים שז'וזואה ייקח את המקרה האחרון לעוד זמן מה ולפחות לתקופה הקרובה יהיה שקט בגזרה שלו.
בנוסף לז'וזואה שייעדר מחרתיים, ימשיך להיות ביציע מיגל ויטור הפצוע. גם ג'ונתן אגודלו שנפצע שלשום בגרמניה ייעדר בתקופה הקרובה. בקבוצה מקווים שאלטון אקולטסה יחזור מהפציעה שלו ושגם רמזי ספורי יוכל לקחת חלק במשחק.


