כמדי שבוע, פרסמה היום (רביעי) הוועדה המקצועית של איגוד השופטים את מסקנותיה על תפקוד השופטים במשחקי המחזור החמישי בליגת העל. במוקד עמדו אירועי המשחק בין בני סכנין למכבי תל אביב, שהסתיים בניצחון 1:2 לצהובים.
כזכור, השופט גל לייבוביץ' ביטל פנדל שנשרק לטובת סכנין בדקה ה-12 בטענת לנגיעת יד של הבלם לואיס הרננדס, אחרי שנעזר ב-VAR. לאחר מכן נכבש שער של אלכסנדר פשיץ' שהיה בעמדת נבדל כביכול. בשני המקרים, טענה הוועדה המקצועית שההחלטות היו נכונות.
על ההחלטה לבטל את הפנדל לטובת סכנין כתבה הוועדה: "מדובר בנגיחה של שחקן מכבי תל אביב ליד שלו עצמו ולא מתקיימים קריטריונים לעבירה".
על ההחלטה לאשר את השער של אלכסנדר פשיץ' נכתב: "שחקן מכבי תל אביב היה בעמדת נבדל, אבל קיבל את הכדור ממגן סכני, שלמעשה נגח בכדור לאחור (שיחק במתכוון) ולכן לא התקיימה עבירת נבדל".
יתרון (7) 358
05:30

לוס אנג'לס קליפרס

בוסטון סלטיקס
(1.5+)
למרות הטיסה לחוף המערבי, העומק והגיוון של בוסטון בדרך כלל מנצחים משחקי צמרת כאלה.
רגיל (1) 97
17:00

ניוקאסל

קריסטל פאלאס
ניוקאסל בסנט ג'יימס פארק היא חיה אחרת לגמרי מאשר במשחקי החוץ. קריסטל פאלאס קבוצה מאורגנת שיודעת לצאת למתפרצות
רגיל (1) 104
17:00

פולהאם

ליברפול
ליברפול נמצאת במאבק אליפות עיקש. המרדף אחרי התואר ייתן להם את הדחיפה לנצח, גם אם זה יהיה בשיניים.
רגיל (1) 264
20:15

הפועל תל אביב

מ.ס אשדוד
הפועל תל אביב מגיעה למשחק לאחר הפסד לבית"ר ירושלים שהגיע לאחר רצף של ארבעה משחקים ללא הפסד. מ.ס אשדוד בתקופה רעה עם ארבעה הפסדים רצופים וללא שער זכות במהלכם. השתיים נפגשו לפני כשבועיים במסגרת הגביע ואז ניצחה הפועל 0:3. נראה שגם הפעם פערי האיכויות יבואו לידי ביטוי ויהיה כאן ניצחון בהפרש של יותר משער
הוועדה גיבתה גם את ההחלטה של השופט דוד פוקסמן להעניק פנדל לזכות מכבי חיפה נגד מ.ס. אשדוד, שתורגם לשער יתרון של ניקיטה רוקאביציה.
הוועדה נימקה: "דקה ה-43 איבחן נכונה שופט המסך עבירת משחק חסרת אחריות של שחקן אשדוד ברחבה במהלך עלייה לכדור גובה. השופט, לאחר בחינת האירוע במסך, פסק בהתאם לכך לבעיטת עונשין לזכות חיפה וכרטיס צהוב. מדובר ביישום הנחיות בכל הקשור לשימוש בלתי חוקי בזרוע".
בוועדה הביעו שביעות רצון מההחלטות של השופטים, אבל הוסיפה כי "בחלק מהאירועים ניתן היה לצמצם את זמני הבדיקה", והודיעה כי תשים דגש על שיפור עניין זה במהלך הפגרה.
* מאמן מ.ס. אשדוד רן בן שמעון הגיע הערב לבית הדין המשמעתי של ההתאחדות לכדורגל, לאחר ההשתלחות שלו בשופטים בסיום ההפסד למכבי חיפה. בן שמעון, שכבר התנצל על דבריו, הורחק על תנאי משני משחקים, בעסקת טיעון שהושגה בין שני הצדדים.
