דרמה בכדורגל הישראלי: בני סכנין והפועל חדרה הושבתו היום (חמישי) על ידי מנהלת הליגות ומשרד הבריאות, לאחר התפשטות קורונה בשתי הקבוצות. "עקב מקרי קורונה חדשים (ונוספים לאלו שהתגלו במהלך סוף השבוע האחרון) שהובאו היום לידיעת מנהלת הליגות ומשרד הבריאות, החליט משרד הבריאות כי בשל ריבוי מקרי ההדבקה בקבוצות הפועל חדרה ובני סכנין, פעילותן תופסק (אימונים ומשחקים) וכלל הנחשפים לחולים ישהו בבידוד ביתי מלא בהתאם להנחיות משרד הבריאות", אמרו במנהלת. "לקראת סוף השבוע הבא ייערכו בדיקות נוספות לשחקני ואנשי צוות הקבוצות ובהתאם לתוצאות יוחלט על המשך פעילותן".
בהתאם לכך, נדחו משחקי הליגה הבאים:
מחזור שלישי: בני סכנין - מכבי חיפה (תוכנן להיערך ביום ראשון 20.09.2020)
מחזור שלישי: הפועל חדרה - הפועל באר שבע (תוכנן להיערך ביום ראשון 20.09.2020)
מחזור שני: בית"ר ירושלים - הפועל חדרה (משחק שכבר נדחה ותוכנן ליום שבת 26.09.2020)
"מועד חלופי למשחקים ימסר בהמשך, לאחר החלטת משרד הבריאות על סטטוס פעילות הקבוצות", אמרו במנהלת.
תגובת בני סכנין: "אנו מברכים על ההחלטה לדחיית המשחק מול מכבי חיפה, כפי שדרך ארץ קדמה לתורה כך חוכמה ובריאות האדם קדמה לתקנה. טראומה צורבת עברה על המועדון ואותותיה טרם הרפו, אף על פי כן המועדון יעשה ככל שניתן על מנת ליטול את עצמו במהרה מתוך נסיבות אלו אשר באו ואו הונחתו עליו".
רגיל (6) 77
19:30

בראונשוויג

פאדרבורן
אחרי פתיחת עונה בינונית, פאדרבורן בכושר מצוין וניצחה שלושה משחקי ליגה ברציפות. היא תפגוש את אחת הקבוצות החלשת בליגה ומועמדת לנצח.
יתרון (6) 128
20:30

אנאדולו אפס

הפועל תל אביב
הטורקים לא נראו טוב במשחק הפתיחה מול מכבי תל אביב למרות שניצחו. הפועל תל אביב נראתה מעולה מול ברצלונה. המשחק יערך במונטנגרו והוא לא ממש ביתי של הטורקים.
יתרון (6) 194
21:15

פנאתינאיקוס

ברצלונה
(8+)
פאו נראתה טוב מול באיירן ופתחה ברגל ימין נגד קבוצה לא רעה. ברצלונה הובסה על ידי הפועל תל אביב ונראית כרגע קבוצה אבודה. פאו באואקה אמורה לדרוס אותה
מעל/מתחת שערים (2.5) (6) 213
21:30

הופנהיים
(2.5+)

פ.צ. קלן
שתי הקבוצות מרבות לספוג, והיחס אמנם לא מאוד גבוה אבל סיכויי התפיסה גבוהים. שלושה שערים לפחות
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 271
22:00

אוסאסונה

חטאפה
כל משחקיה של חטאפה הסתיימו עם 2-3 שערים, כך גם המשחקים האחרונים של אוסאסונה. משחקי שתי הקבוצות הולכים לכיוון הזה, ונלך איתו גם הפעם
מוקדם יותר היום, פנה מנכ"ל המועדון חאלד (דוכי) קאסום לראשי מנהלת הליגה וביקש מהם לדחות את כל הפעילויות של המועדון. כידוע, בהנהלת סכנין הורו לכל השחקנים להיכנס לבידוד מיידי וביטלו את הפעילות של הקבוצה וכעת הם מצפים מהמנהלת לדחות את המשחק ביום ראשון מול מכבי חיפה. במנהלת ביקשו מהנהלת סכנין לקבל את כל האינפורמציה לידיהם כפי שמתבקש בתקנון שהעבירו לקבוצות עם חזרת הליגה לפעילות אחרי פגרת הקורונה.
לפי תקנון והוראות אלו, כל קבוצה בה נדבק שחקן חייבת להעביר מייד את כל הבדיקות למנהלת ואלו אמורים לפעול אל מול משרד הבריאות לקבלת הנחיות. במסגרת הזו, מבקשים במנהלת לראות את תוצאות הבדיקות של השחקנים המאומתים אך בשלב זה לדברי גורמים במנהלת עדיין לא קיבלו את הבדיקות. בנוסף, במשרד הבריאות לא העבירו עד שעה זו שום הנחיה למנהלת כפי שקרה במקרים דומים של שחקנים שנדבקו.