(עדכון ראשון: 8:55)
הפועל באר שבע הגישה הצעה לחלוץ הברזילאי רונאן, שהתחיל את העונה החולפת בריו אבה ובינואר הושאל לטונדלה - שתיהן מהליגה הבכירה בפורטוגל. הקבוצה מבירת הנגב מוכנה להציע לשחקן כ-200 אלף דולר לעונה, אבל נראה שהקשיים במו"מ צפויים מול ריו אבה ולא מולו. בגלל הדרישות הגבוהות של הפורטוגלים, הצוות המקצועי מחפש אופציות נוספות.
מחזיקת הגביע ניהלה לאחרונה מגעים מתקדמים עם שייקו דיינג מוולפסברגר האוסטרית, אבל השעתה אותם במקביל למו"מ של בן שהר עם אפואל ניקוסיה. כשהאחרון החליט לקבל את הצעת הקבוצה הקפריסאית, בבאר שבע ירדו מדיינג והתמקדו בחיפוש אחר חלוץ חוד קלאסי. כך עלה האפשרות של רונאן בן ה-25, שמתנשא לגובה של 1.95 מטר וכבש 6 שערים בעונת 2019/20.
רונאן שיחק בקבוצת הנוער של פארמה האיטלקית, אבל התחיל את הקריירה המקצוענית בגרמיו הגדולה. בגיל 20 עבר לפורטוגל, לסנז'ואנזה הקטנה וכעבור כמה חודשים נמכר לריו אבה. הוא הושאל לתקופה קצרה בווארזים מליגת המשנה והעונה כאמור בילה חצי עונה בטונדלה, אבל במרבית התקופה שלו בפורטוגל לבש את מדי ריו אבה. בסך הכול רשם 46 הופעות בליגה הבכירה בפורטוגל ובהן כבש 10 שערים.
עוד בוואלה! ספורט
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
איתמר שבירו שגדל במועדון והושאל בשנתיים האחרונות להפועל ראשון לציון, חתם לשלוש שנים. שבירו אמר לאחר החתימה: "אני שמח להמשיך את דרכי במקום בו גדלתי ואני כל כך אוהב. לאורך השנים גדלתי יחד עם המועדון הזה, שהפך למה שהוא היום ואין גאה ממני להיות חלק ממנו. אני מקווה שאגשים את החלומות שלי יחד עם הקבוצה ונגיע להישגים שישמחו את האוהדים היקרים שלנו. תודה רבה להנהלת המועדון ובמיוחד לאסי רחמים על האמון".
בינתיים חלה התקדמות משמעותית במגעים עם ברק בכר בנוגע לפיצוי שהוא יקבל ויש אופטימיות גדולה שהעניין ייסגר מבלי להגיע לבוררות. מרבית הפרטים סוכמו, אך יש עוד פרטים אחרונים שיש עליהם מחלוקת. שני הצדדים מקווים לפתור אותם במהרה כדי להימנע מעניינים משפטיים.
בנוסף, בקבוצה הודיעו כי החלוץ אנתוני וארן והקשר האחורי מרואן קבהא סיכמו על הישארותם בקבוצה לעונה נוספת.


