בווידאו: מכבי תל אביב באימון
עיריית תל אביב-יפו מושיטה יד לקבוצות הכדורגל והכדורסל של העיר, והיום (רביעי) הודיעה כי היא פוטרת אותן מתשלום על דמי שימוש במתקני הספורט העירוניים עד סוף העונה הנוכחית. מדובר באצטדיון בלומפילד, המשמש כביתן של מכבי תל אביב, הפועל תל אביב ובני יהודה בכדורגל, בהיכל הספורט ביד אליהו בו משחקת מכבי תל אביב ובאולם הדרייב אין של הפועל תל אביב בכדורסל.
במכבי תל אביב הודו לראש העירייה, ובמכתב עליו חתומה המשנה למנכ"ל שרון תמם נכתב: "החלטה זו מסייעת רבות למועדון אשר חווה פגיעה כלכלית קשה ואנו מעריכים את התמיכה וההשתתפות של עיריית תל אביב-יפו בנטל. החזרה למשחקים מחזקת את כלל האוהדים, השחקנים והכדורגל הישראלי. כולנו תקווה שעונת הכדורגל הנוכחית תסתיים ללא הפרעות נוספות, תוך שמירה על בריאות כל הנוגעים בדבר (גם אם כרגע המשחקים ייערכו ללא קהל). אנו מקווים שנוכל לארח אותך במשחקינו במהרה, ביחד עם עשרות אלפי אוהדינו".
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
יתרון (5) 245
21:30

אוקלהומה סיטי

סן אנטוניו ספרס
(10.5+)
אוקלהומה לא הפסידה יותר מדי העונה אבל למשחק הכריסמס הזה היא מגיעה מול סן אנטוניו לה הפסידה פעמיים ברציפות בשבועיים האחרונים. בבית אוקלהומה לא תפסיד שוב ותספק לקהל הביתי שלה ניצחון בדו ספרתי
רגיל (6) 140
17:00

גרימסבי

אולדהאם
גרימסבי מגיעה למפגש כשהיא נואשת לעצור רצף של שמונה משחקים ללא ניצחון בליגה, בעוד שאולדהאם מגיעה עם מומנטום חיובי לאחר ניצחון 3–1 על טרנמיר במחזור האחרון
"על רקע חזרתן המבורכת של הליגות ועל רקע המצוקה הקשה אליה נקלעו המועדונים עקב מגפת הקורונה, הנחה ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי, את גורמי העירייה וחברת היכלי הספורט להקצות סיוע עירוני מיוחד שיאפשר להן לשחק את יתרת משחקי העונה ללא תשלום דמי שימוש", נכתב בהודעה. "עיריית תל אביב-יפו מברכת על חזרת המשחקים ורואה חשיבות בחיזוק ותמיכה בעוסקים בספורט המקצועי כחלק מהמאמץ הכולל להחזיר ככל הניתן ותחת המגבלות את שגרת החיים בעיר".
ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי: "חזרת פעילות קבוצות הספורט בליגת העל הינה צעד חשוב הפורץ דרך להקלות נוספות בתחום הספורט. אנו מודעים לפגיעה הכלכלית בקבוצות הספורט המקצועניות עקב מגפת הקורונה, ובכלל זה קבוצות הכדורגל התל אביביות המשחקות בליגת העל ועל כן הנחיתי את גורמי העירייה וחברת היכלי הספורט לבטל את תשלום דמי השימוש למשך כל תקופת הקורונה- לרבות התקופה שעוד לפנינו עד לסיום העונה. כולי תקווה שבקרוב יחזרו מתקני הספורט העירוניים להיות שוקקי אוהדים והליגות ישובו למסלולן הרגיל".
ליאור שפירא, יו"ר מועצת העיר ומחזיק תיק הספורט: "אנו רואים בעידוד הספורט בכלל, והספורט התחרותי בפרט, משימה עירונית חשובה. מתן הפטור מדמי השימוש זו דרכנו להקל על השותפות שלנו - הקבוצות המקומיות - ולאפשר להן להמשיך לספק לקהל האוהדים ספורט תל-אביבי איכותי".


