בווידאו: מכבי תל אביב חוזרת להתאמן
עוד צעד בדרך להחזרת ליגות הכדורגל: מסתמן שהשחקנים יצטרכו לחתום על מסמך בו הם מתחייבים להיות בבידוד ביתי בכל תקופת החזרה לאימונים עם מגע מלא והמשחקים. במנהלת הליגות מאמינים כי עוד הערב או לכל המאוחר מחר תתקבל במשרד הבריאות התכנית שהציגה המנהלת לחזרה מלאה ואם אכן יינתן האור הירוק לא מן הנמנע כי אחת הדרישות של משרד הבריאות ביחד עם המנהלת תהיה שהשחקנים לא יוכלו להסתובב בחוץ בתקופת האימונים.
המטרה היא שהשחקנים, בטח בשבועיים הראשונים, יהיו על הקו שבין הבית לבין מתקן האימונים מבלי לבוא במגע לאחר מכן עם אנשים נוספים וגם בתוך הבתים הם יידרשו לשמור מרחק עד כמה שניתן מההורים, במידה שאינם גרים לבד. מה שנותר עדיין פתוח הוא נוהל שחקן שנמצא חולה בקורונה כאשר במנהלת עדיין מתעקשים לא להשבית את כל הקבוצה, אלא רק את השחקן אלא אם שחקנים אחרים מפתחים תסמינים.
יתרון (6) 229
21:45

ריאל מדריד

בי.סי דובאי
(8.5+)
ריאל אחרי שני ניצחונות בליגה, אך ביורוליג היא הפסידה למונאקו ולא הרשימה בניצחון על פריז. דובאי אחרי שני ניצחונות יורוליג ולמרות שהיא אנדרדוג, היא בהחלט יכולה להיות יריב קשה ולעמוד בליין
רגיל (6) 277
22:00

ראיו ואייקאנו

חטאפה
ראיו ואיקאנו מגיעה לאחר רצף של שבעה משחקים ללא ניצחון, היא תארח את חטאפה שנמצאת ברצף של שלושה הפסדים. הפער בטבלה בין השתיים עומד על 2 נקודות בלבד, התחושה שלי שמדובר במשחק שקול שעשוי להסתיים בחלוקת נקודות
רגיל (6) 358
21:45

אטאלנטה

רומא
רומא יציבה יותר העונה, אבל אטאלנטה בבית היא תמיד מוקש. זה מרגיש כמו משחק שיתחלק בין השתיים.
רגיל (7) 39
14:30

אסטון וילה

נוטינגהאם
אחרי רצף מרשים של שמונה ניצחונות אסטון וילה נעצרה במחזור האחרון מול ארסנל מוליכת הטבלה. נוטינגהאם מגיעה במומנטום שלילי של שלושה הפסדים רצופים. האיכות והכושר בין הקבוצות ברורים ונראה שאסטון וילה קיבלה יריבה נוחה על מנת לחזור למסלול הניצחונות
רגיל (7) 115
17:00

וולבס

ווסטהאם
למרות שווסטהאם בכושר רע, וולבס נראית בדרך הבטוחה לירידה. הפטישים ינצלו את ההזדמנות לנשום מעט.
רגיל (7) 213
19:30

אלצ'ה

ויאריאל
ויאריאל קבוצה עדיפה התקפית (31 שערים), ואחרי הניצחונות האחרונים שלה, היא פייבוריטית ברורה.
במנהלת יקיימו החל מהשעה 15.00 דיון בווידאו עם משרד הספורט ומשרד האוצר כדי להציג את הבקשות בנוגע לפיצוי הכספי למועדוני הכדורגל בגין נגיף הקורונה. מאוחר יותר ייפתח הדיון עם משרד הבריאות כדי לסכם את מתווה החזרה. במנהלת אמרו לפני הצהריים כי הם כבר התגברו על שלב הכן או לא ועברו לשלב הכיצד.
יחד עם זה הזכירו גורמים במנהלת שגם גני הילדים היו בתכנית החזרה ללימודים אבל ברגע האחרון, חזרתם בוטלה והוחלט להחזיר את תלמידי התיכונים. בכל מקרה התחושה הכללית היא שיש סיכוי גבוה שביום ראשון העשרה במאי ייפתחו האימונים המלאים עם מגע וב 30 במאי יום שבת ייפתחו משחקי הפלייאוף. בשלב הזה אין הפרדה בין הליגה הלאומית לליגת העל ובמנהלת מדברים על שובן של שתי הליגות במקביל.
בניגוד למה שהתפרש אמש במסיבת העיתונאים של ראש הממשלה, לפיו ניתן יהיה להחזיר קהל תוך כדי הפלייאוף, הלך הרוח במנהלת לאור השיחות עם משרד הבריאות הוא שלפחות עד תום העונה הזו לא ניתן יהיה לקיים משחקים עם קהל.


