בווידאו: צ'ארון שרי שומר על כושר
פיפ"א הודיעה היום (שלישי) על שינוי מהותי בחלון ההעברות בצל התפשטות נגיף הקורונה וההשפעות שלה על הכדורגל העולמי. "כרגע מדובר בטיוטה, אבל תהיה עוד ישיבת וידאו ביום רביעי ואני מעריך שההמלצות של פיפ"א בדרך לאישור", אומר סוכן השחקנים, עוד" שחר גרינברג.
משבר הקורונה שינה לחלוטין את פני הכדורגל ולכן בהתאחדות לכדורגל הבינלאומית החליטו על שורה של המלצות, שחלקן עשויות להפוך לתקנוניות בהמשך. אחת הדאגה העיקריות הייתה מכך שכדורגלנים רבים בעולם מסיימים חוזים בסוף חודש מאי או בחודש יוני, ואיך זה יסתדר עם העובדה שהליגות אמורות להידחות לחודשים הללו ואולי אפילו יותר מאוחר.
"על פי הטיוטה של פיפ"א, הנושא הזה דווקא מאוד פשוט", אומר עו"ד גרינברג, "היה והליגה תוארך, החוזים של השחקנים ימשיכו להיות בתוקף עד שהליגה תושלם. כלומר, אם אנחנו מסתכלים על ישראל, פה שחקנים בדרך כלל חתומים עד ה-31 במאי ולא עד סוף יוני כמו ברוב אירופה, הרי שהחוזים שלהם יוארכו אוטומטית עד תאריך סיום הליגה שההתאחדות שלנו תקבע".
גרינברג מוסיף: "אחת הנקודות המעניינות ביותר כתוצאה מהקביעה שהחוזים יוארכו בהתאם להארכת הליגות, נוגעת בישראל למועדונים שהוציאו שחקנים לחל"ת. כל קבוצה הגיעה להסכם קיצוץ שונה עם השחקנים שלה ובהתאם אליו נקבע אם הקיצוץ יישאר אחרי שהליגה תחזור. אבל קבוצות שהוציאו שחקנים לחל"ת, יצטרכו לשלם את מלוא השכר כי על פי פיפ"א, החוזים של כולם יוארכו אוטומטית".
פיפ"א ביקשה היום פעם אחר פעם - ממש הדגישה - את הצורך בהידברות בין שחקנים למועדונים בהם הם משחקים. "פיפ"א שמה זרקור על עידוד שיחות בין הצדדים במטרה להגיע להסכמים של קיצוץ שכר. בישראל אנחנו כבר הרבה זמן בתוך זה", אומר עו"ד גרינברג, "הם לא רוצים שלקבוצות לא יהיו הכנסות וכדורגלנים יגרמו להן לפשוט רגל. בישראל, כמו שאמרתי, כבר עלינו על המדרגה הזו מזמן".
אבל מה קורה אם אין הסכמה על קיצוץ?
"מה שקובע בנוגע לשחקנים הישראלים הוא החוק הישראלי", אומר עו"ד גרינברג, "ברגע שקבוצות ישראליות הוציאו שחקנים לחל"ת, הן יצאו ידי חובה - לפחות מבחינת פיפ"א. השאלה פה היא הזרים, וזו תהיה נקודה מעניינת. בחוק הישראלי המוסד לביטוח לאומי לא מכסה זרים, לכן אם קבוצה לא עמדה בחוזה שלו, מבחינת פיפ"א הוא הצד הנפגע.
"שחקן זר שתובע קבוצה בישראל, יכול להגיע לפיפ"א. שחקן ישראלי יכול לתבוע אך ורק במוסד לבוררות. המדינה לא מספקת לזרים רשת ביטחון ולכן הם עומדים מול שוקת שבורה. פיפ"א קבעה סעיפים בגלל הקורונה שעל פיהם ייבחנו תביעות עתידיות: מה המצב הכלכלי של המועדון, כמה מאמצים נעשו כדי להגיע להסכם, איזה יחס ניתן לשחקן וכו'. אם שחקן לא יסכים לקיצוץ ויתבע את המועדון בפיפ"א, אני מעריך שהדיינים ייקחו את הסיטואציה בחשבון ולא יפסקו לו פיצוי מלא של החוזה שלו".
רגיל (1) 115
16:30

מיינץ

סט. פאולי
משחק תחתית לוהט שבו כל נקודה קריטית להישרדות בליגה. יתרון הביתיות של מיינץ ייתן להם את הערך המוסף.
רגיל (1) 183
18:30

אסטון וילה

מנצ'סטר יונייטד
קרב מרתק בין קבוצת הבית החזקה ליונייטד המשתפרת. וילה בבית היא אגוז קשה לפיצוח, אבל יונייטד תצליח לסחוט תיקו.
יתרון (1) 196
18:35

הפועל ב"ש/דימונה
(8+)

הפועל ירושלים
ב"ש חטפה מהפועל תל אביב במחזור האחרון והיא מובסת מול הגדולות ומנצחת את הקטנות. ירושלים אחרי ניצחון ענק בסלובניה והיא חוזרת הביתה כשהיא חייבת ניצחון בליגה כדי להישאר צמודה לצמרת. הירושלמים אמורים להתפוצץ פה
רגיל (1) 274
20:15

מכבי נתניה

מכבי תל אביב
לנתניה אמנם חיסורים רבים בהגנה אבל התקפית היא מצוינת, והאורחת מגיעה במומנטום רע מאוד. זה יהיה צמוד ויסתיים בחלוקת נקודות
רגיל (1) 305
21:45

גנואה

אטאלנטה
אטאלנטה מציגה כדורגל התקפי ושוטף, בזמן שגנואה תנסה להסתמך על הביתיות וההגנה. אטאלנטה בכושר הנוכחי עדיפה.
לאור העובדה שבשלב זה ההמלצה הגורפת היא לדחות את הליגות ולא לבטלן, ההעברות לקראת העונה הבאה יתקיימו במועד מאוחר יותר. פיפ"א המליצה על הארכה של עד 16 שבועות ועו"ד גרינברג אומר: "עדיין לא החליטו בנוגע לתאריך של סגירת חלון ההעברות של הקיץ, אבל הכיוון הוא להאריך אותו. כשהערפל יתפזר ונדע מתי חוזרים לשחק כדורגל, אפשר יהיה גם לקבוע תאריך לסגירת חלון ההעברות הבא".
ויש גם נקודה מעניינת שנוגעת לעתיד הקרוב. "פיפ"א ממליצה - וחשוב מאוד להדגיש כאן שזו המלצה וההחלטה תהיה של כל התאחדות לגופה - לתת אישור לשחקנים חופשיים לחתום בקבוצות אחרות ברגע שהליגות חוזרות. מה זה אומר שחקנים חופשיים? כאלו ששוחררו מהקבוצות שלהם במהלך המשבר, ויש לא מעט כאלה באירופה. אם ההתאחדות בישראל תאשר דבר כזה, זה יכול להיות מעניין בשביל קבוצות שיש להן מקום לעוד זרים"


