אחרי ההודעה הרשמית של אופ"א הערב (רביעי) על דחיית כל מפעליה עד להודעה חדשה, בליגות המקומיות מקווים שיוכלו להשלים את עונת 2019/20 כסדרה. ראשי ההתאחדות לכדורגל, שלקחו חלק בהתייעצות של ראשי אופ"א, הציגו את הסיכום העקרוני שהושג: על פי ההודעה, "העיקרון המרכזי שמנחה את אופ"א הוא לעשות הכל כדי לסיים את הליגות המקומיות ואת המפעלים האירופים של עונת 2019/20".
לאחר שההנחה האופטימית בדבר חזרה לפעילות בתחילת מאי נראית פחות ריאלית מבחינת המפעלים האירופים, הוצגו אופציות שונות של חזרה לפעילות במהלך יוני וסיום העונה הנוכחית בשלהי יולי/תחילת אוגוסט. במקרים אלה, גם פתיחת עונת 2020/21 תידחה או תתנהל בחפיפה עם סיום העונה הנוכחית.
יתרון (4) 148
20:30

מונאקו

ז'לגיריס קובנה
(7+)
מונאקו פתחה מעולה את העונה בסופרקאפ הצרפתי ובליגה כשהיא מביסה אל היריבות שלה. קובנה בשנים האחרונות לא הצליחה לבלוט ביורוליג. במשחק הפתיחה של שתיהן, מונאקו בביתה תנסה להביס.
יתרון (4) 166
21:00

ליון-וילרבאן
(2+)

ולנסיה
וילרבאן היא אחת הקבוצות החלשות העונה במפעל והיכולת שלה בליגה החלשה שלה פחות רלוונטית. ולנסיה עם הרבה תקוות ואחרי ניצחון ענק על ריאל. הספרדים יצליחו לנצח כאן
המשמעות האופרטיבית מבחינת לוח המשחקים המקומי היא שניתן יהיה לשחק את הליגות המקצועניות בחודשים יוני ויולי כדי לדווח בזמן לאופ"א על זהות הנציגות שלנו באירופה בעונה הבאה.
אם הליגות אכן יושלמו עמוק אל תוך חודשי הקיץ וישוחקו באוגוסט, המשמעות היא שלא תהיה פגרה בין עונת 2019/20 לבין עונת 2020/21.