המגזין הגרמני הפופולרי "די צייט" פרסם אמש (ראשון) כתבה נרחבת על הכדורגל הישראלי ועל האופן שבו הוא מייצג את המגמות בחברה הישראלית. כחלק מהכתבה, נשלחו שניים מכתבי המגזין לסקר את הדרבי התל אביבי שהתקיים ב-24 בפברואר והסתיים בניצחון 0:3 של מכבי תל אביב.
"היריבות בין מכבי להפועל תל אביב היא הרבה יותר ממשחק כדורגל. זה מאבק על היסטוריה, מעמדות ופוליטיקה - במיוחד לפני הבחירות", צויין בראש הכתבה, בה מתחקים הכותבים אחרי שורשי היריבות ומבליטים את הפערים הפוליטיים בין מכבי להפועל. הפערים הללו באים לידי ביטוי, כביכול, גם ב"חוסר היכולת של מכבי תל אביב לקלוט שחקנים ערבים בשנים האחרונות".
"הם לא רצויים במיוחד על ידי אוהדי מכבי תל אביב", נכתב בכתבה, בה צוטט אחד מאוהדי הפועל תל אביב כאומר: "המשחק החשוב יותר מבחינה פוליטית הוא נגד בית"ר ירושלים, קבוצה עם סממנים ימנים רדיקליים אמיתיים, אבל גם אוהדי מכבי תל אביב ימנים ברובם. הם כבר הניפו בעבר שלטים נגד פליטים וקיללו שחקנים ערבים שלהם. בשנים האחרונות לא שיחק שם אף כדורגלן ערבי. לא כל האוהדים תומכים בזה, אבל רובם כן".
בכתבה מתוארת הפועל תל אביב כ"קבוצה אידיאליסטית ומרדנית" בעוד מכבי תל אביב מוצגת כ"עשירה ומלאת ביטחון".
"זה לא ריאל נגד ברצלונה, אבל הדרבי התל אביבי הוא משלנו, והוא המשחק הכי גדול שיש לכדורגל הישראלי להציע", אומר אחד מאוהדי מכבי תל אביב.
יתרון (6) 154
20:00

ז'לגיריס קובנה

ולנסיה
(3.5+)
ז'לגיריס פתחה את העונה מצוין והיא גם במומנטום טוב. אצל ולנסיה הסיפור שונה - היא פתחה חלש מאוד, אך כעת היא עם 6 ניצחונות רצופים בכל המסגרות. המשחק צפוי להיות צמוד, אך ז'לגיריס מנוסה ואיכותית יותר ובבית, היא אמורה לרשום ניצחון יפה
רגיל (6) 224
21:30

ורדר ברמן

וולפסבורג
המארחת נראית טוב יותר כרגע ובאופן כללי משדרת יותר יציבות לעומת וולפסבורג שמגיעה למשחק בכושר לא אידיאלי. עם הביתיות, ברמן תמצא את הדרך לנצח כאן


