בווידאו: מכבי נתניה באימון פתיחת העונה החגיגי
למאמני כדורגל יש שתי גישות כשזה מגיע למסקנות אחרי הפסדים. הראשונה: להעביר ביקורת חריפה באסיפה, לתקן טעויות באימונים, אבל לתת צ'אנס נוסף להרכב שהפסיד. השנייה: לבקר באסרטיביות, לעבוד על השגיאות ולעשות מהפכה בהרכב. עבור סלובודן דראפיץ ושי ברדה, שני מאמנים שכל הזמן בוחנים את עצמם ומקפידים לא להפיל תיקים על השחקנים שלהם בפומבי, המשחק האחרון של מכבי נתניה מול מכבי חיפה בגביע הטוטו היווה נקודת שבר.
גם כך גביע הטוטו של מכבי נתניה היה בינוני הקיץ. הוא למעשה היה המשך ישיר לירידה ביכולת בפלייאוף העליון של העונה שעברה ששיאו אובדן הכרטיס למוקדמות הליגה האירופית. המשחק הראשון של הקיץ מול הפועל חיפה בגביע הטוטו עוד היה טוב, אבל האחרון מול מכבי חיפה היה אולי הרע ביותר בעידן של השניים בנתניה. בימים שאחרי ההפסד, דראפיץ וברדה התאפקו לא לדבר. הם נתנו לשחקנים לחשוב שהכול עבר ונשכח, אבל באימון של יום חמישי האחרון כבר באה הבומבה. "זו היתה אולי האסיפה הכי קשה של סלובו", סיפר אחד השחקנים. "הוא רתח מכעס ולא חסך ביקורת גם בצעקות. הדברים היו חזקים מאוד. הכי חריף שסלובו דיבר".
דראפיץ' וברדה לא הסתפקו בכך ובימים האחרונים תרגלו הרכב שונה לחלוטין שיפתח הערב (שני, 20:15, ספורט 1) מול הפועל תל אביב במחזור הפתיחה של ליגת העל. ויקי כחלון, רועי קהת, ניקו אולסק, סתיו פיניש הם חלק מהשחקנים שאמורים לשבת הערב על הספסל. אם דראפיץ' וברדה לא יתחרטו ברגע האחרון, הם יבצעו שינויים רבים בתקווה שאלה אשר יעלו במקום, יעשו את הספתח שמכבי נתניה מצפה לו.
התקציב הכי גבוה בתקופת אייל סגל ושובו של אלמוג כהן למכבי נתניה הולידו ציפיות גבוהות הקיץ ולחץ שמתחיל להצטבר. אחרי שנתיים כדיירת בפלייאוף העליון, מכבי נתניה רוצה כרטיס לאירופה וחזרה לגמר הגביע. בינתיים חסרים לה הגולים של פאטוס בצ'יראי וטרם נמצא האיש שיכנס לנעליים של עלי מוחמד.
עם המטען הזה תגיע הערב נתניה לחנוכה שנייה של בלומפילד המחודש. בגב יהיו לה אלפי אוהדים שרובם מעזים לחלום קצת יותר בגדול. אבל יש גם אחרים שעוד זוכרים באיזו תוצאה נפתחה העונה שעברה, כך שכמעט כל תוצאה עבורם הערב תהיה בונוס.
בצ'יראי, אגב, זומן היום לסגל נבחרת מונטנגרו על ידי המאמן החדש פארוק חאדז'יבגיץ', לקראת משחק הידידות מול הונגריה (5 בספטמבר) ומשחק הבית מול צ'כיה במוקדמות יורו 2020 (10 בספטמבר).
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.


