עיקר העניין שעוד נותר בליגת העל קשור במאבקי הירידה. לאחר שג'קן בן זקן ומ.ס. אשדוד זעמו על היעדר VAR במשחק הגורלי מול בני סכנין במחזור הקודם, שיגר היום (שני) אבי לוזון מכתב מטעם מכבי פתח תקוה למנהלת הליגה בבקשה להשתמש במערכת החדשה בצמד משחקי הפלייאוף התחתון ביום שבת הקרוב (מכבי פתח תקוה מול מ.ס. אשדוד ובני סכנין מול הפועל חיפה).
"שני המשחקים הנ"ל עשויים להכריע את גורל הירידות לליגה השניה", כתב לוזון. "למרות התנגדותי העזה ל-VAR, בפלייאוף העליון לאורך כל הישיבות החלטתם אחרת, אני מתעקש שישמו מערכת VAR בשני המשחקים הנ"ל".
לוזון הוסיף וטען כי בדק ומצא כי ניתן להכשיר את האצטדיון בסכנין לשימוש במערכת, וכי זה שבפתח תקוה כבר מוכן: "ניתן להעפיל את שתי המערכות במשחקים הנ"ל ולאחר מכן להפעיל שתי מערכות נוספות במשחקי פלייאוף עליון שמתקיימים ביום ראשון ושני, ואולי לוותר על VAR במשחק של מכבי תל אביב מול הפועל חדרה, לו אין שום חשיבות על מיקום הקבוצות".
"במקרה הצורך תעשה משאל טלפוני בין נציגי קבוצות הפלייאוף התחתון", כתב לוזון ליו"ר המנהלת ארז חלפון. "אין לי ספק שמין הדין ומין הצדק ולמען השקיפות, הנראות והספורטיביות חייבים להיעתר לבקשה זו. במקרה ולא תשים מערכת VAR במשחקים אלה, האחריות כולה תהיה עליכם ועל כל המשתמש מכך".
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית תאומנם מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את הטבלה בליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי ולדעתי אנחנו נראה כאן התמודדות שקולה עם סיכוי טוב לתיקו ב90 דקות
שעות ספורות לאחר מכן, שיגרה המנהלת מכתב בתגובה, בו סירבה להצעה. "ההחלטה על הצבת מערכות ה-VAR בפלייאוף העליון התקבלה בישיבות הדירקטוריון לפני פתיחת העונה, כשאף קבוצה לא ידעה אם תשחק בפלייאוף העליון או התחתון", כתב יו"ר המנהלת ארז כלפון. "אז רבים עוד הטילו ספק בנחיצות המערכת ואחרים הציעו להמתין עם ההטמעה לעונה הבאה. הצבנו להטמעת ה-VAR לוחות זמנים אגרסיביים שאין ליגה בעולם שהתקרבה אליהם. בסדר זמנים זה, איגוד השופטים יכול היה להכשיר לפלייאוף שלושה שופטים בלבד לכל מחזור משחקים. עקב העובדה שבפלייאוף העליון יש שלושה משחקים למחזור, רצינו לשמור על שיוויוניות בין כל המשחקים באותו פלייאוף.
"בישיבה האחרונה עלתה שוב הבקשה להעביר את ה-VAR למשחקי הפלייאוף התחתון. ההחלטה היתה שבמידת הצורך, במקרה שגורלה של היורדת או היורדות יקבע במחזור האחרון, נשוב ונתכנס ונבחן את ההחלטה. סירבתי אז להצעתך שאוסמך מראש לקבל החלטה ואני מסרב לכך גם היום. ההחלטה לשנות את מיקום הצוותי שלא במסגרת המחזור האחרון תתקבל אך ורק בהחלטה קולקטיבית של הדירקטוריון".
(עדכון ראשון: 13:57)


