בווידאו: התגובות אחרי מכבי נתניה - הפועל תל אביב
מכבי נתניה העפילה לחצי גמר גביע המדינה לראשונה מאז 2014 (אז גם הגיעה לגמר), כשסיימה ב-1:1 עם מכבי פתח תקוה ועלתה בזכות ה-0:1 הקטן שהעניק לה פאטוס בצ'יראי במשחק הראשון. כמו אז, גם היום היה החלוץ הלוהט גיבור הערב, עם שער שישי ברציפות (88). תומאש סיבוק איזן לקבוצה של גיא לוזון (92), שתעבור להתעסק בקרבות התחתית ובמשחק החשוב מול הפועל תל אביב ביום ראשון.
"זה גביע, תמיד הולך קשה", אמר סלובודן דראפיץ'. "יש התרגשות. בשנה שעברה הפסדנו ולא הגענו אפילו לרבע הגמר, מאוד רצינו את זה בשביל בעל הבית והאוהדים. הגיעו 3,000 איש למושבה במזג אוויר כזה, זו חוויה. אני מאוד מרוצה. הבטחנו כרטיס לפלייאוף עם מקום שני בליגה, עכשיו אנחנו בחצי הגמר ורוצים להמשיך לחלום. אני שמח שאנחנו יכולים לתקן את הדברים שלנו דרך ניצחונות ועלייה לחצי הגמר. תוצאת המשחק הראשון השפיעה, יש פה שחקנים שלא היו במעמדים האלה, אבל יש את פאטוס בצ'יראי. הוא מבקיע ונותן לנו את השקט הזה".
המאמן התבקש להרחיב על החלוץ הנהדר שלו והדגיש: "מכבי תל אביב לא פנו אליו, אני מצטער שזה יצא ככה כי איביץ' חבר שלי ויצא כאילו אמרתי שהוא דיבר איתו. איביץ' רק אמר שהוא שחקן מעולה ולא מעבר לזה. יש לנו אופציה עליו, שנה הבאה הוא יהיה במכבי נתניה בטוח. עוד שנתיים, אני לא יודע איפה יהיה. לגבי העונה הבאה אין ספק. נבנה את הקבוצה על בצ'יראי ועוד כמה שחקנים כישרוניים שיש פה".
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 71
15:00

מכבי אחי נצרת

מכבי חיפה
מכבי חיפה לא בעונה טובה בליגה, מה שהופך את הגביע למטרה חשובה מבחינתה. היא לא יכולה לזלזל כאן ולכן, עם יכולת טובה, היא צפויה להביס פה במשחק שיסתיים עם ארבעה שערים לפחות
רגיל (7) 84
16:00

לצ'ה

קומו
קרב בין שתי קבוצות מרכז טבלה ומטה. קומו מפתיעה לטובה העונה, אך לצ'ה בבית היא יריבה עקשנית.
רגיל (7) 121
17:00

לה לובייה

לובן
קרב תחתית בין העולה החדשה ללובן המנוסה יותר. לה לובייה תנסה להוציא נקודות יקרות בבית במאבקי ההישרדות.
יתרון (7) 189
17:30

מכבי תל אביב

הפועל חיפה
(1+)
הכושר של מכבי תל אביב בשבועות האחרונים לא הולך ומשתפר, ולמעשה היחידה שהיא הצליחה לנצח לאחרונה היא אותה הפועל חיפה במשחק הליגה האחרון ביניהן. אבל הפועל חיפה מגיעה אחרי שני ניצחונות רצופים, מומנטום טוב ובעיקר נחישות להיראות טוב יותר במפגש הקרוב.
יתרון (7) 208
18:40

הפועל ירושלים

מכבי רעננה
(14+)
ירושלים מגיעה אחרי שדרסה את נתניה החלשה ומקבלת עוד משחק מול יריבה חלשה. רעננה עם 7 הפסדים רצופים ונראה שזה שאלה של כמה. האם ירושלים מסוגלת לתת עוד תצוגה כזו? יהיה לה קשה.
רגיל (7) 217
19:00

אודינזה

לאציו
לאציו מגיעה לצפון איטליה במטרה להיצמד לחלק העליון של הטבלה ולחזור למאבק על המקומות האירופיים. אודינזה היא קבוצת מרכז טבלה קלאסית העונה, שמציגה הגנה יציבה אך מתקשה הקבוצות הגדולות.
מנגד, גיא לוזון התעקש למצוא את חצי הכוס המלאה מאז הגיע לקבוצה: "אנחנו בתקופה האחרונה משחקים כדורגל טוב, גם נגד מכבי תל אביב וגם פה. אם משחקים כדורגל טוב, אין בלוף - התוצאות יבואו. אנחנו בדרך הנכונה, משתפרים ממשחק למשחק ואני יודע שנביא נקודות. הגעתי לפני המשחק מול בני סכנין כשיכולנו לרדת למקום האחרון, ידעתי לאן אני בא ואני נהנה מכל רגע. אני שמח שהגעתי לכאן".


