וידאר קיארטנסון, חלוצה האיסלנדי של מכבי תל אביב, צפוי להיפרד מהקבוצה היום (שישי) ולהצטרף לקבוצת רוסטוב הרוסית, ביום האחרון של חלון ההעברות האירופי. במקביל להתעניינות לה זכה מצד קבוצות בליגת המשנה האנגלית, קיארטנסון הוצע לאחרונה לקבוצות ברוסיה ובמהלך השבוע הואצו המגעים בין רוסטוב למכבי תל אביב בנוגע להעברתו. 
החלוץ הוחלף כבר במחצית המשחק מול סרפסבורג בגומלין פלייאוף הליגה האירופית בו הודחה מכבי תל אביב למרות ניצחון ביתי 1:2, ולאחר המשחק יצא יחד עם חבריו, אך הבוקר הוא כבר צפוי להיפרד מהם. קיארטנסון אמור להמריא לבדיקות רפואיות ברוסיה כדי להספיק להשלים את המעבר לפני סגירת חלון ההעברות, כאשר ברוסיה הוא מסתיים הלילה ב-23:00. אביו של החלוץ, קיארטן ביורנסון, לא ממש אהב את רצון הקבוצה לשחררו וכתב בפייסבוק: "זה לא ייאמן שרוצים להעיף שחקן שכבש 50 שערים עבור מכבי תל אביב בשנתיים האחרונות".
יתרון (6) 210
21:15

אולימפיאקוס
 

הפועל תל אביב 
 (4.5+)
אם הפועל תל אביב רוצה להוכיח עוד יותר שהיא בצמרת בזכות ולא בחסד, ניצחון כאן יעשה את העבודה. כך או כך, יש לה סגל מספיק טוב כדי לפחות לעמוד בליין
יתרון (6) 237
21:30

באסקוניה
 (3.5+)

אנאדולו אפס 
 
אנאדולו קבוצה טובה יותר, ואין על כך בכלל ספק. באסקוניה אולי תצליח לקחת את המשחק הזה לכיוון צמוד יותר, אבל אנאדולו תנצח מעל הליין בסיום
יתרון (7) 113
17:00

ברנלי
 (2+)

ארסנל 
 
הליין לא מקל על הסימון ובכל זאת, ההתקפה של ארסנל כל כך מוכשרת שלברנלי יהיה יותר מדי קשה לעצור אותה. גם בחלק ההגנתי האורחת עם יתרון עצום וממעטת לספוג. ארסנל ביותר משני שערים
רגיל (7) 181
18:30

הפועל פתח תקווה
 

בני סכנין 
 
קשה מאוד לראות כאן פייבוריטית אמיתית, שתי הקבוצות די משלימות אחת את השנייה מבחינה הגנתית והתקפית. תיקו
קיארטנסון בן ה-28 השלים אמש שנתיים במכבי תל אביב. הוא נרכש ב-30 באוגוסט 2016 ממאלמו השבדית תמורת 3.5 מיליון יורו והפך לרכש היקר בתולדות הכדורגל הישראלי. כשבועים לאחר מכן כבש את שער הבכורה בהפסד 4:3 לזניט סנט פטרסבורג בשלב הבתים של הליגה האירופית, ובליגת העל סיים כמלך השערים עם 19 כיבושים בעונתו הראשונה. בעונה הקודמת הוסיף עוד 13 שערים וכך התייצב במקום השני בין הכובשים הזרים של מכבי תל אביב בליגה בכל הזמנים עם 32 שערים, אחד פחות מהשיאן אנדז'יי קוביקה. העונה מצא את הרשת עם צמד מול רדניצ'קי ועם הפנדל המצמק במשחק החוץ מול סרפסבורג, אך לא הצליח לסייע למכבי תל אביב להגיע לשלב הבתים בפעם השלישית ברציפות.
רוסטוב, סגנית אלופת 2016 שערכה הופעת בכורה מוצלחת בליגת האלופות לפני שנתיים, היא "הקבוצה האיסלנדית" של הליגה הרוסית. לקיארטנסון, שזומן השבוע לסגל נבחרתו לקראת המשחקים מול שוויץ ובלגיה בליגת האומות, ממתינים שם שלושה חברים מהנבחרת: הבלם רגנאר סיגורדסון שהוזכר בעבר כמועמד למכבי חיפה, הבלם הנוסף סבריר אינגי אינגסון שנרכש ב-2 מיליון יורו מגרנאדה לפני כחודשיים והחלוץ ביורן ברגמן סיגורדרסון שהגיע בינואר ממולדה תמורת 2 מיליון יורו. האחרון הוא החלוץ המרכזי היחיד בסגל של שחקן העבר ואלרי קרפין, שחיפש חיזוק להתקפה ועשוי לקבל אותו כעת בדמות איסלנדי רביעי. רוסטוב מדורגת כרגע במקום השלישי עם ארבעה ניצחונות אחרי חמישה מחזורים.



