בשורות מצוינות לאוהדי מכבי נתניה. מלך שערי ליגת העל בעונה החולפת דיא סבע נשאר אצל היהלומים. היום (ראשון) הודיעו הצהובים-שחורים: "נשאר יהלום! מועדון הכדורגל מכבי נתניה והשחקן דיא סבע מאושרים להודיע על המשך דרכם המשותפת בעונה הקרובה". סבע עצמו העלה פוסט לאינסטגרם בו כתב: "נשאר יהלום, הלב אמר נתניה".
רק הבוקר הבהיר הבעלים אייל סגל בשיחה עם וואלה! ספורט כי מעבר לקבוצה אחרת בישראל לא עומד על הפרק והצהיר: "דיא סבע ישחק במכבי נתניה או בחו"ל. שום קבוצה בישראל לא יכולה לשלם סכום שיגרום לי לא לישון בלילה". כזכור, אחרי העונה הנהדרת שלו ב-2017/18 בה כבש 24 שערים בליגת העל, קבוצות רבות חשקו בשירותיו של סבע במהלך הקיץ. בין היתר הוזכרו רובין קאזאן הרוסית, לודוגורץ הבולגרית, ויטסה ההולנדית וגם הפועל באר שבע ומכבי חיפה.
סבע בן ה-25 למעשה סיים בשתי העונות החולפות כמלך השערים כיוון שב-2016/17 הוביל את טבלת הכובשים של הליגה הלאומית עם 18 שערים, אליהם ניתן גם להוסיף 12 בישולים, וכמובן עלייה בחזרה לליגת העל עם נתניה. סבע גדל בנוער של בית"ר טוברוק וב-2011 החל את הקריירה המקצוענית שלו במכבי תל אביב, אבל רשם רק שתי הופעות והושאל להפועל באר שבע, כשבעונת 2012/13 הוא מושאל להפועל באר שבע. סבע הושאל לחצי עונה נוספת להפועל באר שבע לפני שב-2013 עבר לבני סכנין. לאחר מכן הוא עבר למכבי פתח תקוה, בה שיחק ב-2013/14. בתום אותה עונה עבר למכבי נתניה, שהייתה אז העולה החדשה לליגת העל. בסוף אותה עונה קרע סבע את הרצועה הצולבת וחזר לכישרות רק במאי 2016 אז ירד עם נתניה לליגה הלאומית.
עוד בנושא:
בבוקר הבטיח אייל סגל: "סבע ישחק רק בנתניה או בחו"ל"
ההצעה המרשימה של לודוגורץ לדיא סבע
יתרון (4) 187
17:00

אלג'יריה

סודן
(1+)
אלג'יריה, אחת המועמדות לזכייה בטורניר כולו, מחפשת להתחיל ברגל ימין ולהשכיח את האכזבות מהטורנירים האחרונים. סודאן נחשבת לאנדרדוג מובהק במשחק הזה ותנסה בעיקר להתגונן ולצאת להתקפות מתפרצות.
יתרון (4) 258
18:30

מ.ס צפת
(16+)

עירוני אילת
ליין גבוה מאוד אך בצדק. צפת נראית רע מאוד העונה ושקועה בתחתית הטבלה. הפועל אילת עם סגל מצוין שיותר מראוי לעלות ליגה. לצפת יהיה קשה מאוד כאן, על אף הביתיות. אילת מעל הליין
יתרון (4) 268
18:35

בני הרצליה

הפועל חולון
(3+)
הרצף הנהדר של הרצליה נעצר אצל הפועל תל אביב אך היא נראית טוב מאוד כבר חודש. חולון עם 4 ניצחונות רצופים, אך היא פחות מרשימה והיריבות שלה לא היו חזקות במיוחד. הרצליה תנצח בביתה
יתרון (4) 293
19:30

חוף השנהב

מוזמביק
(1+)
אלופת אפריקה המכהנת פותחת את מסע ההגנה על התואר עם סגל עמוק ונוצץ. מוזמביק מגיעה במומנטום חיובי מהמוקדמות, אך היא תתקשה מאוד לעצור את הלחץ והעוצמה הפיזית של ה"פילים".
יתרון (4) 322
20:55

הפועל ירושלים

אליצור נתניה
(15+)
הפועל ירושלים מגיעה אחרי שני הפסדים לא נעימים להרצליה ובאר שבע בחוץ. נתניה לא מספיק טובה, פשוט כך. אין לירושלים את הפריבילגיה לזלזל במשחק הזה במצבה הנוכחי, והיא תביס את האורחת החלשה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.


