מכבי תל אביב קרובה מאוד לסיום עונת 2017/18 באופן מעשי. הצהובים רשמו הערב (שני) הפסד ליגה שלישי ברציפות ונותרו ללא נקודות בפלייאוף העליון אחרי 1:0 ביתי מול הפועל באר שבע. בעקבות ההפסד, נותרה הקבוצה של ג'ורדי קרויף עם 55 נקודות בלבד במקום הרביעי והיא כבר רחוקה 11 נקודות מהמקום הראשון כשבקופה נותרו 21 נקודות בלבד. חלום האליפות נראה אבוד עבור הצהובים.
מאמן מכבי תל אביב ג'ורדי קרויף אמר בסיום: "אני חושב שבשלושה-ארבעת המשחקים האחרונים אנחנו לא נמצאים איפה שאנחנו אמורים להיות. אנחנו לא מאמינים בעצמנו. היו לנו הרבה מצבים ולא הצלחנו לכבוש והיריבה לא הייתה צריכה לעשות הרבה. אנחנו עצבניים מהמצב ואז ספגנו שער ובסופו של דבר ברבע השעה האחרונה לא היה כדורגל בכלל. לא הצלחנו להיכנס למשחק ועשינו כל מה שמתאים לבאר שבע, דחיפות ועצבים. אלה הרגשות שלנו כרגע. אנחנו מאוכזבים, אבל אנחנו צריכים להמשיך להילחם. אנחנו צריכים להיאבק על המקום באירופה. ברור ש-11 הפרש זה הרבה, אבל מבחינה מתמטית יש עוד סיכוי. אבל זה לא מה שחשוב, מה שחשוב זה שנחזור לשחק את הכדורגל שלנו. 
"לא היו סימנים שהראו על ירידה כזו ביכולת אחרי סיבוב שני מוצלח. אני לא חושב שבאר שבע ניצחה כי היא הקבוצה הטובה יותר, אלא כי היא במומנטום טוב, יש לה מגרש ביתי מאוד. הם לא שיחקו טוב במחזורים האחרונים ולמרות זאת הוציאה את הנקודות. זה מה שעושה קבוצה אלופה, ניצחונות כאלה קשים. ברור שאיבדנו הזדמנות גדולה היום, אבל כדורגל זה ספורט משוגע. לא אני הסיפור פה, אלא המועדון. אני פה שש שנים וזה הרבה זמן, בשנתיים או שלוש האחרונות איבדנו את המומנטום שלנו כמועדון ועכשיו זה הזמן לשנות את הדברים ולרענן. אבל יש לנו עוד הרבה משחקים לשחק העונה ואנחנו צריכים להשיג נקודות".
טל בן חיים: "הרגשה של אכזבה. אכזבנו הרבה אנשים ביציעים ובבית, מאות אלפי אוהדים שלנו. זו לא הקבוצה שהם רוצים לראות. הצגנו משחק לחימה. ידענו שההופעות האחרונות היו רעות, מי שלובש את החולצה של מכבי תל אביב מחויב ליותר. ספגנו מחצי מצב של באר שבע ומשם הם שמרו על התוצאה והתגוננו יפה. אנחנו צריכים להרים את עצמנו לקראת המשחקים הבאים. אנחנו מחויבים לתת 100 אחוז בהמשך. נצטרך להציג יכולת הרבה יותר טובה. ההודעה של ג'ורדי קרויף לא קשורה ליכולת. מבחינתנו מכבי תל אביב זה החיים ואנחנו נמשיך לתת את הכל".
רגיל (6) 20
12:00

שנגחאי פורט
 

ז'ג'יאנג פרופשיונאל 
 
לאחר הפסד במשחק חוץ, שנגחאי פורט חייבת לחזור לנצח מולל קבוצה בינונית מאוד שסיימה ארבעה משחקים ברציפות בתיקו.
רגיל (6) 93
15:00

הפועל רמת גן
 

הפועל כפר שלם 
 
הפועל רמת גם עם מאמן חדש על הקווים, מסאי דגו, כבר השיגה ניצחון בגביע. במשחק ביתי מול קבוצה בינונית היא חייבת להשיג ניצחון בדרך אולי לעלייה.
יתרון (6) 210
21:15

אולימפיאקוס
 

הפועל תל אביב 
 (5.5+)
אם הפועל תל אביב רוצה להוכיח עוד יותר שהיא בצמרת בזכות ולא בחסד, ניצחון כאן יעשה את העבודה. כך או כך, יש לה סגל מספיק טוב כדי לפחות לעמוד בליין
יתרון (6) 237
21:30

באסקוניה
 (3.5+)

אנאדולו אפס 
 
אנאדולו קבוצה טובה יותר, ואין על כך בכלל ספק. באסקוניה אולי תצליח לקחת את המשחק הזה לכיוון צמוד יותר, אבל אנאדולו תנצח מעל הליין בסיום
יתרון (7) 113
17:00

ברנלי
 (2+)

ארסנל 
 
הליין לא מקל על הסימון ובכל זאת, ההתקפה של ארסנל כל כך מוכשרת שלברנלי יהיה יותר מדי קשה לעצור אותה. גם בחלק ההגנתי האורחת עם יתרון עצום וממעטת לספוג. ארסנל ביותר משני שערים
רגיל (7) 181
18:30

הפועל פתח תקווה
 

בני סכנין 
 
קשה מאוד לראות כאן פייבוריטית אמיתית, שתי הקבוצות די משלימות אחת את השנייה מבחינה הגנתית והתקפית. תיקו
- פלייאוף עליון- קבוצה - משחקים - נצחונות - תיקו - הפסדים - שערים - נקודות - 1 הפועל באר שבע- 36 - 24 - 8 - 4 - 27-70 - 80 - 2 מכבי תל אביב- 36 - 21 - 8 - 7 - 33-60 - 71 - 3 בית"ר ירושלים- 36 - 20 - 8 - 8 - 51-75 - 68 - 4 הפועל חיפה- 36 - 17 - 11 - 8 - 39-48 - 62 - 5 מכבי נתניה- 36 - 16 - 10 - 10 - 54-59 - 58 - 6 בני יהודה תל-אביב- 36 - 13 - 10 - 13 - 41-47 - 49 



