בית"ר ירושלים עלתה היום (שלישי) לחצי הגמר, אה סליחה לא עלתה עדיין. הקבוצה של בני בן זקן ניצחה 0:2 בחוץ את הפועל כפר סבא מהליגה הלאומית בזכות שער של אנתוני וארן (42) ועצמי של מיקי יאזו (60) ותצטרך להימנע מהפסד 3:0 בטדי ב-28 בפברואר על מנת לעלות לארבע הגדולות של המפעל. הקבוצה מהבירה שיחקה בהילוך ראשון כששחקנים כמו איתי שכטר, אנטואן וארן, אופיר קריאף ואחרים בכלל לא משותפים, וגם אלה ששיחקו עשו את זה בעיקר בהליכה. למרות זאת היא הייתה גדולה על יריבתה מהלאומית בכמה מספרים והפכה את הגומלין למשחק אימון, אלא אם יקרה משהו בלתי צפוי לחלוטין שכרגע לא נראה שיש סיכוי שיתרחש.
הבעיה של בית"ר היא שאנתוני וארן נפצע והוחלף במחצית. החלוץ הצרפתי כבש את כל חמשת השערים של הקבוצה במפעל (ועוד שער עצמי) והרשית תשעה שערים בשבעת המשחקים האחרונים בהם פתח בהרכב. אם בן זקן ייאלץ להסתדר ללא החלוץ הלוהט שלו במשחקים הקרובים, זו תהיה בעיה גדולה לקבוצה. יקוב סילבסטר ערך בכורה כשנכנס כמחליף בדקה ה-70 ועשה כמה פעולות יפות, כולל נגיחה למשקוף. מנגד, הפועל כפר סבא הייתה חלשה ולא באמת היוותה איזשהו איום על בוריס קליימן או על בית"ר ירושלים שהצליחה לטייל בדרך (ככל הנראה) לחצי הגמר.
הרכב הפועל כפר סבא: ניקיטה חייקין, טום שלח, חליל פריג', דושאן מאטוביץ', מיקי יאזו (יובל יוסיפוביץ', 65), בן כוואז, דן עזריה, רז כהן (עידן דוד, 57), עוז פרץ, ניסן דנון, פיטר נווארה (רן יצחק, 66).
הרכב בית"ר ירושלים: בוריס קליימן, עופר ורטה, טל כחילה, מיקי סירושטיין, שון גולדברג, קלאודמיר (יקוב סילבסטר, 70), דוד קלטינס, חן עזרא (דויד בויסן, 81), אריק סאבו, ז'אורז'יניו, אנתוני וארן (יעקב בריהון, 46).
גביע המדינה: בית"ר ירושלים ניצחה 0:2 את הפועל כפר סבא
אנתוני וארן (42), שגם נפצע והוחלף לאחר מכן, ושער עצמי של מיקי יאזו (60) סידרו לקבוצה של בני בן זקן ניצחון קל מול הקבוצה מהלאומית. ההתמודדות נראית די סגורה עוד לפני הגומלין ב-28 בפברואר
06/02/2018
רבע גמר, משחק ראשון
הסתיים
06/02/2018
הפועל כפר-סבא
0
:
2
- (42) וארן
- (61, גול עצמי) יאזו
- (42)
- (61)
בית"ר ירושלים
13
24
25
35
42
גול
50
55
60
גול
88