חלוצה של הפועל באר שבע תומאש פקהארט ידרוש לעזוב את המועדון בינואר, כך טוענים בסביבתו. פקהארט מחוזר על ידי קבוצה מהליגה הראשונה בטורקיה, כאשר גם מהליגה הצרפתית נרשמה התעניינות. על רקע ההתעניינות הגוברת בו, השחקן צפוי ליזום שיחה בשבועות הקרובים ולבקש לעזוב. 
הצוות המקצועי של באר שבע מעריך את החלוץ ובעיקר את המקצוענות והמחוייבות שהפגין לאחרונה, אך המעמד המקצועי שלו נפגע לאחר שהתקשה לכבוש בקצב הרצוי (שלושה שערי ליגה בלבד העונה). לא בטוח שהאלופה תיענה בחיוב לבקשתו של החלוץ הצ'כי, אך השחקן שהפך לאחרונה לשחקן ספסל מאוכזב ממעמדו ועשוי להתעקש לעבור לקבוצה בה יהיה משמעותי. 
החלוץ מוחמד גדיר עבר היום ניתוח ארתרוסקופיה בבית החולים רמב"ם בחיפה ויחל בהליך שיקומי במסגרת הקבוצה. גדיר ייעדר שלושה חודשים לפחות, וייתכן שלא ישוב למגרשים העונה. הצורך בניתוח התעורר לאור העובדה שהשחקן סובל מפגיעה במיניסקוס ובסחוס. גדיר עבר במשך שבועיים טיפולים באיטליה אך לאחר שובו ארצה הוחלט לבצע ארתרוסקופיה, אותו ערך ד"ר בצלאל פסקין, שמכיר היטב את השחקן מהעבר. 
בקבוצה מעריכים שטוני וואקמה יהיה כשיר למשחק הקרוב. סוכניו של השחקן עושים מאמצים למצוא לו קבוצה בסין, כי בשלב זה עדיין אין קבוצה שמציעה חוזה ואת הסכום הדרוש עבור כרטיסו, שיספיק כדי שבאר שבע תשחררו.
עוד בנושא
שלשום: הפועל באר שבע הפסידה 1:0 למכבי נתניה
ברק בכר מודה: "נעשה חושבים לקראת ינואר"
קואנקה ממשיך להיות מתוסכל, יעזוב בינואר?
עוד בבאר שבע: איש העסקים עידן עופר מלווה בג'ואו קמאצ'ו "מג'ורג' מנדז", חברה המייעצת לאתלטיקו מדריד ולעידן עופר בנוגע לאקדמיית הכדורגל בנגב, נפגשו הבוקר באצטדיון טרנר ומתקני הקבוצה עם אלונה ברקת, אסי רחמים והצוות המקצועי של הקבוצה במטרה לקדם שיתוף פעולה בהקמת אקדמיית כדורגל לצעירים בנגב.
עידן עופר, שהפך לפני זמן קצר לאחד הבעלים של קבוצת הצמרת אתלטיקו מדריד, אמר: "לאחר רכישת חלק מהבעלות על אתלטיקו, זה היה טבעי בעיני לשלב בין אתלטיקו מדריד לנגב ובאר שבע הקרובים מאד לליבי, יש לי פה מספר עסקים המספקים תעסוקה ופרנסה לאלפי עובדים ומשפחותיהם. אני חושב שתמיכה בנוער ובילדים ומתן כלים מקצועיים להצלחה, זו הדרך הנכונה. היכולת לשלב בין המומחיות, הניסיון והמקצועיות של אתלטיקו לצרכים של הנגב והפועל באר שבע הם המניע לפעולתי".
עידכון ראשון: 11:07
רגיל (6) 20
12:00

שנגחאי פורט
 

ז'ג'יאנג פרופשיונאל 
 
לאחר הפסד במשחק חוץ, שנגחאי פורט חייבת לחזור לנצח מולל קבוצה בינונית מאוד שסיימה ארבעה משחקים ברציפות בתיקו.
רגיל (6) 93
15:00

הפועל רמת גן
 

הפועל כפר שלם 
 
הפועל רמת גם עם מאמן חדש על הקווים, מסאי דגו, כבר השיגה ניצחון בגביע. במשחק ביתי מול קבוצה בינונית היא חייבת להשיג ניצחון בדרך אולי לעלייה.
יתרון (6) 210
21:15

אולימפיאקוס
 

הפועל תל אביב 
 (5.5+)
אם הפועל תל אביב רוצה להוכיח עוד יותר שהיא בצמרת בזכות ולא בחסד, ניצחון כאן יעשה את העבודה. כך או כך, יש לה סגל מספיק טוב כדי לפחות לעמוד בליין
יתרון (6) 237
21:30

באסקוניה
 (3.5+)

אנאדולו אפס 
 
אנאדולו קבוצה טובה יותר, ואין על כך בכלל ספק. באסקוניה אולי תצליח לקחת את המשחק הזה לכיוון צמוד יותר, אבל אנאדולו תנצח מעל הליין בסיום
יתרון (7) 113
17:00

ברנלי
 (2+)

ארסנל 
 
הליין לא מקל על הסימון ובכל זאת, ההתקפה של ארסנל כל כך מוכשרת שלברנלי יהיה יותר מדי קשה לעצור אותה. גם בחלק ההגנתי האורחת עם יתרון עצום וממעטת לספוג. ארסנל ביותר משני שערים
רגיל (7) 181
18:30

הפועל פתח תקווה
 

בני סכנין 
 
קשה מאוד לראות כאן פייבוריטית אמיתית, שתי הקבוצות די משלימות אחת את השנייה מבחינה הגנתית והתקפית. תיקו



