נציגי 14 קבוצות ליגת העל בעונה שעברה, ביחד עם נציגי שתי העולות הטריות לליגת העל, מכבי נתניה והפועל עכו, הגיעו היום (שני) לבית הנשיא בירושלים לטקס חלוקת "מגן הכבוד" שנערך זו השנה השלישית ברציפות. באירוע השתתפו גם נציגים ממשרד התרבות והספורט וההתאחדות לכדורגל, וכן נציגים מהקבוצות, ביניהם חברי הנהלה ושחקנים. כן נשא מילים פול אליוט, נציג אופ"א למשחק הוגן ואחריות חברתית וכדורגלן עבר בצ'לסי, סלטיק ואסטון וילה.
מכבי חיפה זכתה ב"מגן הכבוד" זו השנה השניה ברציפות. הוועדה הבוחרת נימקה: "מכבי חיפה היא דוגמה למועדון שפועל לחינוך ועיצוב דור העתיד במגרש ומחוצה לו".
בית"ר ירושלים זכתה בתואר "אות פורץ הדרך". הוועדה נימקה: "זהו מועדון שהתמודד עם אתגרים שאין להם אח ורע בספורט בארץ, השנה הוא הוכיח שהוא נכון ומסוגל להשקיע ומאמצים, תוך עשייה חינוכית ומאבק חסר פשרות בגזענות. ראויות לציון דרכי הפעולה, ביניהן קמפיין רחב ששם דגש על אהבה לקבוצה ולא על שנאה".
מחזיק זכויות הניהול של בית"ר ירושלים, אלי אוחנה: "בית"ר ירושלים העמידה בראש סדר העדיפויות את המאבק האקטיבי בנגע החברתי שהוא אלימות וגזענות. אנו מדברים על מאות אלפי אוהדי בית"ר ירושלים שמזדהים עם המועדון ולא עם התדמית שנוצרה בגלל מקרים מעטים ולא מחמיאים בלשון המעטה".
.
השנה לראשונה העניק הנשיא גם את "מגן הכבוד: הדור הבא" למחלקת נוער וילדים מכלל הליגות, בו זכתה מחלקת הנוער והילדים של מכבי באר שבע, אשר הציגה עשייה חינוכית וספורטיבית מרשימה ומשמעותית עבור חניכיה. באות "פורץ הדרך" זכתה מחלקת הנוער והילדים של הפועל עמק המעיינות על שם ארז אשכנזי ז"ל. אשכנזי היה אוהד מושבע של הפועל תל אביב, שנפל במהלך פעולה מבצעית בעזה בגיל 21, ולזכרו הוקם בית ספר לכדורגל, בשיתוף של הפועל ת"א ואביו של ארז, בו משחקים ילדים מכל האזור, בית שאן, קיבוצים, מושבים ועוד.
במהלך האירוע העניקה מנהלת הליגות בכדורגל תעודת "מגן הכבוד לאוהדים" לקהל האוהדים של הפועל באר שבע, על הצטיינותו ביצירת חווית משחק חיובית, קידום עשייה לעידוד הסובלנות, מניעת אלימות וגזענות ועשייה חברתית וקהילתית
רגיל (3) 132
20:30

הפועל תל אביב

בית"ר ירושלים
אחרי ההפסד בליגה , בית"ר ירושלים תחפש מיני נקמה באדומים שיופיעו ללא מאיימבו, שחקן ההגנה הטוב ביותר שלהם. הפועל מגיעה אחרי שני הפסדים ומאוד לחוצה.
יתרון (3) 163
21:00

באיירן מינכן
(4.5+)

ריאל מדריד
ריאל מדריד בכושר בינוני ואחרי הפסד. מאידך באיירן מינכן מסתמנת עד כה כאחת הקבוצות החלשות במפעל וריאל תנסה להשיג ניצחון חשוב.
יתרון (3) 216
21:30

באסקוניה
(1.5+)

בי.סי דובאי
באסקוניה עדיין מחפשת ניצחון יורוליג ראשון העונה אחרי שישה הפסדים רצופים. אין משחקים קלים ביורוליג וגם דובאי היא לא יריבה קלה, אבל בבית בזמן הנוכחי זאת כנראה ההזדמנות הטובה ביותר של הבאסקים לנצח
רגיל (3) 264
21:45

אטאלנטה

מילאן
מילאן איבדה נקודות בשבוע שעבר מול פיזה בביתה, אבל בסך הכל נראית נהדר מתחילת העונה. אטאלנטה משדרת פחות יציבות העונה, מילאן פשוט טובה יותר כרגע ולמרות שזה משחק קשה לשתיהן - מילאן קצת יותר ראויה לניצחון


