"הניצחון הזה נותן דחיפה מסוימת, אבל יש עוד מה לשפר. מבין שחקני הרכש, אלברמן ודוס סנטוס עושים את הרושם הטוב ביותר, אבל צריך לתת לכולם זמן כדי להתאקלם. גיא יודע שהקבוצה חייבת להראות טוב יותר מאשר בעונה שעברה". כך אמרו אתמול (שבת) במכבי חיפה לאחר ה-1:4 המוחץ על בני סכנין, שפתח עבור הירוקים את העונה ברגל ימין. השחקנים הדגישו כי "אלברמן מסייע מאוד בהחזקת הכדור, אבל הנעת הכדור עדיין טעונה שיפור". הקבוצה תעמוד לדין על זריקת חפצים למגרש.
 
עוד לפני המשחק, במועדון קיבלו את הרושם שקשר מכבי תל אביב ובלם מכבי פתח תקוה לשעבר מרשימים יותר משאר שחקני הרכש. היכולת הטובה של דוס סנטוס, שלטענת שחקנים בקבוצה בלט מעל שאר שחקני ההגנה, אינה הסיבה היחידה לפיחות הגדול במעמדו של גארי קגלמאכר. שחקנים סיפרו כי האורוגוואי נראה עצוב בסיום, לאחר שהיה שחקן השדה היחיד שנותר על הספסל. "גארי כבר לא מאוכזב מהמצב, הוא עצוב תקופה ארוכה. פשוט רע לו. זה השחקן האהוב על הקהל שהיה קפטן, פתאום הוא לא מקבל דקות ולכן ההתנהגות שלו טבעית. אם המצב הזה יימשך, לא נתפלא אם הוא יעזוב בהמשך העונה", אמר אחד השחקנים הקרובים אליו. 
בשלב זה, לוזון מעדיף את קינן על השחקן הזר שלו, וזאת משום שהוא בונה מאוד על הגעת זר נוסף בעמדת קשר עושה משחק. השחקנים העריכו כי במצב הנוכחי, כשכל הזרים יהיו בריאים, קגלמאכר הוא זה שישלם את המחיר ואולי אפילו יבקש לעזוב בהמשך. כזכור, גם גילי ורמוט לא חגג בסיום ומיהר לחדר ההלבשה. "גילי לא אחד שיעשה פרצופים למאמן. ברור לכולם שהסיטואציה לא קלה עבורו. הוא שחקן מקצוען וייצא מזה, אין ספק שבהמשך הוא יקבל את הדקות שלו בהרכב", אמר גורם במועדון. לוזון החליט שהקשר הברזילאי קאיו לא ישחק עד שהנתונים לא יוכיחו שהוא חוזר לכושר משחק ולא מסתכן בפציעה. "הוא התחיל את ההכנה מאוחר, אין לי כוונה לסכן אותו", הסביר.
עוד בנושא:
גביע הטוטו: מכבי חיפה פתחה את העונה עם 1:4 על בני סכנין
ורמוט לא חגג עם השחקנים, לוזון: "לא נחשוב שאנחנו קבוצה מיוחדת"
פקהארט, גדיר והצעירים: בהפועל באר שבע מרוצים
יתרון (6) 210
21:15

אולימפיאקוס
 

הפועל תל אביב 
 (4.5+)
אם הפועל תל אביב רוצה להוכיח עוד יותר שהיא בצמרת בזכות ולא בחסד, ניצחון כאן יעשה את העבודה. כך או כך, יש לה סגל מספיק טוב כדי לפחות לעמוד בליין
יתרון (6) 237
21:30

באסקוניה
 (3.5+)

אנאדולו אפס 
 
אנאדולו קבוצה טובה יותר, ואין על כך בכלל ספק. באסקוניה אולי תצליח לקחת את המשחק הזה לכיוון צמוד יותר, אבל אנאדולו תנצח מעל הליין בסיום
יתרון (7) 113
17:00

ברנלי
 (2+)

ארסנל 
 
הליין לא מקל על הסימון ובכל זאת, ההתקפה של ארסנל כל כך מוכשרת שלברנלי יהיה יותר מדי קשה לעצור אותה. גם בחלק ההגנתי האורחת עם יתרון עצום וממעטת לספוג. ארסנל ביותר משני שערים
רגיל (7) 181
18:30

הפועל פתח תקווה
 

בני סכנין 
 
קשה מאוד לראות כאן פייבוריטית אמיתית, שתי הקבוצות די משלימות אחת את השנייה מבחינה הגנתית והתקפית. תיקו
המאמן מתלבט בין שני שחקנים שהוא אמור לצרף בקרוב למרכז השדה. המאמן מעריך שאחרי שיצטרף שחקן נוסף בעמדה הזאת, הנעת הכדור של הקבוצה תשתפר. עדיין לא ברור איך המהלך הזה ישפיע על ורמוט. במשחק מול ראשון לציון תוקפד הקשר באגף ימין, וייתכן שלוזון ייעד לו בעיקר את המשבצת הזאת. בינתיים, המאמן מתכוון לתת הזדמנות נוספת לאופיר מזרחי, שבישל צמד, גם מול קרית שמונה. במועדון מצפים שרוב האצטדיון יהיה מלא למרות שמדובר בגביע הטוטו.
 
שיחת היום בקרב השחקנים עוסקת בשאלת אלירן עטר. הדברים שאמר נשיא המועדון יעקב שחר בוואלה! ספורט ("אם תגיע הצעה ממכבי תל אביב, נשקול אותה") הבהירו שהמועדון פתוח למשא ומתן על השחקן, אבל מקורבים לעסקה טוענים שגולדהאר לא יאשר פניה רשמית לירוקים עד שהקבוצה שלו לא תבטיח העפלה לשלב הבא בליגה האירופית. אתמול סחט החלוץ מחמאות על הצמד שכבש, וגם על העובדה שויתר לורמוט על בעיטת הפנדל. אנשי סכנין באו בסיום בטענות לחלוץ על העבירה שביצע ועל העימות על עלי עוסמאן, אך החלוץ התעלם.
מארק ואליינטה, ששוחרר אמש מהירוקים, מצטרף לקבוצת אופן הבלגית.



