"הניצחון הזה נותן דחיפה מסוימת, אבל יש עוד מה לשפר. מבין שחקני הרכש, אלברמן ודוס סנטוס עושים את הרושם הטוב ביותר, אבל צריך לתת לכולם זמן כדי להתאקלם. גיא יודע שהקבוצה חייבת להראות טוב יותר מאשר בעונה שעברה". כך אמרו אתמול (שבת) במכבי חיפה לאחר ה-1:4 המוחץ על בני סכנין, שפתח עבור הירוקים את העונה ברגל ימין. השחקנים הדגישו כי "אלברמן מסייע מאוד בהחזקת הכדור, אבל הנעת הכדור עדיין טעונה שיפור". הקבוצה תעמוד לדין על זריקת חפצים למגרש.
עוד לפני המשחק, במועדון קיבלו את הרושם שקשר מכבי תל אביב ובלם מכבי פתח תקוה לשעבר מרשימים יותר משאר שחקני הרכש. היכולת הטובה של דוס סנטוס, שלטענת שחקנים בקבוצה בלט מעל שאר שחקני ההגנה, אינה הסיבה היחידה לפיחות הגדול במעמדו של גארי קגלמאכר. שחקנים סיפרו כי האורוגוואי נראה עצוב בסיום, לאחר שהיה שחקן השדה היחיד שנותר על הספסל. "גארי כבר לא מאוכזב מהמצב, הוא עצוב תקופה ארוכה. פשוט רע לו. זה השחקן האהוב על הקהל שהיה קפטן, פתאום הוא לא מקבל דקות ולכן ההתנהגות שלו טבעית. אם המצב הזה יימשך, לא נתפלא אם הוא יעזוב בהמשך העונה", אמר אחד השחקנים הקרובים אליו.
בשלב זה, לוזון מעדיף את קינן על השחקן הזר שלו, וזאת משום שהוא בונה מאוד על הגעת זר נוסף בעמדת קשר עושה משחק. השחקנים העריכו כי במצב הנוכחי, כשכל הזרים יהיו בריאים, קגלמאכר הוא זה שישלם את המחיר ואולי אפילו יבקש לעזוב בהמשך. כזכור, גם גילי ורמוט לא חגג בסיום ומיהר לחדר ההלבשה. "גילי לא אחד שיעשה פרצופים למאמן. ברור לכולם שהסיטואציה לא קלה עבורו. הוא שחקן מקצוען וייצא מזה, אין ספק שבהמשך הוא יקבל את הדקות שלו בהרכב", אמר גורם במועדון. לוזון החליט שהקשר הברזילאי קאיו לא ישחק עד שהנתונים לא יוכיחו שהוא חוזר לכושר משחק ולא מסתכן בפציעה. "הוא התחיל את ההכנה מאוחר, אין לי כוונה לסכן אותו", הסביר.
עוד בנושא:
גביע הטוטו: מכבי חיפה פתחה את העונה עם 1:4 על בני סכנין
ורמוט לא חגג עם השחקנים, לוזון: "לא נחשוב שאנחנו קבוצה מיוחדת"
פקהארט, גדיר והצעירים: בהפועל באר שבע מרוצים
רגיל (6) 107
19:00

ישראל עד 21

סלובניה עד 21
הנבחרת הצעירה של ישראל אחרי קמפיין מביש, מנסה להציג יכולת טובה יותר בקמפיין הנוכחי. אחרי שתי תוצאות תיקו היא יכולה לנצח יריבה בינונית מאוד.
יתרון (6) 190
21:30

ברצלונה

ולנסיה
(5+)
שתי הקבוצות נפגשו השבוע בליגה וברצלונה הפסידה אחרי שהפסידה גם במחזור הראשון ביורוליג. אבל בביתה עם הניסיון, היא יכולה לנצח את ולנסיה .
רגיל (6) 232
21:45

איסלנד

אוקראינה
איסלנד, המדורגת במקום השני עם שלוש נקודות מתוך שש אפשריות, תארח את אוקראינה, שנמצאת במקום השלישי עם נקודה אחת בלבד. עד כה איסלנד מציגה יכולת טובה יותר מיריבתה, ולכן ההערכה היא שהיא תנצח במשחק הביתי ותמשיך במאבק על הכרטיס למונדיאל.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 248
21:45

בלגיה

צפון מקדוניה
בלגיה כבשה המון במשחקים האחרונים שלה, ועושה רושם שההתקפה הבלגית חזרה לעצמה אחרי תקופה מאוד לא טובה של הנבחרת הזו. נגד צפון מקדוניה היא לא צפויה לאתגר גדול. ארבעה שערים לפחות גם כאן
המאמן מתלבט בין שני שחקנים שהוא אמור לצרף בקרוב למרכז השדה. המאמן מעריך שאחרי שיצטרף שחקן נוסף בעמדה הזאת, הנעת הכדור של הקבוצה תשתפר. עדיין לא ברור איך המהלך הזה ישפיע על ורמוט. במשחק מול ראשון לציון תוקפד הקשר באגף ימין, וייתכן שלוזון ייעד לו בעיקר את המשבצת הזאת. בינתיים, המאמן מתכוון לתת הזדמנות נוספת לאופיר מזרחי, שבישל צמד, גם מול קרית שמונה. במועדון מצפים שרוב האצטדיון יהיה מלא למרות שמדובר בגביע הטוטו.
שיחת היום בקרב השחקנים עוסקת בשאלת אלירן עטר. הדברים שאמר נשיא המועדון יעקב שחר בוואלה! ספורט ("אם תגיע הצעה ממכבי תל אביב, נשקול אותה") הבהירו שהמועדון פתוח למשא ומתן על השחקן, אבל מקורבים לעסקה טוענים שגולדהאר לא יאשר פניה רשמית לירוקים עד שהקבוצה שלו לא תבטיח העפלה לשלב הבא בליגה האירופית. אתמול סחט החלוץ מחמאות על הצמד שכבש, וגם על העובדה שויתר לורמוט על בעיטת הפנדל. אנשי סכנין באו בסיום בטענות לחלוץ על העבירה שביצע ועל העימות על עלי עוסמאן, אך החלוץ התעלם.
מארק ואליינטה, ששוחרר אמש מהירוקים, מצטרף לקבוצת אופן הבלגית.