אם בית"ר ירושלים תעבור את בוטב פלובדיב הבולגרית בסיבוב השני של מוקדמות הליגה האירופית, היא תפגוש בסיבוב השלישי את מריטימו הפורטוגלית - כך עולה מחיתוך ההגרלה שהתקיימה היום (שישי) בניון שבשוויץ. המשחק הראשון יתקיים ב-27 ביולי בישראל והגומלין ייערך שבוע לאחר מכן, ב-3 באוגוסט. הקבוצה מהבירה נפרדה אתמול ב-1:1 מהקבוצה הבולגרית והיא תתארח אצל ביום חמישי הבא (20:30) למשחק הגומלין שיתקיים בבורגס. ניצחון או תיקו 2:2 ומעלה יעלו אותה שלב.
* מאריטימו הפסידה הערב ב-2:1 לבראגה במשחק הכנה.
עוד בנושא:
היריבה האפשרית הבאה של מכבי תל אביב: פאניוניוס או גוריצה
היריבה האפשרית הבאה של בני יהודה: זניט סנט פטרסבורג
היריבה הבאה של הפועל באר שבע: ז'לגיריס או לודוגורץ
הפוליטיקה: אם לפאניוניוס שכנראה תפגוש את מכבי תל אביב, יש שני איראנים, הרי שלמאריטימו יש אחד. מדובר בשוער אמיר עבדזאדה ווגם הוא לא יגיע לישראל. אבל בניגוד לפאניוניוס שם מדובר בשחקני מפתח, כאן זהו השוער השלישי ומאריטימו תסתדר גם בלעדיו.
האצטדיון: אסטדיו דה מאריטימו באי מדיירה (בו נמצא נמל התעופה על שם כריסטיאנו רונאלדו והפסל המפורסם) הוא האצטדיון הביתי והוא מכיל 10,600 מקומות. הוא שופץ ב-2016 בעלות של 35 מיליון יורו.
המאמן: דניאל ראמוס בן ה-46 אימן בהרבה קבוצות קטנות בקריירה בת 16 השנים שלו. העונה שעברה הייתה הראשונה שלו בליגה הבכירה בפורטוגל.
הכוכב: ארדם שן הבלגי-טורקי הוא אמנם לא כוכב, אבל בוודאי השחקן הכי חשוב של מאריטימו במרכז המגרש. הוא הגיע לקבוצה בשנה שעברה אחרי שנתיים בליגה הבכירה בגזיאנטפספור והוא העוגן באזור עיגול האמצע.
שימו לב ל...: קלאודמיר יפגוש כמה חברים מימיו בליגה הפורטוגלית. השוער גוטארדי, הבלם זיינדין ג'וניור והחלוץ אדגר קוסטה שיחקו ביחד איתו בנסיונאל. קלאודמיר עצמו שיחק 7 פעמים בעבר נגד מאריטימו והפסיד רק פעם אחת.
בעונה שעברה: מקום שישי בפורטוגל אחרי עונה שכללה 13 ניצחונות, 11 תוצאות תיקו ו-10 הפסדים. 34 שערים ב-34 משחקי ליגה היוו מאזן לא מחמיא במיוחד.
מה עשתה בחלון ההעברות: בעיקר נחלשה. מאריטימו איבדה את הבלם המוביל ראול סילבה והחלוץ הפותח דייגו סוזה- שניהם עברו לבראגה ללא תמורה אחרי שסירבו להאריך חוזים. המגן הימני פטריק חתם בבנפיקה והקבוצה ממדיירה צריכה למצוא עכשיו נכסים חדשים. בקבוצה חתמו עד כה 12 שחקנים חדשים, כולם בהעברות חופשיות, ושישה מהם ברזילאים.
יתרון (5) 150
21:30

אולימפיה מילאנו
(3+)

מונאקו
משחק ראשון למילאנו בביתה. מונאקו גילתה חוסר יציבות במשחקיה עד כה. לדעתנו יהיה משחק צמוד והיתרון בווינר למילאנו משחק לטובתה.
יתרון (5) 192
21:45

פאריס באסקטבול

וירטוס בולוניה
(4+)
פאריס נראתה מצוין נגד מכבי תל אביב, אך נראתה נורא נגד לה מאן ופנר, כך שהיא לא יציבה. וירטוס ניצחה את ריאל, והפסידה לוולנסיה, אך התאוששה בליגה מול נאפולי. וירטוס נראית כרגע איכותית יותר והליין איתה
יתרון (5) 243
21:45

בלארוס
(3+)

דנמרק
למרות היחסים, הפערים בין הנבחרות מאוד גדולים. בשילוב העובדה שבלארוס לא מארחת בביתה אלא במגרש ניטרלי, וכשההגנה הדנית לא ספגה במשחקים האחרונים שלה אפילו שער אחד, האורחת יכולה להביס כאן
רגיל (5) 300
21:45

קפריסין

בוסניה-הרצגובינה
נבחרת קפריסין לא בתקופה טובה ולא הצליחה לנצח בחמשת המשחקים הקודמים. עבור בוסניה אלו נקודות שאסור לה לפספס. היא איכותית קצת יותר, ותנצח כאן
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 248
21:45

בלגיה

צפון מקדוניה
בלגיה כבשה המון במשחקים האחרונים שלה, ועושה רושם שההתקפה הבלגית חזרה לעצמה אחרי תקופה מאוד לא טובה של הנבחרת הזו. נגד צפון מקדוניה היא לא צפויה לאתגר גדול. ארבעה שערים לפחות גם כאן