ההתאחדות לכדורגל החליטה היום (שישי) להשבית את כל משחקי הכדורגל בסוף השבוע מליגות נערים ב' ומטה. ליגות הנוער ונערים א' יפעלו כרגיל. ההחלטה של ההתאחדות התקבלה לאחר פיצוץ בשיחות בין ההתאחדות לבין נציגי שופטי הליגות החובבניות. ראש מערך ההסברה של ההתאחדות לכדורגל שלומי ברזל אמר הבוקר: "עופר עיני נתן הוראה לשבת עם נציגות השופטים של הליגות החובבניות ואין שום בעיה של כסף. הבעיה היא שהם הציבו תנאי סף ודרישה להכיר בהם כארגון יציג בטרם יימשכו הפגישות. מעבר לכך הם דרשו להיות חלק מהוועדות המקצועיות של איגוד השופטים ולכך אי אפשר להסכים".
ברזל שלל טענות כאילו ההתאחדות מקשה את התנאים מול השופטים מאחר שהם רוצים להתאגד תחת ההסתדרות הלאומית ולא תחת ההסתדרות הכללית. "זה קשקוש אחד גדול. אין שום קשר לגוף המאגד. ההחלטה שלנו להשבית נובעת מהחשש שלנו שקבוצות ילדים יעשו את הדרך מחר למשחקים ואחרי כמה דקות יחליט השופט או הקוון לרדת מהמגרש וליצור עוגמת נפש אצל הילדים". גורם נוסף בהתאחדות אמר הבוקר: "שופטי הליגות החובבניות לא יצמידו לנו אקדח לרקה. אם נגזר עלינו לסיים כעת את העונה של הליגות האלה, נעשה זאת".
יש לציין כי ההתאחדות קיבלה פניות מקבוצות לקיים חלק מהמשחקים בלי שופט: "שלא יעשו טובות לאף אחד בצורה שהם מתנהגים".
יתרון (5) 238
19:30

ליברפול

לידס
(1+)
לידס נראית לא רע בכלל בשבועות האחרונים כשהיא ללא הפסד בחמשת משחקיה הקודמים. ליברפול בכושר נהדר, אבל האורחת נראית עיקשת מאוד בתקופה הזו ותשוב לביתה עם נקודה לפחות
רגיל (5) 255
19:30

קריסטל פאלאס

פולהאם
דרבי לונדוני שקול מאוד שנוטה בדרך כלל לתוצאות תיקו, אך היתרון האיכותי בסגל של פולהאם עשוי להכריע את הכף לטובתה בקרב צמוד במיוחד.
רגיל (5) 278
20:30

בית"ר ירושלים

הפועל תל אביב
שתי הקבוצות מגיעות במומנטום חיובי מה שהופך את המשחק הזה לשקול ומאוזן. לאור יחסי הכוחות והתקופה של שתי הקבוצות זה משחק שיכול להתפתח לכל צד וההערכה שלי היא חלוקת נקודות בסיום
רגיל (5) 299
22:00

ברנטפורד

טוטנהאם
ברנטפורד היא אחת מקבוצות הבית הטובות ביותר בליגה ומצד שני, טוטנהאם היא אחת מקבוצות החוץ הטובות ביותר עד כה. לפני כחודש הן נפגשו וזה נגמר ב 0:2 לטוטנהאם, הפעם זה יילך צמוד יותר - תיקו
יתרון (5) 334
01:00

ברוקלין נטס
(11.5+)

יוסטון רוקטס
יוסטון מגיעה בכושר מצוין עם רצף ניצחונות וסגל מאוזן בראשות אלפרן שנגון, בעוד ברוקלין נאבקת לשמור על יציבות העונה.
יתרון (5) 339
02:00

דטרויט פיסטונס

מיאמי היט
(4.5+)
דטרויט היא אחת ההפתעות הנעימות של העונה עם מאזן מרשים, בעוד מיאמי מנסה להיצמד לצמרת המזרח ומגיעה אחרי כמה ניצחונות רצופים.
יתרון (5) 346
03:30

דאלאס מאבריקס
(1.5+)

פילדלפיה 76
המפגש המותח של הלילה. דאלאס בתקופה לא רעה בבית, אבל פילדלפיה נחשבת לקבוצה מעט יותר יציבה כרגע.
יתרון (5) 356
05:30

לוס אנג'לס קליפרס

יוטה ג'אז
(12.5+)
הקליפרס במומנטום ביתי נהדר באולם החדש (Intuit Dome), בעוד יוטה סופגת המון נקודות למשחק. הקליפרס אמורים "לטייל" כאן לניצחון נוח מול אחת ההגנות החלשות בליגה.
רגיל (6) 59
15:00

הפועל ראשון לציון

הפועל עפולה
המגמות של שתי הקבוצות כרגע הפוכות אבל הפועל ראשון לציון עדיין קבוצה טובה יותר, ומשחק ביתי כמו זה אסור לה לפספס אם היא רוצה להישאר רלוונטית במאבק העלייה לליגת העל
רגיל (6) 63
15:00

הפועל רמת גן

מכבי יפו
יפו אמנם לא בשיאה כרגע אבל היא כן משיגה תוצאות טובות במשחקי החוץ שלה, כולל 2:0 על סכנין בגביע המדינה בחוץ. הפועל רמת גן אמנם קצת יותר איכותית, אבל המפגש הזה יסתיים ללא הכרעה
יו"ר וועד העובדים באיגוד השופטים חי גוזלן אמר בתגובה למהלכים של ההתאחדות לכדורגל: "ההחלטה להשבית את הליגות לנערים ומטה היא ניצחון גדול שלנו במאבק. עצם זה שההתאחדות הבינה שהיא לא יכולה להמשיך בצורה כזו והשביתה את הליגות מלמדת שאנחנו בדרך הנכונה. לעצם העניין, אין לי שום בעיה לשבת בכל רגע עם ראשי ההתאחדות ואיגוד השופטים על מנת למצוא פיתרון ולהתקדם לקראת הסכם. מעולם לא ביקשתי ייצוג בוועדות המקצויות של איגוד השופטים ומי שטוען זאת אינו דובר אמת. אנחנו חייבים להיות מאוגדים כארגון יציג על מנת שנוכל לחתום על הסכם קיבוצי ולכן איני מבין מה הבעיה של ההתאחדות".
לשאלה האם הוא מצפה משופטי ליגת העל להצטרך אליהם, אמר גוזלן: "פונים אליי מאות שופטים וקוונים צעירים ואומרים לי ששופטי ליגת העל בגדו בנו ברגע שהם לא מצטרפים אלינו. אני לא אכנה אותם בשמות האלו אבל אני כן מצפה כיו"ר ארגון העובדים שכולל גם אותם שהם יעלו מחר למשחקים בליגת העל עם חולצות של הזדהות עם המאבק שלנו. שהם לא ישכחו שבעבר גם הם היו שופטי נוער וילדים".


