במכבי חיפה מתכוונים להגביר הילוך בנוגע לעסקת ליאור רפאלוב וייכנסו למשא ומתן עם קלאב ברוז' במטרה להחזירו בקיץ למועדון. משיחות שנערכו עם נציגי השחקן בימים האחרונים, עולה כי רפאלוב ומשפחתו מעוניינים לשוב לישראל. במועדון הבלגי, כך על פי מקורבים לעסקה, כבר לא יתנגדו למעברו של השחקן לישראל אך מתכוונים לדרוש דמי העברה בעקבות העובדה שהוא מחזיק בחוזה לשנתיים נוספות. ההערכה היא שהבלגים ידרשו לא פחות ממיליון יורו עבור השחקן ("אם יגיעו להסדר עם ברוז', השכר לא יהווה בעיה. אין לי ספק שברגע שליאור יבקש לחזור, במועדון יתחשבו בו לאור התרומה הגדולה שלו במהלך השנים", הסביר מקורב לעסקה), שחגג שלשום יום הולדת 30 סכום שבחיפה לא מוכנים כרגע לשלם. יחד עם זאת, במועדון מוכנים להציע לשחקן חוזה ארוך טווח, במטרה שבעתיד יפרוש במדי הקבוצה בה גדל.
השחקן עצמו אמור לעבור בתחילת השבוע בדיקה בעקבות הפציעה (למרות הדיווחים בבלגיה, ייתכן שלא גמר את העונה). זוהי העונה השישית, ואולי גם האחרונה, של רפאלוב במדי המועדון הבלגי. העונה הוא פתח 13 פעמים בלבד בהרכב במשחקי הליגה, בין היתר בעקבות פציעות, וכבש שני שערים. רק לפני כשנתיים, בחודש מרץ 2015, כבש את השער היקר ביותר עבור המועדון שער בתוספת הזמן של גמר הגביע שהעניק לקבוצתו את התואר לאחר 1:2 על אנדרלכט, במשחק בו בישל את השער הראשון. רפאלוב עבר בקיץ 2011 תמורת כשניים וחצי מיליון יורו ו-15 אחוז ממכירה עתידית. אז הוא השתכר כ-550 אלף יורו, אך חוזהו שודרג במהלך השנים ורק בקיץ האחרון בחר המועדון שוב להאריך עימו את ההסכם.
עוד בנושא:
ליאור רפאלוב נפצע לפני המשחק של קלאב ברוז', גמר את העונה?
הפציעה הקשה של מאור בוזגלו יצרה בעיה לגיא לוזון, שרוצה לצרף שחקן אגף ישראלי בכיר כבר בקיץ הקרוב. במועדון הבינו כי המגעים בין עומר אצילי למכבי תל אביב נמצאים בהילוך גבוה והוא צפוי לסכם בקרוב אצל סגנית האלופה. כזכור, מי שצפוי לעבור בקיץ הוא עומרי אלטמן, שתנאיו ידועים למועדון והוא יחתום על חוזה לארבע שנים אם לא ימצא קבוצה בחו"ל עד תום העונה. הפגישה בין הצדדים אמורה להתקיים מיד בתום מאבקי ההכרעה. בשלב הראשון, לוזון רוצה לצרף את פלוריאן קליין משטוטגרט (ההערכה היא שיגיע לישראל מיד לאחר מינוי המנהל הספורטיבי), אליסון דוס סנטוס וקשר אחורי זר. לגבי המנהל הספורטיבי, המנכ"ל אסף בן דב נפגש בחו"ל עם מספר מועמדים. חלק מהמועמדים הגיעו גם לישראל וצפו באחד המשחקים האחרונים מהיציע, בנפרד לאנשי ההנהלה.
במועדון ממשיכים בהכנות לקראת המשחק מול בית"ר ירושלים בטדי. ניקיטה רוקאביציה שוב התלונן על כאבים ולא התאמן ולכן נראה שלא יהיה בסגל. גיא לוזון מאמין מאוד בשחקן, אבל אם הפציעות יימשכו, ייתכן שהצדדים יאלצו להיפרד בקיץ.
יתרון (5) 150
21:30

אולימפיה מילאנו
(2+)

מונאקו
משחק ראשון למילאנו בביתה. מונאקו גילתה חוסר יציבות במשחקיה עד כה. לדעתנו יהיה משחק צמוד והיתרון בווינר למילאנו משחק לטובתה.
יתרון (5) 192
21:45

פאריס באסקטבול

וירטוס בולוניה
(4+)
פאריס נראתה מצוין נגד מכבי תל אביב, אך נראתה נורא נגד לה מאן ופנר, כך שהיא לא יציבה. וירטוס ניצחה את ריאל, והפסידה לוולנסיה, אך התאוששה בליגה מול נאפולי. וירטוס נראית כרגע איכותית יותר והליין איתה
יתרון (5) 243
21:45

בלארוס
(3+)

דנמרק
למרות היחסים, הפערים בין הנבחרות מאוד גדולים. בשילוב העובדה שבלארוס לא מארחת בביתה אלא במגרש ניטרלי, וכשההגנה הדנית לא ספגה במשחקים האחרונים שלה אפילו שער אחד, האורחת יכולה להביס כאן
רגיל (5) 300
21:45

קפריסין

בוסניה-הרצגובינה
נבחרת קפריסין לא בתקופה טובה ולא הצליחה לנצח בחמשת המשחקים הקודמים. עבור בוסניה אלו נקודות שאסור לה לפספס. היא איכותית קצת יותר, ותנצח כאן
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 248
21:45

בלגיה

צפון מקדוניה
בלגיה כבשה המון במשחקים האחרונים שלה, ועושה רושם שההתקפה הבלגית חזרה לעצמה אחרי תקופה מאוד לא טובה של הנבחרת הזו. נגד צפון מקדוניה היא לא צפויה לאתגר גדול. ארבעה שערים לפחות גם כאן
פלייאוף עליון
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 הפועל באר שבע36 26 7 3 18-73 85 2 מכבי תל אביב36 22 6 8 28-61 72 3 בית"ר ירושלים36 16 12 8 36-53 60 4 מכבי פתח תקוה36 15 11 10 34-42 56 5 בני סכנין36 13 9 14 46-32 48 6 מכבי חיפה36 12 9 15 41-34 45