בהתאחדות לכדורגל ובמנהלת הליגות קיבלו בהפתעה את ההודעה הדרמטית שלבית"ר ירושלים הבוקר (רביעי). כזכור, פרסמה הנהלת בית"ר כבר בשעות הבוקר המוקדמות הודעה לפיה בעלי הקבוצה, אלי טביב, החליט כי במידה ויישמעו שירים גזעניים במשחק הקרוב מול מכבי חיפה, שחקני הקבוצה יירדו מכר הדשא באופן מיידי, או לחילופין, אפילו לא יעלו למשחק במידה והשירים יושמעו בעת החימום.
ההתאחדות והמנהלת לא מתכוונות לתת רוח גבית לבית"ר ירושלים במהלך הזה, אפילו אם יודעים בשני המוסדות המנהלים את הכדורגל שצריך לחזק את טביב ובית"ר במלחמה כנגד הגזענות. גורם בהתאחדות אמר היום כי צריך להבחין בין שני מקרים, וכי הירושלמים עצמם חייבים לדעת את כל הנתונים: "יש הבדל עצום בין ירידה מכר הדשא בעת המשחק, ובין אי התייצבות למשחק", הבהיר הגורם, "אם בית"ר תורה לשחקנים לרדת מכר הדשא בעת המשחק בשל שירים גזעניים, העונש שהיא עשויה לספוג על פי תקנון האליפות של ההתאחדות לכדורגל, הוא הפסד טכני של 3:0. אבל, אם בית"ר לא תופיע והמשחק לא יחל, העונש שהיא עלולה לספוג על פי תקנון המשמעת, יהיה הורדת ליגה. בבית"ר צריכים לקחת בחשבון את כל ההשלכות של מעשיהם".
יש לציין, כי בהתאחדות לא רוצים לפתוח בעימות מול בית"ר בטרם התרחש אירוע, כי הם רוצים לייצר הרתעה כלפי האוהדים, וכן כי הם מקבלים בחיוב את העובדה שטביב נלחם במלוא הכוח כנגד התופעות הללו. חשוב עוד להדגיש, כי העונשים הקבועים בשני התקנונים השונים, הינם עונשים מקסימליים ולבית הדין בכל מקרה יהיה מה לומר אם בית"ר אכן תרד מהדשא או לא תופיע למשחק, וזאת בהתאם לנסיבות המקרה.
עוד בנושא
בית"ר ירושלים הודיעה רשמית: במקרה של קריאות גזעניות - השחקנים ירדו מכר הדשא
רגיל (3) 155
20:00

אייבר

אלצ'ה
משחק גביע בין אייבר מהליגה השנייה שנמצאת עמוק במאבקי ההשרדות בליגה נגד אלצ'ה העולה החדשה לליגה הראשונה שפתחה את העונה בצורה חיובית. אני חושב שאלצ'ה מגיעה במומנטום חיובי ובדריכות למשחק הגביע בעוד שאייבר עלולה להיות מושפעת ממאבקי הירידה שלה בליגה
יתרון (3) 298
22:00

קרדיף
(1+)

צ'לסי
קרדיף בליגה השלישית ופערי הרמות כאן גבוהים, אך יתרון הביתיות כן יבוא כאן לידי ביטוי. הרוטציה של צ'לסי תספיק לה כדי לנצח ולהעפיל אבל קרדיף לא תובס
גורם בבית"ר ירושלים טען לפנות ערב כי בסופו של דבר ההתאחדות לכדורגל ומנהלת הליגה תיישרנה קו עם אלי טביב ויבינו את המצוקה שלו עד לכדי תמיכה בפעולותיו: "ההתאחדות והמנהלת רוצות במיגור הגזענות בדיוק כמו בית"ר ואך יותר, והן מבינות שצריך לנקוט בצעדים דרמטיים כדי להילחם בנגע הזה. הן תיישרנה קו עם בית"ר ירושלים".


