ההערכה במכבי תל אביב, כי הסיכויים ששרן ייני יפתח כבלם בשבת במשחק העונה מול הפועל באר שבע נמוכים. גם הבוקר (רביעי) לא תורגל ייני כבלם לצד טל בן חיים ונראה כי המאמן ליטו וידיגאל ימשיך איתו בעמדת המגן השמאלי. כפי שהיה גם באימון הערב אתמול, תורגלו ראמון הברזילאי ועמרי בן הרוש לסירוגין לצד בן חיים. יחד עם זאת, נראה כי העדיפות תהיה לייגור פיליפנקה שרק מחר יחבור לחבריו ויערוך אימון ראשון עם מכבי תל אביב אחרי הפגרה הארוכה.
במכבי תל אביב מאמינים שווידיגאל יעדיף להשאיר את ייני כמגן שמאלי ולא להזיז גם אותו מה שלמעשה יביא למצב ששני שחקנים, ייני ואיתן טיבי, אינם משחקים בעמדות הקבועות שלהם. קרוב לוודאי שהאופציה לשחק עם שלושה בלמים לא עומדת על הפרק מאחר שהיא אינה מתורגלת בכלל. שחקן נוסף שיחזור מחר להתאמן הוא וידאר קיארטנסון ששיחק במדי איסלנד בשבועיים האחרונים.
אגב, גם פיליפנקה וגם קיארטנסון, ששהו עם נבחרתם במהלך פגרת הנבחרות, שותפו רק במשחק אחד מתוך שניים (שניהם במשחקים הרשמיים) ולא שיחקו במשחק ההכנה האחרון.
עוד בנושא
בחזרה לזירת הפצע: על הקדנציה הקודמת של מאור בוזגלו במכבי תל אביב
וידיגאל יתייעץ עם קרויף כדי לקבוע מי יחליף את טיבי
שחקנים במכבי תל אביב לקראת משחק העונה: "כיף לשחק בטרנר"
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.


