לפני ארבעה חודשים פרסמנו כתבה על מצבו הקשה של אלן מסודי, שנלחם להישאר עם בתו הישראלית על אף היותו על תקן מגורש וללא אישור שהיה בישראל. בעקבות הכתבה החלו מספר גורמים לסייע למסודי במספר מישורים, אך מצבו של השחקן עדיין קשה והוא בדרך להיזרק לרחוב מהמלונית בה הוא שוהה, זאת בגלל חוב של למעלה מ-20 אלף שקל.
מסודי אמר היום לוואלה! ספורט כשהוא על סף דמעות: "אין לי איך לשלם את החוב. יש לי קצת כסף אצל אמא שלי בקונגו אבל אי אפשר להעביר את זה לכאן. אם אעזוב את הארץ לא יתנו לי לחזור. אני לא עוזב את הילדה שלי ואני נשאר איתה גם אם אני צריך להיות ברחוב".
מבחינה משפטית, התיק של מסודי מסובך ובעייתי. הוא לא נישא לישראלית אך הילדה ישראלית. אם הילדה כלל לא נמצאת בארץ ומי שמגדל את הילדה היא סבתה. אם זו תיתן תצהיר כי מסודי שותף מלא לגידול הילדה יהיו לו בסיס לקבלת התושב הארעי, אך בשלב זה לא ניתן תצהיר כזה ולכן מסודי בבעיה.
עורך הדין אלי מלול הסביר היום: "מדובר בתיק סבוך, אנו פועלים אל מול הוועדה ההומניטרית. אנחנו מקווים שבעקבות המהלכים יקבל אלן מסודי אשרה של תושב קבע בישראל על מנת לממש את אבהותו ולגדל את בתו בביטחון מלא, ושחשש הגירוש לא ימשיך לרבוץ מעליו".
הראשון שהרים את הכפפה בחודשים האחרונים וניסה לעזור היה מאמן עירוני טבריה, אילן סוויסה, שגייס כמה גורמים בצפון לסייע למסודי. סוויסה סיפר: "עזרנו בכל מה שיכולנו. אוכל, ביגוד, כסף, זה קשה לבד. גם עורך דין אלי מלול הסכים לקחת את כל התיק עליו בהתנדבות אבל התהליך ארוך ובינתיים הוא נדרש לעזוב את המלונית בגלל חוב ובדרך להיות זרוק ברחוב. זה אדם שרוצה להיות כאן עם הילדה שלו ורוצה לעבוד, אבל אין לו אישור ואין לנו איך לעזור לו ולהעסיק אותו".
בימים האחרונים נעשו פניות לבעלי קבוצות כמו איזי שרצקי וברק אברמוב בניסיון לקבל סיוע ולעזור לשחקן.
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.


