הפועל באר שבע השלימה את הכנותיה לקראת המשחק הגורלי נגד סאות'המפטון מחר (ה', 22:00, ספורט 5) במסגרת מחזור הסיום של שלב הבתים בליגה האירופית. האלופה, שנמצאת בכושר מצוין זקוקה לניצחון או לתיקו עם שערים כדי להעפיל לשלב הבא. הקבוצה ערכה את האימון המסכם שלה לקראת המשחק. אליניב ברדה ו-וובה בראון התאמנו עם שאר הקבוצה אך לא צפויים להיות בסגל מחר. בכר כהרגלו לא תרגל הרכב אך ההערכה שיעלה עם שלושה בלמים כשאובידיו הובאן או לואי טהא יעלו בהרכב. בחוד ישנה התלבטות בין לוסיו,מוחמד גדיר ובן שהר.
ברק בכר אמר לקראת המשחק: "יש לנו סגל גדול שנותן לנו להיערך. אני בטוח שנעשה את ההכנה הכי טובה וניראה טוב במשחק. אנחנו יודעים שאנחנו צריכים להבקיע ונתכונן בהתאם. המשחקים בליגה הם לא כאלה קלים והמאמץ שאנחנו משקיעים הוא לא פחות גדול באירופה. רואים שיש לנו סגל עמוק וגם כשיש פציעות אז לא רואים את זה. אנחנו לא צריכים להתעסק בשאלה מי פייבוריטית. אנחנו מאוד מאמינים בעצמנו ורוצים להמשיך את המסע הזה".
בן שהר: "אנחנו כקבוצה הראינו במשחקים באירופה שיש לנו יכולות. זה משחק מאוד מעניין וחשוב לשתי הקבוצות. כל שחקן מקצוען יודע שפערים בכדורגל מצטמצמים, יש הפתעות ויש הפתעות לטובה. יש לנו סיכוי טוב לעלות, נעשה את המקסימום בשביל זה".
רשימת התסריטים המלאה:
ניצחון של הפועל באר שבע - היא עולה שלב
הפסד של הפועל באר שבע - היא מודחת
תיקו 0:0 - באר שבע מודחת
תיקו עם שערים - באר שבע עולה שלב
בעוד שבאר שבע מגיעה להתמודדות הזו אחרי שישה ניצחונות רצופים, סאות'המפטון מגיעה למפגש הזה בכושר לא טוב ואחרי תבוסה של 3:0 מול קריסטל פאלאס בליגה.
וירג'יל ואן דייק, בלמה ההולנדי של סאות'המפטון, אמר לקראת המשחק: "כמובן שזה יהיה משחק חשוב, ואנחנו מצפים לו. עשינו לעצמנו חיים קצת קשים עם תוצאות החוץ שהשגנו בליגה האירופית, אבל אני בטוח שאנחנו מסוגלים להשיג תוצאה טובה ולהעפיל לשלב הבא. עם האיכויות שיש לנו בסגל, יש לנו סיכוי להגיע רחוק במפעל הזה. מן הסתם היו לנו משחקים טובים ומשחקים רעים, אבל בכל משחק יש לנו סיכוי לנצח".
"אנחנו צריכים להיות מפוקסים במשחק ביום חמישי", המשיך ואן דייק. "אנחנו יודעים שזה עומד להיות משחק קשה אחרי ששיחקנו נגדם בחוץ. זו יריבה טובה, וגם היא פיזית, אז נצטרך להיות מוכנים. יהיה משחק שונה בלי האוהדים שלהם, שלדעתי שיחקו חלק חשוב במשחק הקודם. אנחנו רוצים להעפיל, ונצטרך להראות את זה מהדקה הראשונה ועד האחרונה. האוהדים יתמכו בנו, וגם זה יהיה חשוב מאוד. זה מאוד מיוחד עבור הקהל שלנו לראות את המועדון הזה בליגה האירופית, ואני שמח להיות חלק מזה".
רגיל (6) 303
22:00

מנצ'סטר יונייטד

ניוקאסל
השדים האדומים מגיעים למשחק אחרי שני משחקים ללא ניצחון. כמו כן הם ללא ניצחון ביתי כבר יותר מחודשיים. גם ניוקאסל מתקשה העונה ובשל חוסר היציבות , תיקו אפשרי כאן.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 71
15:00

מכבי אחי נצרת

מכבי חיפה
מכבי חיפה לא בעונה טובה בליגה, מה שהופך את הגביע למטרה חשובה מבחינתה. היא לא יכולה לזלזל כאן ולכן, עם יכולת טובה, היא צפויה להביס פה במשחק שיסתיים עם ארבעה שערים לפחות
רגיל (7) 84
16:00

לצ'ה

קומו
קרב בין שתי קבוצות מרכז טבלה ומטה. קומו מפתיעה לטובה העונה, אך לצ'ה בבית היא יריבה עקשנית.
רגיל (7) 121
17:00

לה לובייה

לובן
קרב תחתית בין העולה החדשה ללובן המנוסה יותר. לה לובייה תנסה להוציא נקודות יקרות בבית במאבקי ההישרדות.
יתרון (7) 208
18:40

הפועל ירושלים

מכבי רעננה
(14+)
ירושלים מגיעה אחרי שדרסה את נתניה החלשה ומקבלת עוד משחק בית מול יריבה חלשה. רעננה עם 7 הפסדים רצוף ונראה שזה שאלה של כמה. האם ירושלים מסוגלת לתת עוד תצוגה כזו? יהיה לה קשה. שווה ללכת פה על רעננה שתעמוד בליין, כי היא גם אינה קבוצה שמובסת
רגיל (7) 217
19:00

אודינזה

לאציו
לאציו מגיעה לצפון איטליה במטרה להיצמד לחלק העליון של הטבלה ולחזור למאבק על המקומות האירופיים. אודינזה היא קבוצת מרכז טבלה קלאסית העונה, שמציגה הגנה יציבה אך מתקשה מול איכות ההתקפה של הקבוצות הגדולות.
בית י"א
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 ספרטה פראג6 4 0 2 6-8 12 2 סאות'המפטון6 2 2 2 4-6 8 3 הפועל באר שבע6 2 2 2 6-6 8 4 אינטר6 2 0 4 11-7 6


