האם הסוכן רונן קצב קיבל עמלה של כ-300 אלף יורו מהעברת עומר אצילי לגרנאדה? על פי מסמך שמפרסמת היום (שלישי) בית"ר ירושלים, עבר אצילי לגרנאדה תמורת 750 אלף יורו לאחר שהשתחרר מבית"ר דרך המוסך לבוררות בהתאחדות לכדורגל.
על פי מסמך ה-TMS, השיחרור הבינלאומי של השחקן. מופיע בסעיף העמלה סכום של כ-300 אלף יורו עבור הסוכן. בבית"ר חוזרים ואומרים כי העמלה אותה גרף קצב היא הסיבה המרכזית לכך שדרש סעיף שיחרור עבור השחקן וכי כל מטרתו בעיסקה הייתה כלכלית.
על פי המסמך, שכרו של אצילי במשך תקופת החוזה בארבע השנים הקרובות הוא מעל ששלושה מיליון יורו ברוטו. אחרי מיסוי יביא אותו לשכר נטו של 400 אלף יורו לעונה.
תגובת רונן קצב: "אני מקבל עשרה אחוזים מחוזה של 600 אלף יורו לחמש שנים מחולק לכל שנה. בכל העולם וגם בספרד מקבלים עשרה אחוזים מהחוזה. זה אולי נראה הרבה לטביב כי הוא שילם את אותם עשרה אחוזים ממשכורת של 40 אלף דולר לקפטן שלו, אבל זה אחוזים שמקבלים כולם. אני חושב שיותר מעניין את הקהל של ביתר לדעת איפה ה-15 מיליון שקל שהתקבלו על דסה, אזולאי, אצילי ורוקביציה, ואיך הם יושקעו בקבוצה מאשר עמלה שמקובלת בעולם. חשוב לציין כי העמלה מתחלקת בין שלושה סוכנים המעורבים בעסקה".
יתרון (2) 60
18:35

מכבי ראשון לציון

עירוני נס ציונה
(1+)
ראשל"צ הפסידה 5 משחקים ברציפות, אם כי זה היה רצף קשה במיוחד. עדיין, היא במשבר, והיא תפגוש את נס ציונה, שהפסידה לר"ג, אך לפני כן נראתה מצוין. נס ציונה קיבלה משחק נוח להתאושש ממנו והליין איתה
רגיל (2) 84
19:00

בני יהודה

מכבי הרצליה
על הנייר לבני יהודה יש סגל מספיק איכותי בשביל להיות פייבוריטית כאן בבית. בפועל היא בעונה פשוט לא טובה והרצליה מסתמנת כמועמדת בולטת לעליית ליגה. האורחת במומנטום מצוין, טובה יותר ותנצח כאן
רגיל (2) 88
19:00

הפועל עכו

הפועל כפר סבא
כפר סבא אומנם טובה יותר, אבל עכו אחרי חמישה משחקים בלי הפסד וניצחון מצוין על כפר שלם. הזדמנות לתפוס משחק ביחס גבוה יחסית.
יתרון (2) 128
20:00

מכבי תל אביב

הפועל פתח תקווה
(2+)
מכבי תל אביב הובסה 1:4 נגד שטוטגרט ביום חמישי האחרון שמגיע אחרי ההפסד בטרנר. לצהובים אין פריבילגיה לאבד עוד נקודות, אבל לא מגיעים בכושר מספיק טוב כדי להביס כאן. ניצחון ביתי סולידי בהפרש של שני שערים
כזכור, אצילי עבר לבית"ר ירושלים מעירוני ראשון לציון ושיחק בשורותיה שלוש שנים והתקדם עד אשר הפך לקפטן הקבוצה ושחקן נבחרת. במהלך העונה שעברה נרשמו חילוקי דעות בין הצדדים כאשר השחקן סירב לחתום על חוזה חדש מבלי שדרישת סוכניו לסעיף שיחרור בסכום שלא יעלה על 1.5 מיליון יורו תצורף להסכם. בבית"ר סירבו לכך והיחסים בין הצדדים הידרדרו.
אצילי מצא את מקומו מחוץ למסגרת הקבוצה בחלק מהמשחקים ואף פנה לבוררות על מנת להשתחרר מהקבוצה. לאחר בוררות רצופת האשמות קבע הבורר חנוך קינן כי השחקן ישוחרר מהקבוצה תמורת סכום של כ-750 אלף יורו.


