בצל מאבקי ההישרדות של הפועל חיפה, בקבוצה מתעסקים גם בתופעת מקסים פלקושצ'נקו, שבשלושה משחקים בהם שיחק העונה כבש שלושה שערים ושני בישולים. בחיפה כבר זוכים לגישושים מקבוצות שמבררות לגבי השחקן, אלא שכרגע המגמה היא להשאיר את השחקן בקבוצה.
עם זאת, בסביבתו של הקשר הצעיר מקווים שהבעלים יואב כץ, שהצהיר שיבנה בשנה הבאה את הקבוצה סביבו, ישדרג את מעמדו הן מבחינה מקצועית והן מבחינה כלכלית. בנוסף, בסביבתו של השחקן הסבירו שבשלב זה הוא מעוניין להישאר בחיפה ולהוות בה שחקן משמעותי בעונה הבאה לאורך עונה שלמה, ושאם יעבור לקבוצה אחרת, זה יהיה רק לקבוצה גדולה שמתכוונת לבנות עליו כשחקן הרכב.
גם חבריו של פלקושצ'נקו לקבוצה שוחחו איתו וייעצו לו לא להתפתות לעבור בעונה הבאה לקבוצה אחרת. "אמרנו לו שהוא צריך לחוות עונת בוגרים שלמה בקבוצה שהוא יקבל בוודאות את הקרדיט", הסבירו כמה מחבריו, "לפי מה שאנחנו מבינים ממנו, הוא יישאר בקבוצה".
גם סוכנו שחר גרינברג הבהיר שהשחקן יישאר ככל הנראה בחיפה, אך הוסיף ביקורת על כך שהוא לא שיחק במשך כל העונה. "בקיץ הקרוב מקסים נשאר בהפועל חיפה, רק הצעה לשחקן שאי אפשר לסרב לה תטרוף את הקלפים. אני גם מצפה ובטוח שיואב כץ יראה הערכה וישדרג את חוזהו של השחקן כשחקן המשמעותי ביותר היום בהפועל חיפה, אבל זה יקרה בסוף השנה שהפועל תבטיח הישארות.
"במקביל, כחיפאי וכאחד שמייצג צעירים, אני גם מצפה ממנו שיעשה אצלו בדק בית מעמיק ויחקור כיצד יכול להיות שכל המאמנים שאימנו אצלו לא נתנו לכישרון הזה דקות! שערורייה, כי אני אישית יודע שהמערכת כולל רון פלדהיים, אפרים גבאי ורם בן מיכאל כל הזמן דחפו שישחק. מגיע קרדיט גדול לאלי כהן שגם ברגעים קריטיים עבור הקבוצה כן נתן קרדיט לשחקן צעיר ונתן לו את הביטחון.
"ובהערת אגב, אני מקווה שהמקרה הזה של מקסים לא ייעלם מעיני מאמנים אחרים, יש הרבה כישרונות צעירים, צריך רק לתת להם. תראו גם מעבר לכביש במכבי חיפה - חבשי, לביא, ג'אבר... בבוגרים, וגם שם מחלקת הנוער מפוצצת בכישרון, ערן ביטון, מוחמד עאווד, שון וייסמן, עמית זנטי ועוד. לא חסר כישרון, אבל צריך מאמנים שיתנו יד לכישרון ויעזרו לו לפרוץ.
"בנוגע למקסים, הוא כמו שאמרתי יישאר בהפועל חיפה אלא אם יקרה משהו מיוחד, ובכל מקרה, אם בקבוצה יחליטו למכור אותו, הוא יסכים לעבור רק לקבוצה בה הוא ישמש כפקטור מקצועי ולא כשחקן משלים".
רגיל (3) 155
20:00

אייבר

אלצ'ה
משחק גביע בין אייבר מהליגה השנייה שנמצאת עמוק במאבקי ההשרדות בליגה נגד אלצ'ה העולה החדשה לליגה הראשונה שפתחה את העונה בצורה חיובית. אני חושב שאלצ'ה מגיעה במומנטום חיובי ובדריכות למשחק הגביע בעוד שאייבר עלולה להיות מושפעת ממאבקי הירידה שלה בליגה
יתרון (3) 298
22:00

קרדיף
(1+)

צ'לסי
קרדיף בליגה השלישית ופערי הרמות כאן גבוהים, אך יתרון הביתיות כן יבוא כאן לידי ביטוי. הרוטציה של צ'לסי תספיק לה כדי לנצח ולהעפיל אבל קרדיף לא תובס


