יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
חברת הכנסת, תמר זנדברג, פנתה היום (שני) ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה שיבחן אפשרות לפתוח בחקירה על סמך ממצאי דו"ח אלקלעי הנוגעים לתקופת כהונתו של אבי לוזון כיושב ראש ההתאחדות לכדורגל.
"הממצאים שעולים מהדו"ח מדאיגים ודורשים בחינה מעמיקה", כתבה זנדברג. "לא הגיוני כי המדינה תעבור לסדר היום על חשדות לרישום כוזב בתאגיד שהובילו לגרעונות שפוגעים בכדורגל הישראלי. אני פונה אליך בנוגע לחשדות לשחיתות ולהתנהלות לא תקינה בהתאחדות לכדורגל. מהאמור בדו"ח עולה חשד כבד לפלילים, על פיו, ככל הנראה, בוצע רישום כוזב ביודעין בדוחות הכספיים של ההתאחדות לכדורגל, כאשר בעת אישור הדוחות הכספיים של ההתאחדות לכדורגל לשנת 2013 בוצע תיקון רטרואקטיבי לדוחות לתקופה של חמש שנים אחורה".
זנדברג הוסיפה: "בנוסף, במסגרת מנגנון ההעברות הכוזב לכאורה, הועברו מיליוני שקלים למכבי פתח תקוה, שבבעלות אחיו של יו"ר ההתאחדות לכדורגל באותם זמנים, ואשר בה כיהנו בעלי תפקידים בני משפחתו הקרובים. עוד עולה מהדו"ח כי כספים הועברו באופן סלקטיבי לקבוצות מועדפות על ידי היו"ר וגורמים אחרים במערכת, אשר רצו לבסס את שליטתם הפוליטית במנגון ההתאחדות. על כן, אבקש ממך לבחון את הדו"ח (המצורף למכתב) ולבחון האם מתקיים חשד סביר לפלילים המצדיק פתיחה של חקירה".
דו"ח אלקלעי מולא על פי הזמנתו של יו"ר ההתאחדות לכדורגל, עופר עיני, שביקש להבין כיצד נעלמו 38.5 מיליון שקלים מקופת ההתאחדות בשנים עברו. עו"ד מורן מאירי ממכבי תל אביב, מוביל את המאבק להשבת הכספים לקופת ההתאחדות לכדורגל ובישיבה האחרונה הודיע כי "אם לא יינקטו הליכים לגביית הכסף בעקבות מסקנות הדו"ח, אני מתכוון להגיש ב-1 במרץ תביעה נגזרת נגד הנוגעים בדבר". אם תהיה תביעה כזו, היא תהיה נגד נושאי התפקידים בהתאחדות ובראשם אבי לוזון שכיהן בתקופה המדוברת כיו"ר ההתאחדות לכדורגל.


