דפורטיבו לה קורוניה הודיעה הבוקר רשמית של שחרורו של האריס מדוניאנין. הבוסני מבוקש במכבי תל אביב וההחלטה האם לחזור לקרית שלום נמצאת בידיים שלו. במועדון אף אישרו שמתקיימות שיחות עם הבוסני הבינלאומי, ששיחק בקבוצה בשנים 2010-2012.
במכבי תל אביב יודעים שמדוניאנין הותיר רושם שלילי על לא מעט אנשים אחרי שעזב את הקבוצה, אבל בתקופה האחרונה שבו וציינו שאם הוא יסכים לשוב, הפעם זה יראה אחרת לאור העובדה שג'ורדי קרויף נמצא במועדון. מדוניאנין אמנם נולד בבוסניה, אבל עבר להולנד בגיל שבע ואם יחזור, תהיה לו שפה משותפת לא רק עם קרויף, אלא גם עם המאמן פטר בוס וחלק מהצוות שלו.
מאז שעזב את מכבי תל אביב בקיץ 2012, הקשר בן ה-30 שיחק שנתיים בגזיאנטפספור הטורקית ושנה וחצי נוספות בדפורטיבו לה קורוניה הספרדית. הוא היה שותף להעפלה ההיסטורית של נבחרת בוסניה למונדיאל 2014 ובטורניר עצמו רשם שתי הופעות, בהפסדים לארגנטינה וניגריה.
זר אחר שכבר נמצא במכבי תל אביב, אורלנדו סה, מדאיג מעט את אנשי המועדון. החלוץ הפורטוגלי, שכבש אתמול (חמישי) בהופעת הבכורה שלו במשחק הגביע נגד הפועל ראשון לציון, סיים את המשחק, שהסתיים בניצחון 1:2 אחרי הארכה, עם פציעה בשריר התאומים. בחדר ההלבשה בסיום המשחק שכב סה על מיטת הטיפולים וקיבל סיוע ראשוני לכאב.
החלוץ לא היה מתוכנן לשחק במחצית השנייה מאחר שלא שיחק בצורה קבועה באנגליה והגיע בכושר גופני ירוד. אבל הנסיבות הובילו לכך שהוא שולב כבר אחרי 45 דקות ויחד עם ההארכה שיחק 75 דקות. במכבי מקווים שהפציעה של סה אינה חמורה. גורם בכיר במועדון אמר בסיום המשחק: "אנחנו לא רופאים. יש איזושהי בעיה עם החלוץ, אבל עדיין לא ברור מה יש לו בדיוק".
סה לא היה השחקן היחיד שנפצע במשחק. במכבי יבדקו היום גם מה מצבם של טל בן חיים הבלם, עדן בן בסט, דור מיכה ואבי ריקן. בן חיים הוחלף כבר במחצית הראשונה אחרי שספג מכה חזקה במותן. בן בסט ממש התקשה לעזוב את האיצטדיון בראשון לציון ודידה החוצה על רגלו.
עניין נוסף שעדיין לא ברור הוא מצבו של הקשר נוסא איגייבור. הניגרי לא שותף אתמול במשחק וייתכן כי הוא סובל מבעיה דומה לזו שהיתה לו בתחילת העונה ושבעטייה נעדר לתקופה ארוכה. איגייבור טען אמש כי הכל פתוח עבורו והוא רוצה לשחק מול בית"ר ירושלים ביום שני אבל צריך עדיין לבדוק את מצבו.
פטר בוס כינס בסיום המשחק את שחקניו בחדר ההלבשה ואמר: "אני מברך אתכם על העלייה לשלב הבא. נכון שלא עשינו זאת בצורה משכנעת אבל אני יודע מה זה לשחק מול קבוצה מלאת מוטיבציה שכובשת ראשונה ומשחקת בהתלהבות גדולה מאוד עם צפיפות רבה". בוס אמר לתקשורת על עמרי בן הרוש שהורחק במשחק: "אני בטוח שעומרי ילמד ממה שקרה לו היים וייקח איתו שיעור להמשך הקריירה".
(עדכון ראשון: 7:19)
יתרון (2) 60
18:35

מכבי ראשון לציון

עירוני נס ציונה
(1+)
ראשל"צ הפסידה 5 משחקים ברציפות, אם כי זה היה רצף קשה במיוחד. עדיין, היא במשבר, והיא תפגוש את נס ציונה, שהפסידה לר"ג, אך לפני כן נראתה מצוין. נס ציונה קיבלה משחק נוח להתאושש ממנו והליין איתה
רגיל (2) 84
19:00

בני יהודה

מכבי הרצליה
על הנייר לבני יהודה יש סגל מספיק איכותי בשביל להיות פייבוריטית כאן בבית. בפועל היא בעונה פשוט לא טובה והרצליה מסתמנת כמועמדת בולטת לעליית ליגה. האורחת במומנטום מצוין, טובה יותר ותנצח כאן
רגיל (2) 88
19:00

הפועל עכו

הפועל כפר סבא
כפר סבא אומנם טובה יותר, אבל עכו אחרי חמישה משחקים בלי הפסד וניצחון מצוין על כפר שלם. הזדמנות לתפוס משחק ביחס גבוה יחסית.
יתרון (2) 128
20:00

מכבי תל אביב

הפועל פתח תקווה
(2+)
מכבי תל אביב הובסה 1:4 נגד שטוטגרט ביום חמישי האחרון שמגיע אחרי ההפסד בטרנר. לצהובים אין פריבילגיה לאבד עוד נקודות, אבל לא מגיעים בכושר מספיק טוב כדי להביס כאן. ניצחון ביתי סולידי בהפרש של שני שערים


