בווידאו: מאמן מכבי תל אביב, סלבישה יוקאנוביץ'
מכבי תל אביב תשחק מחר (שני) מול בית"ר ירושלים, ותפתח שבוע עמוס במיוחד, שבמהלכו תשחק שלוש פעמים בשישה ימים: ביום רביעי מצפה לה בני יהודה בגביע הטוטו, ובשבת יתקיים הדרבי מול הפועל.
"אני לא מבין את ההיגיון, מי שקבע את השיבוץ הזה לא מבין בכדורגל", אמר הבוקר בכעס המאמן סלבישה יוקאנוביץ', "בשום מקום אחר בעולם זה לא קורה. מי שעשה את זה כנראה לא שמע שאנחנו הקבוצה הישראלית היחידה באירופה. ההתאחדות צריכה להתחשב בנו ולדאוג לנו בשבוע כזה, כשיש לנו לו"ז עמוס כל כך".
ממנהלת הליגה נמסר בתגובה: "המנהלת משבצת את המשחקים בהתחשבות ובתיאום מרבי עם קברניטי מכבי תל אביב, המתמודד בשלושה מפעלים במקביל, וזאת כדי לרווח את לוחות המשחקים - ככל שניתן - באופן שיאפשר למכבי תל אביב להתמודד בצורה המיטבית בכל המסגרות".
על המשחק מול בית"ר, אמר יוקאנוביץ': "אנחנו לא זקוקים לעוד מוטיבציה, זו מכבי תל אביב, המחויבות שלנו היא לנסות לנצח. אני מאמין שזו מספיק מוטיבציה עבורנו. אנחנו צריכים להיות כשירים ומוכנים תמיד, בטח כשנשחק לעיני אצטדיון מלא. אנחנו צריכים להיות מוכנים. אני לא מפריד בין קבוצות גדולות, קטנות או בינוניות, בחוץ או בבית.
"זה משחק קשה, בית"ר קבוצה גדולה שפתחה טוב את הליגה, המחויבות שלנו היא תמיד לנסות לנצח, מחר לא יהיה שונה. אנחנו מוכנים, זה משחק חשוב עבורנו. נחפש הזדמנויות לנצח. הפסדנו משחק לפני כמה ימים, אנחנו צריכים להבין את הסיטואציה שלנו ואת מה שעומד בפנינו. אצטרך לשכוח את החברות עם דראפיץ', אנחנו משחקים זה מול זה, לא מצפה ממנו לדבר אחר".
יתרון (2) 60
18:35

מכבי ראשון לציון

עירוני נס ציונה
(1+)
ראשל"צ הפסידה 5 משחקים ברציפות, אם כי זה היה רצף קשה במיוחד. עדיין, היא במשבר, והיא תפגוש את נס ציונה, שהפסידה לר"ג, אך לפני כן נראתה מצוין. נס ציונה קיבלה משחק נוח להתאושש ממנו והליין איתה
רגיל (2) 84
19:00

בני יהודה

מכבי הרצליה
על הנייר לבני יהודה יש סגל מספיק איכותי בשביל להיות פייבוריטית כאן בבית. בפועל היא בעונה פשוט לא טובה והרצליה מסתמנת כמועמדת בולטת לעליית ליגה. האורחת במומנטום מצוין, טובה יותר ותנצח כאן
רגיל (2) 88
19:00

הפועל עכו

הפועל כפר סבא
כפר סבא אומנם טובה יותר, אבל עכו אחרי חמישה משחקים בלי הפסד וניצחון מצוין על כפר שלם. הזדמנות לתפוס משחק ביחס גבוה יחסית.
יתרון (2) 128
20:00

מכבי תל אביב

הפועל פתח תקווה
(2+)
מכבי תל אביב הובסה 1:4 נגד שטוטגרט ביום חמישי האחרון שמגיע אחרי ההפסד בטרנר. לצהובים אין פריבילגיה לאבד עוד נקודות, אבל לא מגיעים בכושר מספיק טוב כדי להביס כאן. ניצחון ביתי סולידי בהפרש של שני שערים
ברק יצחקי אמר: "המפגשים מול בית"ר תמיד מרגשים מבחינתי, אצטרך לעשות את הפרדה. אנחנו לא מסתכלים על שחקנים מסוימים אלא על הקבוצה. כאחד שהיה שם יום או יומיים, אני יודע שבמשחק נתון, בטח מול מכבי תל אביב, הם יכולים להתעלות. זה תלוי איך הם מתעוררים בבוקר, הם קבוצה לא צפויה. זה מועדון גדול שדוחף את עצמו לניצחונות. אנחנו נצטרך להיות מוכנים לזה, תעמוד מולנו יריבה טובה".
על החזרה לליגה מהמשחק בליגת האלופות, אמר יצחקי: "השתפרנו מאז המשחק מול צ'לסי. בפורטו בחוץ שיחקנו הרבה יותר טוב. נצטרך לעשות את הדגש על המעברים האלה שאנחנו כל הזמן מדברים עליהם. הצלחנו לעשות את זה אחרי קייב, מקווה שנעשה את זה גם מחר. יש מי שגורם לנו להיות מפוקסים תמיד ולהיות מרוכזים במשחק הבא שמגיע, לשכוח מה היה במשחק הקודם. מבחינתנו כל הפוקוס והמוכנות זה במשחק מול בית"ר. מכבי תל אביב זה מועדון מקצועני, שיודע להעביר את מה שצריך לשחקנים, גם אנחנו יודעים. למדנו במשך השנים איך לעשות את ההפרדה הזו. מחר זו הבמה להראות את זה".
על התקרית במשחק מול מכבי פתח תקוה, שבה קרע את חולצתו בכעס לאחר שהוחלף במחצית השניה: "אקנה חולצה חדשה ואביא אותה לאפסנאי. אין שחקן שיגיד שהוא לא רוצה לשחק, ההחלטות הן לא שלי אלא של המאמן. קצת עצוב לי שבמקום לדבר על הבישול שלי, דיברו על החולצה שקרעתי. לחצתי למאמן את היד, התעצבנתי טיפה, מתנצל שקרעתי את החולצה. לא היה לי כעס כלפי אף אחד. בשבילכם זה היה מצוין אם יוקאנוביץ' היה עושה עניין, בלי לדבר איתו הוא יודע שלא היה לי משהו אישי נגדו, זה יצא מתוכי ולא היה מכוון, לא כדי לתת הצהרה למישהו. ככה זה יצא".


