האלופה הישראלית מכבי תל אביב עוד לא הספיקה להתאושש מהאופוריה שאחרי הניצחון הענק 0:2 בצ'כיה מול ויקטוריה פלזן וכבר נחתה עליה אתמול (שישי) הגרלת שלב הפלייאוף של מוקדמות ליגת האלופות שסידרה לה מפגש שלישי תוך שנתיים עם אלופת שוויץ, פ.צ. באזל.
על הנייר, השוויצרים, שבעונת 2013/14 הדיחו את הצהובים פעמיים, עם 3:4 בסיכום שני המשחקים בשלב המוקדמות השלישי של ליגת האלופות ואז גם עם 0:3 בסיכום שני המשחקים בשלב 32 האחרונות של הליגה האירופית, נראים הרבה יותר חזקים מהאלופה הישראלית, אולם במכבי תל אביב מתכוננים לאתגר בידיעה שגם אם יודחו, יגיעו לפחות לשלב הבתים של הליגה האירופית.
כוכב הקבוצה וכובש צמד שערי העלייה ביום רביעי, ערן זהבי, אמר לאתר הרשמי של מכבי תל אביב: "זו הגרלה קשה, אבל אני מאמין בקבוצה שלנו. אפשר לעשות את זה. על מנת להעפיל לליגת האלופות, צריכים לעבור קשיים ולסבול בדרך. אני כבר מחכה למשחק הראשון ובטוח שנבוא עם ביטחון ואומץ במטרה לעבור".
עוד לפני המשחק הראשון מול באזל, שייערך ב-19 באוגוסט, יום רביעי, באצטדיון סט. יקוב בשוויץ, הקבוצה של סלבישה יוקאנוביץ' תקיים צמד משחקים. הראשון יהיה במסגרת גביע הטוטו, אשר גם בו היא זכתה בעונה שעברה, ביום שני הקרוב (20:50) תפגוש מכבי תל אביב את מכבי פתח תקוה ואילו ביום שבת הבא נגד עירוני קרית שמונה במסגרת "אלוף האלופים".
בבאזל, המצרי מוחמד אלנני שכבר ביקר בישראל בעימותים הקודמים מול מכבי תל אביב, אמר בראיון: "כבר התרגלתי לשחק בשטחים של פלסטין הכבושה. אני שמח מאוד לפגוש פלסטינים שמעודדים אותי ומבקשים ממני לשמח אותם. יש לנו משימה ואנחנו רוצים לנצח ולהעפיל לליגת האלופות".
יתרון (6) 210
21:15

אולימפיאקוס
 

הפועל תל אביב 
 (4.5+)
אם הפועל תל אביב רוצה להוכיח עוד יותר שהיא בצמרת בזכות ולא בחסד, ניצחון כאן יעשה את העבודה. כך או כך, יש לה סגל מספיק טוב כדי לפחות לעמוד בליין
יתרון (6) 237
21:30

באסקוניה
 (3.5+)

אנאדולו אפס 
 
אנאדולו קבוצה טובה יותר, ואין על כך בכלל ספק. באסקוניה אולי תצליח לקחת את המשחק הזה לכיוון צמוד יותר, אבל אנאדולו תנצח מעל הליין בסיום
יתרון (7) 113
17:00

ברנלי
 (2+)

ארסנל 
 
הליין לא מקל על הסימון ובכל זאת, ההתקפה של ארסנל כל כך מוכשרת שלברנלי יהיה יותר מדי קשה לעצור אותה. גם בחלק ההגנתי האורחת עם יתרון עצום וממעטת לספוג. ארסנל ביותר משני שערים
רגיל (7) 181
18:30

הפועל פתח תקווה
 

בני סכנין 
 
קשה מאוד לראות כאן פייבוריטית אמיתית, שתי הקבוצות די משלימות אחת את השנייה מבחינה הגנתית והתקפית. תיקו



