פחות משבוע עבר מאז ההודעה הדרמטית של מכבי תל אביב בדבר עזיבתו של פאקו אייסטרן, והמאמן כבר לוטש עיניים לעבר התפקיד הבא. הבאסקי העניק ראיון שהתפרסם היום (שני) בספרד, בו התייחס לעונה שעברה עליו במכבי תל אביב, לחווית שצבר בישראל ולעתידו מאחורי הקווים. 
"היינו כמעט בלתי מנוצחים בישראל", סיפר על העונה בישראל. "בכל תחומי החיים קשה לעמוד במטרות שהצב לעצמך, ואנחנו הצלחנו לזכות בכל שלושת התארים הגדולים בזירה המקומית. המועדון החתים אותי במטרה לזכות באליפות, אבל הצלחנו לזכות גם בשני תארים נוספים. אי אפשר לבקש יותר מזה, יהיה קשה מאוד לשחזר את מה שעשינו בתקופתי".
רגיל (6) 93
15:00

הפועל רמת גן
 

הפועל כפר שלם 
 
הפועל רמת גם עם מאמן חדש על הקווים, מסאי דגו, כבר השיגה ניצחון בגביע. במשחק ביתי מול קבוצה בינונית היא חייבת להשיג ניצחון בדרך אולי לעלייה.
יתרון (6) 210
21:15

אולימפיאקוס
 

הפועל תל אביב 
 (4.5+)
אם הפועל תל אביב רוצה להוכיח עוד יותר שהיא בצמרת בזכות ולא בחסד, ניצחון כאן יעשה את העבודה. כך או כך, יש לה סגל מספיק טוב כדי לפחות לעמוד בליין
יתרון (6) 237
21:30

באסקוניה
 (3.5+)

אנאדולו אפס 
 
אנאדולו קבוצה טובה יותר, ואין על כך בכלל ספק. באסקוניה אולי תצליח לקחת את המשחק הזה לכיוון צמוד יותר, אבל אנאדולו תנצח מעל הליין בסיום
יתרון (7) 113
17:00

ברנלי
 (2+)

ארסנל 
 
הליין לא מקל על הסימון ובכל זאת, ההתקפה של ארסנל כל כך מוכשרת שלברנלי יהיה יותר מדי קשה לעצור אותה. גם בחלק ההגנתי האורחת עם יתרון עצום וממעטת לספוג. ארסנל ביותר משני שערים
רגיל (7) 181
18:30

הפועל פתח תקווה
 

בני סכנין 
 
קשה מאוד לראות כאן פייבוריטית אמיתית, שתי הקבוצות די משלימות אחת את השנייה מבחינה הגנתית והתקפית. תיקו
כשנשאל כיצד מכבי תל אביב הייתה משתלבת בליגה הספרדית, טען פאקו כי "היא תהיה קבוצת 'מעלית', שעולה ויורדת מהליגה הראשונה אחת לזמן מה". 
המאמן התייחס בין היתר גם לדרישה הפלסטינית להחרים את ישראל בפיפ"א ולמציאות של כדורגלנים ערבים בישראל. "יש מתיחות סביב השחקנים הערבים, זה נכון. המדיניות של מכבי תל אביב הייתה לשלב כל מיני שחקנים מכל מיני דתות בחדר ההלבשה. הקבוצה תמכה בשוויון. שיחק אצלנו מהראן ראדי, שחקן ממוצא ערבי, ואני יודע שלא היה לו קל להשתלב". 
בנוגע לעתידו אמר פאקו: "הכל תלוי בהצעות שיהיו לי, אבל אני מחפש פרויקט שיהיה מבוסס על יכולת, לא רק על תוצאות. הייתי שמח יום אחד לחזור לאמן את קבוצת נעוריי, ריאל סוסיאדד. יהיה נחמד לחזור להיות קרוב הביתה".



