וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כישלון ידוע מראש: שפילד יונייטד שוב הפסידה בפלייאוף העלייה

הבליידס נפרדו מסווינדון טאון ב-5:5 משוגע ועפו אחרי הפסד 2:1 במשחק הראשון. הקבוצה הגדולה בדימוס הופיעה תשע פעמים בפלייאוף עלייה ב-27 השנים האחרונות וכשלה פעם אחר פעם

2015/GettyImages

דרמה גדולה נרשמה הערב (שני) בקאונטי גראונד של סווינדון טאון, שם הקבוצה המקומית אירחה את שפילד יונייטד למשחק הגומלין במסגרת חצי גמר פלייאוף העלייה לצ'מפיונשיפ. בשורה התחתונה: 90 דקות ועוד שמונה של תוספת זמן הסתיימו ב-5:5 ובעלייה של סווינדון, שניצחה 1:2 במשחק הראשון.

שפילד יונייטד היא הטרגדיה בסיפור הזה. ומבחינה ספורטיבית מדובר בלא פחות מאשר טרגדיה.

הבליידס - קבוצה גדולה בדימוס שנשרה לליג 1 ובמשך ארבע שנים לא מצליחה להיחלץ משם - הפסידה בפלייאוף בפעם השלישית בארבע השנים האחרונות. בעונת 2011-12 צ'ד אוואנס הוליך אותה במו רגליו לעבר עלייה אוטומטית, אבל לקראת סוף העונה נעצר בחשד לאונס, נכלא והקבוצה הדרדרה עד שהפסידה בגמר הפלייאוף להאדרספילד. בעונת 2012-13 יונייטד נכנעה ליאוביל טאון בחצי גמר הפלייאוף ובשנה שעברה היא פספסה במקום אחד את הפלייאוף.

בהיסטוריה המעט יותר רחוקה המצב לא נראה יותר טוב. ב-2009 שפילד יונייטד הפסידה לברנלי בגמר, ב-2003 היא הפסידה לוולבס בגמר, ב-1998 היא הפסידה לסנדרלנד בחצי הגמר וב-1997 היא הפסידה לקריסטל פאלאס בגמר; כל ההפסדים הנ"ל נרשמו בפלייאוף של ליגת המשנה וב-1988 הבליידס גם הפסידו לבריסטול סיטי בפלייאוף העלייה מהליגה השלישית.

בחשבון פשוט: שפילד יונייטד הופיעה תשע פעמים בפלייאוף העפלה ובאף אחת מהן לא עלתה ליגה. 0 מ-9, כמה כואב.

שחקני סווינדון חוגגים. GettyImages
נוסעים לוומבלי. שחקני סווינדון טאון/GettyImages

הערב נייג'ל קלאף והשחקנים שלו ידעו שהם חייבים ניצחון חוץ כדי לשמור על סיכוי לעלות לגמר הפלייאוף, אבל הפתיחה שלהם הייתה איומה ונוראית והם פיגרו 3:0 כבר אחרי 18 דקות (צמד של בן גולדוויין ושער נוסף של מייקל סמית'). שער עצמי של ניית'ן תומפסון וכיבוש של כריס באשאם הוריד את הפיגור של שפילד יונייטד ל-3:2 עד המחצית, אבל סמית' השלים צמד עם פנדל בדקה ה-58 וקבע 2:4 לסווינדון. סטיב דייויס צימק ל-4:3 בדקה ה-56 והכול היה מוכן לדרמה הגדולה.

בדקה ה-84 ג'ונתן אוביקה שגדל בטוטנהאם, כבש את החמישי של סווינדון ולוח התוצאות הורה על 3:5 מבטיח לרובינס. הכול היה מוכן לחגיגות ההעפלה לגמר שיתקיים בוומבלי, אבל הבליידס לא נשברו ומאט דאן (88) וצ'ה אדאמס (90) קבעו 5:5. שער נוסף של יונייטד היה מעניק לה 5:6 ושולח את הקבוצות להארכה (לשערי חוץ אין חשיבות בפלייאוף), אבל גם שמונה דקות תוספת זמן לא עזרו ואלפי אוהדים מקומיים פרצו לכר הדשא מיד אחרי שריקת הסיום כדי לחגוג.

סווינדון טאון שהייתה בפעם האחרונה חלק מליגת המשנה בעונת 2003-04, מרוחקת משם רק 90 דקות (תשחק בגמר הפלייאוף נגד פרסטון). שפילד יונייטד שבעונת 2006-07 עוד שיחקה בפרמיירליג, תפתח באוגוסט הקרוב עונה חמישית ברציפות בליגה השלישית ותקווה לסיים באחד משני המקומות הראשונים ששווים העפלה אוטומטית. רק לא עוד פלייאוף.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully