מארק וילמוטס, מאמנה של נבחרת בלגיה, פרסם כבר ביום שישי את הסגל שלו לקראת המשחקים מול קפריסין וישראל. אולם, מחזור סוף השבוע שנערך באנגליה סיפק לווילמוטס לא מעט כאבי ראש כאשר שני החלוצים הבכירים שלו - כריסטיאן בנטקה ורומלו לוקאקו, נפצעו במהלך המשחקים של קבוצותיהם ונכון לעכשיו הם מוגדרים בספק גדול למשחקי מוקדמות היורו של הנבחרת.
בנטקה, שהחמיץ את המונדיאל האחרון בשל פציעה, נפצע בשריר הירך במשחק הליגה של אסטון וילה בשבל מול סוונסי ואילו לוקאקו חלוצה של אברטון נפצע במשחק החוץ של אברטון מול ק.פ.ר ביום ראשון. שני החלוצים סובלים מפציעה דומה שנובעת מעומס על שריר הירך האחורי וזו בהחלט בעיה לווילמוטס לקראת צמד המשחקים החשוב שמצפה לנבחרתו מול קפריסין ביום שבת ומול ישראל ביום שלישי הבא.
רוברטו מרטינס מאמנה של אברטון אמר על הפציעה של לוקאקו: "מקווה שזה יותר התכווצות מאשר פציעה. נדע יותר לפני שהוא יעזוב לבלגיה". טים שרווד מאמנו של בנטקה באסטון וילה אמר ש"הוא יעבור בדיקות מקיפות על ידי הצוות הרפואי של נבחרת בלגיה".
שני החלוצים שנמצאים בהיכון להחליף את השניים עם דיבוק אוריגי, חלוצה של ליל שפתח בחלק מהמשחקים של הנבחרת במונדיאל ומיצ'י בטשוואי, החלוץ הצעיר שכיכב שנה שעברה אצל גיא לוזון בסטנדרד ליאז' והעונה משחק במארסיי.
בבלגיה מודאגים: לוקאקו ובנטקה פצועים, בספק לישראל וקפריסין
23.3.2015 / 14:43