בסביבתו של בעלי מכבי נתניה, אלי שגב, העידו אתמול (שלישי) כי הוא עדיין לא מרים ידיים בכל הקשור למכירתו של לארי קאיודה. העניינים נרגעו קצת בימים האחרונים בשל המשחק אמש מול מכבי חיפה (הפסד 2:1) שהיה יכול להקפיץ את הקבוצה לעמדה טובה לקראת התברגות בפלייאוף העליון, אבל כעת שגב שוב רוצה לממש את ההסכם עם איזי שרצקי מאחר שהוא זקוק לכסף עבור המועדון.
חברו של שגב, אריק איזיקוביץ', השושבין בעסקה מול שרצקי, סיפר אתמול כי יתכן מאוד שקאיודה יתבשר עוד היום כי אם ימשיך לטרפד את העסקה מול קרית שמונה, מכבי נתניה תשאיר אותו עד תום חוזהו אצלה ובשנתיים הקרובות לא תאפשר לו לצאת לחו"ל. מדובר בניסיון להשפיע על החלוץ, אבל ספק אם הרעיון הזה ילחיץ על הניגרי שהתבטא כבר מספר פעמים בדבר החלטתו הסופית לא לתת יד לשום מעבר עתידי שלו לקבוצה בארץ שייקבע כבר בשלב הזה. "מצד אחד רצונו של אדם הוא כבודו", אמר איזיקוביץ'. "אבל מצד שני מי אמר שבסוף העונה תהיה הצעה עליו? אני לא מבין את ההתנגדות שלו והוא צריך להבין שלטרפוד העסקה, יהיו גם השלכות עתידיות".
במקביל להצעה מקרית שמונה, סיפרו גורמים בנתניה, הונחה בפני שגב הצעה דומה מאלונה ברקת. בנתניה העריכו כי באר שבע נכנסה לתמונה מתוך מחשבה שאליה ירצה קאיודה לעבור. בכל אופן, שגב הבהיר בשיחה שקיים עם איזיקוביץ' כי הוא נתן מילה שאת העסקה הוא יעשה מול בעלי קרית שמונה ולכן הוא לא מזגזג ולא בודק מקרוב את ההצעה של ברקת.
רגיל (5) 169
17:00

בריסטול סיטי

פורטסמות'
שתי קבוצות שמחפשות יציבות במרכז הטבלה; יתרון הביתיות באשטון גייט עשוי להספיק לבריסטול כדי לגרד ניצחון דחוק.
רגיל (5) 176
17:00

דרבי קאונטי

מידלסברו
"בורו" שואפת לצמרת הגבוהה ומחזיקה בסגל עדיף; דרבי תילחם על נקודה, אך האיכות של האורחת כנראה תכריע את הכף.
רגיל (5) 183
17:00

האל

סטוק
שתי קבוצות בלתי צפויות שנמצאות במומנטומים הפוכים; האל סיטי נוטה להצטיין במשחקי בית כאלו וצפויה לצאת עם ידה על העליונה.
רגיל (5) 218
17:00

צ'רלטון

קובנטרי
קובנטרי נחשבת כיום לקבוצה איכותית ויציבה יותר בצ'מפיונשיפ, ולכן היא המועמדת המובילה לצאת עם שלוש הנקודות גם במשחק חוץ.
יתרון (5) 238
19:30

ליברפול

לידס
(1+)
לידס נראית לא רע בכלל בשבועות האחרונים כשהיא ללא הפסד בחמשת משחקיה הקודמים. ליברפול בכושר נהדר, אבל האורחת נראית עיקשת מאוד בתקופה הזו ותשוב לביתה עם נקודה לפחות
רגיל (5) 255
19:30

קריסטל פאלאס

פולהאם
דרבי לונדוני שקול מאוד שנוטה בדרך כלל לתוצאות תיקו, אך היתרון האיכותי בסגל של פולהאם עשוי להכריע את הכף לטובתה בקרב צמוד במיוחד.
רגיל (5) 278
20:30

בית"ר ירושלים

הפועל תל אביב
איזה משחק מצפה לנו כאן, שתי הקבוצות מגיעות במומנטום חיובי מה שהופך את המשחק הזה לשקול ומאוזן במיוחד. לאור יחסי הכוחות והתקופה של שתי הקבוצות זה משחק שיכול להתפתח לכל צד וההערכה שלי היא חלוקת נקודות בסיום
רגיל (5) 299
22:00

ברנטפורד

טוטנהאם
ברנטפורד היא אחת מקבוצות הבית הטובות ביותר בליגה ומצד שני, טוטנהאם היא אחת מקבוצות החוץ הטובות ביותר עד כה. לפני קצת פחות מחודש השתיים נפגשו וזה נגמר ב0:2 לטוטנהאם, הפעם זה יילך צמוד יותר - תיקו
רגיל (6) 59
15:00

הפועל ראשון לציון

הפועל עפולה
המגמות של שתי הקבוצות כרגע הפוכות אבל הפועל ראשון לציון עדיין קבוצה טובה יותר, ומשחק ביתי כמו זה אסור לה לפספס אם היא רוצה להישאר רלוונטית במאבק העלייה לליגת העל
בחדר ההלבשה של הקבוצה נרשמה אתמול אכזבה גדולה אחרי ההפסד למכבי חיפה. "כל השחקנים היו עם הראש ברצפה. הכאב היה עצום", סיפר אחד השחקנים באוטובוס חזרה לנתניה, "בהפסקה היינו ביתרון וכולם היו משוכנעים שלוקחים נקודות, ובסוף כולם היו בדיכאון". אותו שחקן סיפר גם שהיו תחושות קשות גם כלפי שופט המשחק מנשה משיח, שלדברי השחקנים קיפח אותם במספר החלטות.
בסיום המשחק אמש נשאל רוני לוי באשר לסיכוייו לאמן את מכבי חיפה בעונה הבאה ואמר: "אני מאמן מכבי נתניה ובמכבי נתניה אני מתרכז".
על המשחק אמר המאמן: "לצערי לא עמדנו בלחץ של מכבי חיפה במחצית השנייה. יכולנו לנצח את המשחק אחרי שהובלנו במחצית הראשונה, אבל ידעתי שאם לא נחזיק את הכדור במחצית השנייה, יהיה לנו קשה מאוד. מכבי חיפה קבוצה מאוד איכותית בחלק הקדמי ועם הקהל שלה, קשה בסמי עופר. אני גאה בשחקנים שלי על הדרך שבה הם הופיעו כאן. גם הקהל שלנו היה נפלא והגיע בכמות מאוד יפה לתת לנו גב".
לוי התייחס להמשך לאור הבעיות הכלכליות וביחס לתקוות שהיו להתברג לפלייאוף העליון: "המועדון במצב קשה מאוד, כך שהמטרה היא עדיין להישאר בליגה. אנחנו נשקיע את מירב המאמצים כי הולך להיות קשה מאוד עד הסוף".
עמית בן שושן שרשם משחק טוב במחצית הראשונה עם בישול השער של ערן לוי, אמר בסיום: "המשחק הלך בדיוק לפי התכנית של רוני לוי, אבל במחצית השנייה ספגנו את שני השערים והיה כבר קשה. המטרה הייתה לבוא לכאן ולקחת נקודות. עשינו תוצאות מצוינות בתקופה האחרונה אחרי שאמרו עלינו שאנחנו יורדת בטוחה".
לאחר שיחה שהתקיימה הבוקר עם מאמן קבוצת הנוער תומר קשטן, הוחלט במועדון לסיים את ההתקשרות עמו. בני לם, המנהל המקצועי של מחלקת נוהער, ימלא את מקומו. בנתניה הודו לקשטן על עבודתו ואיחלו לו בהצלחה בהמשך דרכו.


