ההפסד הראשון בעידן רוני לוי אמש (שבת) החזיר את שחקני מכבי נתניה לבעיות האמיתיות. כל עוד הקבוצה לא הפסידה וזכתה למחמאות מקיר לקיר על השינוי ביכולתה, הדחיקו השחקנים את העובדה שחלפו חודשיים מאז שקיבלו משכורות. אמש, אחרי ההפסד להפועל רעננה (2:1), כבר נשמעו שוב אותם קולות מוכרים מימי יוסי מזרחי.
משכורות דצמבר ישולמו אולי כבר השבוע לאחר שאלי שגב הבטיח להעביר את מיליון השקלים. הבעיה היא שלאחר מכן, העתיד מאוד מעורפל והוא לא יהיה בהיר יותר אם לארי קאיודה יישאר. התכנית של המועדון מאוד ברורה והיא למכור את קאיודה כבר עתה בין אם לקבוצה בליגה שיש בה עדיין העברות כמו הליגה הרוסית ובין אם לקבוצה ישראלית או מערב אירופית שלא תוכל לקלוט כעת את הניגרי אבל תסייע לנתניה בכסף שתזרים כבר עתה.
יתרון (5) 334
01:00

ברוקלין נטס
(11.5+)

יוסטון רוקטס
יוסטון מגיעה בכושר מצוין עם רצף ניצחונות וסגל מאוזן בראשות אלפרן שנגון, בעוד ברוקלין נאבקת לשמור על יציבות העונה.
יתרון (5) 339
02:00

דטרויט פיסטונס

מיאמי היט
(4.5+)
דטרויט היא אחת ההפתעות הנעימות של העונה עם מאזן מרשים, בעוד מיאמי מנסה להיצמד לצמרת המזרח ומגיעה אחרי כמה ניצחונות רצופים.
יתרון (5) 346
03:30

דאלאס מאבריקס
(1.5+)

פילדלפיה 76
המפגש המותח של הלילה. דאלאס בתקופה לא רעה בבית, אבל פילדלפיה נחשבת לקבוצה מעט יותר יציבה כרגע.
יתרון (5) 356
05:30

לוס אנג'לס קליפרס

יוטה ג'אז
(14.5+)
הקליפרס במומנטום ביתי נהדר באולם החדש (Intuit Dome), בעוד יוטה סופגת המון נקודות למשחק. הקליפרס אמורים "לטייל" כאן לניצחון נוח מול אחת ההגנות החלשות בליגה.
רגיל (6) 59
15:00

הפועל ראשון לציון

הפועל עפולה
המגמות של שתי הקבוצות כרגע הפוכות אבל הפועל ראשון לציון עדיין קבוצה טובה יותר, ומשחק ביתי כמו זה אסור לה לפספס אם היא רוצה להישאר רלוונטית במאבק העלייה לליגת העל
רגיל (6) 63
15:00

הפועל רמת גן

מכבי יפו
יפו אמנם לא בשיאה כרגע אבל היא כן משיגה תוצאות טובות במשחקי החוץ שלה, כולל 2:0 על סכנין בגביע המדינה בחוץ. הפועל רמת גן אמנם קצת יותר איכותית, אבל המפגש הזה יסתיים ללא הכרעה
הרעיון הוא לשכנע את אחת הקבוצות לקנות את כרטיסו של קאיודה ב-600 אלף יורו לפחות ולהזרים את הכסף מיידית. "אם לא נמכור את לארי ואלי שגב לא יזרים את הכסף בעצמו, אין סיכוי לגמור את העונה", אומרים במועדון. "אפשר להמשיך לעצום עיניים ולדמיין שזה חלום רע, אבל זו המציאות והיא קשה מאוד. צריך לעשות כל דבר כדי למכור את לארי ולהכניס את הכסף כבר עכשיו כי אין מאיפה לשלם".
אחת הסברות בסוף השבוע היתה שמכבי תל אביב תרכוש את קאיודה כעת ותקבל אותו בסוף העונה. שליחים נשלחו אל ג'ורדי קרויף כדי לשכנע אותו, אבל הוא עדיין לא השיב. אגב, בחלון ההעברות של ינואר קרויף לא רצה את קאיודה, אבל ייתכן ששינה את דעתו אחרי שראה אותו בהופעה טובה דווקא מול מכבי תל אביב בשבוע שעבר.
ויש גם עניין אחר והוא מציאת רוכש חדש לקבוצה. במועדון קיוו כי התוצאות הטובות בעידן רוני לוי והתעוררות הקהל יעשו משהו וייצרו באז חיובי סביב מכירת המועדון. בשלב הזה אין עדיין קופצים.


