יו"ר המועצה להימורים בספורט צחי פישביין ומנהל מנהלת הליגה אורן חסון לקחו היום (רביעי) חלק בפאנל שעסק באלימות בספורט, במסגרת כנס שדרות לחברה וידידות שנערך במכללת ספיר ובעיר שדרות.
בהתייחסו לתקרית בדרבי התל אביבי ולאלימות האחרונה במגרשים אמר פישביין כי שחקן מכבי תל אביב ערן זהבי "צריך ללמוד ממסי איך להתנהג. יש קוד אתי שמצופה משחקנים, בעלים ומאמני קבוצות כסמל לאוהדים. יחד עם זאת אנו עוסקים בענף ספורט מלא אמוציות". פישביין המשיך והגיב להחלטת בית הדין העליון בערעור על העונש במשחק הדרבי, ואמר כי "עונשים קולקטיביים לא משיגים שום דבר. אנשים טובים באים לאצטדיון עם הילדים שלהם והם נענשים על לא עוול בכפם".
במסגרת המושב הציג מנהל מנהלת הליגה אורן חסון את התכניות להגברת האבטחה בעונה הבאה ואמר כי "בעונה הבאה כבר יהיו מערכות שליטה באצטדיונים כמו מצלמות שיזהו את המתפרעים עד רמת צבע העיניים ויוכלו להענישם על התפרעות. אין ספק שמדובר על מארג שלם של שינויים שדרושים במגרש הכדורגל למיגור האלימות, כמו מתן שם ות.ז בעת קניית כרטיס למשחק, מערכת בקרה אלקטרונית ומצלמות מתקדמות. אנחנו בתהליך שייקח כמה חודשים".
בשאלה על מקומה של התקשורת בדיון על האלימות במגרשים טען חסון כי: "חלק לא מבוטל מהאלימות, מלובה דווקא בתקשורת. תכניות אלימות מאוד שנותנות במה לאלימות נוראה ובכתבות נוראות שמחממות את הקהל, אנחנו מדריכים את הזכיינים שלא לתת במה לפרובוקציות ולאלימות בתקשורת".
בהמשך לדבריו של חסון נשאל יו"ר הטוטו פישביין כיצד מצופה מקבוצות כדורגל לשלם גם על האבטחה במשחקים וענה: "זו לא אחריות הטוטו, יש לקבוצה אחריות לניהול הביזנס שלה, שחלק מזה הן הוצאות אבטחה. עם זאת, אם יש משחק טעון כמו בסכנין, המשטרה צריכה לקחת אחריות. פן נוסף שהמנהלת צריכה ליישם הוא הסטנדרטים של התנהגות שחקנים - שחקן שעושה או לא עושה 'פיו פיו' זה בתחומם. יש לשחקן השפעה ועוצמה גדולה על הצופים (כמו רב בבית הכנסת), הוא דוגמא ומופת ועל כן צריך להתנהג בהתאם".
יתרון (5) 150
21:30

אולימפיה מילאנו
(2+)

מונאקו
משחק ראשון למילאנו בביתה. מונאקו גילתה חוסר יציבות במשחקיה עד כה. לדעתנו יהיה משחק צמוד והיתרון בווינר למילאנו משחק לטובתה.
יתרון (5) 192
21:45

פאריס באסקטבול

וירטוס בולוניה
(4+)
פאריס נראתה מצוין נגד מכבי תל אביב, אך נראתה נורא נגד לה מאן ופנר, כך שהיא לא יציבה. וירטוס ניצחה את ריאל, והפסידה לוולנסיה, אך התאוששה בליגה מול נאפולי. וירטוס נראית כרגע איכותית יותר והליין איתה
יתרון (5) 243
21:45

בלארוס
(3+)

דנמרק
למרות היחסים, הפערים בין הנבחרות מאוד גדולים. בשילוב העובדה שבלארוס לא מארחת בביתה אלא במגרש ניטרלי, וכשההגנה הדנית לא ספגה במשחקים האחרונים שלה אפילו שער אחד, האורחת יכולה להביס כאן
רגיל (5) 300
21:45

קפריסין

בוסניה-הרצגובינה
נבחרת קפריסין לא בתקופה טובה ולא הצליחה לנצח בחמשת המשחקים הקודמים. עבור בוסניה אלו נקודות שאסור לה לפספס. היא איכותית קצת יותר, ותנצח כאן
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 248
21:45

בלגיה

צפון מקדוניה
בלגיה כבשה המון במשחקים האחרונים שלה, ועושה רושם שההתקפה הבלגית חזרה לעצמה אחרי תקופה מאוד לא טובה של הנבחרת הזו. נגד צפון מקדוניה היא לא צפויה לאתגר גדול. ארבעה שערים לפחות גם כאן