שני קולות עיקריים נשמעו אמש (שני) במכבי תל אביב אחרי ההפסד 2:1 לעירוני קרית שמונה. מצד אחד, התחושה הייתה שלא קרה שום דבר ושיש עוד הרבה מחזורים כדי להדביק את המובילה ולתקן את ההפסד. מצד שני, נשמעה גם ביקורת פנימית על ידי השחקנים על כך שהקבוצה לא הגיעה מוכנה ובאופן כללי לא למדה עדיין לשחק בלי ערן זהבי. מההיבט הזה, השחקנים לוקחים את האשמה על עצמם, אף שיש גם כמעט תמיד ביקורת נלווית על המאמן.
אחד השחקנים שביטא את הלך הרוח הראשון, אמר אמש: "גם בעונה שעברה הפסדנו בקרית שמונה וזכינו באליפות, כך שלא צריך לעשות מההפסד הזה יותר ממה שהוא. בסך הכל הגענו ליותר מצבים מקרית שמונה. ערן זהבי הדביק את הכדור פעמיים למשקוף ונוסא איגייבור פעם אחת לקורה. במשחק בינוני שלנו בחוץ, שלטנו לגמרי בכדור ובקצב המשחק. אם היינו משחקים רע זה היה מדאיג, אבל כמו בהפסד להפועל באר שבע, היינו יותר טובים מהיריבה. זה אולי לא מקובל במכבי תל אביב לדבר על זה, אבל היה חסר לנו הערב גם מזל".
מנגד, היו גם כאלה שקיבלו על עצמם את הביקורות ודיברו על הכנה מנטלית לקויה למשחק. "נדמה שלא ידענו לרדת מהשיא במשחק הנבחרת מול בוסניה", אמר אחד השחקנים, "כולם חשבו שאנשים יתעסקו באירועי הדרבי, בעונשים בבתי הדין או בתמונת העירום שהופצה מחדר ההלבשה, אבל כנראה שהמשחק הגדול לפני שבוע של הנבחרת, השאיר אותנו קצת למעלה ולא ידענו לנחות על הדשא".
ברמה המקצועית, מכבי תל אביב שוב הציגה אתמול תלות מוחלטת בערן זהבי. טל בן חיים הציג את משחקו החלש ביותר מתחילת העונה וראדה פריצה נסגר היטב בין שיר צדק לקאסיו פרננדס. במחצית הראשונה לא היה ברור מה רוצה פאקו אייסטרן מנוסא איגייבור ומה בדיוק הוא מרוויח ממנו כשהניגרי משחק כל כך קרוב לעמרי בן הרוש. "חבל שמהראן ראדי נמחק", אמר גורם בקבוצה. "לא ברור למה המאמן חושב שאיגייבור טוב ממנו".
במחצית השנייה ביצע הבאסקי את החילופים, אבל ברק בדש, דור מיכה ועדן בן בסט במספר דקות שקיבל, לא הצליחו להביא למהפך. "חבל שאנחנו לא תמיד יודעים לנצל את השמירה הכפולה ולעתים המשולשת שיש על ערן זהבי", אמר אחד השחקנים. "שיחקנו במשחק הזה כל הזמן דרך האמצע, עם הראש בקיר, וכמעט שלא בודדנו את שחקני הכנף באחד על אחד כדי שיוציאו כדורי רוחב לחלוצים".
קפטן הקבוצה שרן ייני היה מאוד אמיתי בסיום המשחק. "קשה לנו במגרש הזה. קרית שמונה משחקת על כדורים ארוכים וסוגרת את המשחק. כל הכבוד להם. במשחקים הבאים אנחנו צריכים לעבוד על זה שלא נספוג בהתחלה ונרדוף כמו שקרה הערב", אמר ייני. "סגנון המשחק שלנו שונה מזה של קרית שמונה אבל הם צוברים יותר נקודות. קבוצות באות נגדנו וסוגרות ואני מאמין שגם לקרית שמונה יהיה בקרוב יותר קשה לעמוד בקצב צבירת נקודות כזה".
הקפטן הוסיף: "נראה עם הזמן אם קרית שמונה תהיה בלחץ מזה שהיא במקום הראשון. היא רחוקה מכל המולת המרכז ומלחץ התקשורת. הם נהנים כאן בצפון ועושים הרבה מנגל. אני לא קובע עכשיו מי טובה יותר. להם יש יותר נקודות. אנחנו סופגים יותר שערים מהם. המאמן שלנו דוגל במשחק יותר התקפי ואנחנו סופגים יותר שערים. אנחנו צריכים לשפר את המשחק ההגנתי".
ביחס להורדת הנקודת בבית הדין ולעובדה שכעת הפער מקרית שמונה גדל אמר ייני: "אתגר האליפות הרבה יותר גדול עכשיו, כי זה כיף לעשות עונה טובה ולזכות באליפות כשלקחו לנו נקודות. אני מאמין שכמו באר שבע בעונה שעברה, גם קרית שמונה תיאבק איתנו על האליפות עד הסוף העונה".
במכבי תל אביב היה מי שפירגן לרועי קהת שגדל במועדון. "פיספסנו אותו", אמר גורם במועדון. "היה צריך לטפל בנושא הזה בצורה אחרת ולא לאבד אותו".
רגיל (7) 143
17:00

וולבס

ברנטפורד
וולבס היא היורדת הבטוחה עם 2 נקודות העונה, בעוד ברנטפורד הפסידה 3 מ-4 האחרונים שלה, אך אלו היו משחקים קשים והיא חייבת את הנקודות פה במאבק שלה. ברנטפורד תדע להתעלות פה מול שק החבטות של הליגה
רגיל (7) 181
17:30

הפועל ירושלים

הפועל חיפה
שתי הקבוצות חזרו לנצח במחזור הקודם, הירושלמים נגד אשדוד והחיפאים מול טבריה. הפועל חיפה מתקשה בחוץ העונה בעוד הפועל ירושלים מאוד לא יציבה. מפגש שיסתיים ללא הכרעה
רגיל (7) 200
18:30

הפועל פתח תקווה

הפועל קרית שמונה
הפועל פ"ת יצאה במחזור הקודם מבלומפילד עם תחושת החמצה גדולה. קריית שמונה השיגה נקודה דרמטית מול הפועל ת"א, אבל פוגשת במשחק חוץ יריבה שתבוא מאוד נחושה להשיג סוף סוף ניצחון. להערכתנו, פתח תקווה תנצח.
רגיל (7) 235
19:30

ר.ב לייפציג

באייר לברקוזן
משחק צמרת בין שתי קבוצות שדוגלות בכדורגל התקפי ומהיר. לברקוזן נראית מעט יותר מאוזנת, אך הביתיות של לייפציג הופכת את המשחק הזה לכזה שיכול ללכת לכל כיוון
רגיל (7) 258
19:30

טוטנהאם

ליברפול
המשחק המרכזי של המחזור. ליברפול מגיעה כפייבוריטית בזכות כושר התקפי עדיף, בעוד טוטנהאם תנסה לנצל את הביתיות והמהירות של שחקני האגף כדי להפתיע במתפרצות.
רגיל (1) 115
16:30

מיינץ

סט. פאולי
משחק תחתית לוהט שבו כל נקודה קריטית להישרדות בליגה. יתרון הביתיות של מיינץ ייתן להם את הערך המוסף.
רגיל (1) 183
18:30

אסטון וילה

מנצ'סטר יונייטד
קרב מרתק בין קבוצת הבית החזקה ליונייטד המשתפרת. וילה בבית היא אגוז קשה לפיצוח, אבל יונייטד תצליח לסחוט תיקו.
ליגת העל - 2014/15
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 מכבי תל אביב26 17 5 4 20-53 54 2 הפועל באר שבע26 14 7 5 24-47 49 3 עירוני קרית שמונה26 13 8 5 27-40 47 4 בית"ר ירושלים26 10 10 6 29-38 39 5 מכבי פתח תקוה26 10 9 7 30-28 39 6 מכבי חיפה26 11 4 11 29-38 37 7 הפועל רעננה26 9 7 10 23-24 34 8 מכבי נתניה26 9 6 11 45-37 33 9 בני סכנין26 7 9 10 37-32 30 10 הפועל תל אביב26 8 7 11 33-27 29 11 מ.ס. אשדוד26 6 9 11 41-29 27 12 הפועל חיפה26 7 5 14 41-20 26 13 הפועל פתח תקוה26 5 8 13 43-28 23 14 הפועל עכו26 4 10 12 39-20 22


