באיגוד השופטים לא נשארו אדישים להתקפתו של מנכ"ל הפועל פתח תקוה יורם עינב, שטען אמש בסיום המשחק מול מכבי נתניה (3:1), כי שמע את שופט המשחק אוראל גרינפלד אומר לאנשי נתניה כי הוא יפצה אותם במחצית השנייה על כך שקיפח אותם בהחלטה לא לשרוק לפנדל לטובתם. מנכ"ל איגוד השופטים יריב טפר מתכוון לשלוח מכתב לעינב ולהפועל פתח תקוה ולדרוש את התנצלות המועדון והמנכ"ל, וכן יבקש פיצוי כספי על הנזק שנגרם לגרינפלד.
טפר אמר הבוקר בשיחה עם וואלה! ספורט: "מנכ"ל הפועל פתח תקוה ילמד שעל הוצאת דיבה ואמירת לשון הרע משלמים. הוא יקבל מכתב מעורך דין והוא יתמודד איתו בבית המשפט. אנחנו נדאג שייצא מכתב מעורך דין על הוצאת לשון הרע. לא היו דברים מעולם. אוראל לא אמר את הדברים. פניתי לאוראל ושאלתי אם היה משהו. אם הוא אמר משהו בבדיחות הדעת שיכול היה להתפרש כך, והוא הכחיש הכל. אם יורם עינב שמע את זה, שיילך לפוליגרף ויוכיח. אנחנו נוציא מכתב מעורך דין שיהיה מאוד חריף. יש גבול. המשחק של אוראל לא היה טוב אתמול, אבל בין זה לבין להוציא את כל ההאשמות האלה, המרחק עצום. היושר הוא הדבר הכי חשוב לשופט. אני פתוח לכל ביקורת מקצועית ועניינית. אם יש לו משהו עם הוכחות חותכות, שיביא. היה ולא, הוא ישלם כי זו הוצאת לשון הרע. נטל ההוכחה הוא על מנכ"ל הפועל פתח תקוה".
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 71
15:00

מכבי אחי נצרת

מכבי חיפה
מכבי חיפה לא בעונה טובה בליגה, מה שהופך את הגביע למטרה חשובה מבחינתה. היא לא יכולה לזלזל כאן ולכן, עם יכולת טובה, היא צפויה להביס פה במשחק שיסתיים עם ארבעה שערים לפחות
רגיל (7) 84
16:00

לצ'ה

קומו
קרב בין שתי קבוצות מרכז טבלה ומטה. קומו מפתיעה לטובה העונה, אך לצ'ה בבית היא יריבה עקשנית.
רגיל (7) 121
17:00

לה לובייה

לובן
קרב תחתית בין העולה החדשה ללובן המנוסה יותר. לה לובייה תנסה להוציא נקודות יקרות בבית במאבקי ההישרדות.
יתרון (7) 189
17:30

מכבי תל אביב

הפועל חיפה
(1+)
הכושר של מכבי תל אביב בשבועות האחרונים לא הולך ומשתפר, ולמעשה היחידה שהיא הצליחה לנצח לאחרונה היא אותה הפועל חיפה במשחק הליגה האחרון ביניהן. אבל הפועל חיפה מגיעה אחרי שני ניצחונות רצופים, מומנטום טוב ובעיקר נחישות להיראות טוב יותר במפגש הקרוב. האורחת לא תפסיד ב90 דקות
יתרון (7) 208
18:40

הפועל ירושלים

מכבי רעננה
(14+)
ירושלים מגיעה אחרי שדרסה את נתניה החלשה ומקבלת עוד משחק בית מול יריבה חלשה. רעננה עם 7 הפסדים רצוף ונראה שזה שאלה של כמה. האם ירושלים מסוגלת לתת עוד תצוגה כזו? יהיה לה קשה. שווה ללכת פה על רעננה שתעמוד בליין, כי היא גם אינה קבוצה שמובסת
רגיל (7) 217
19:00

אודינזה

לאציו
לאציו מגיעה לצפון איטליה במטרה להיצמד לחלק העליון של הטבלה ולחזור למאבק על המקומות האירופיים. אודינזה היא קבוצת מרכז טבלה קלאסית העונה, שמציגה הגנה יציבה אך מתקשה מול איכות ההתקפה של הקבוצות הגדולות.
טפר מודה כי גרינפלד והצוות שלו רשמו אמש משחק נורא: "הוועדה המקצועית סבורה שהיה לאוראל משחק רע. אבל גם היו לו משחקים טובים במהלך העונה. רק שלוש שעות לפני המשחק ראיתי שופט בינלאומי באנגליה שהחמיץ פנדל שנעשה על אגוארו. אבל בין זה לבין זה שייקחו לו את התג, המרחק עצום. כמו שלא שולחים אותו לשפוט גמר מונדיאל אחרי משחק טוב, לא ייקחו לו את התג אחרי משחק רע. אוראל יודע שהיה לו משחק רע. הוא דיבר איתי על כך והוא זה שהכי כואב לו. אבל אוראל לא היה לבד על המגרש. האחריות שלו היא העיקרית כי הוא המפקד, אבל באופן עקרוני נראה שהצוות של השופטים לא היה במיטבו אתמול. אנחנו צריכים לנתח את הכל מקצועית ולהבין למה היו כאלה טעויות".
בהתייחס לאפשרות ששופטים מושפעים מטעויות שהם עושים במהלך המשחק, אמר טפר: "ההנחייה היא אחת, מה שאתה רואה זה מה שאתה שורק. לא משנה אם לא נתת חמישה פנדלים ברורים, אתה לא תיתן עכשיו פנדל בחזרה. ברור שהשופטים יודעים במחצית אם הם טעו. השופטים לא בבועה. הספסלים צועקים, הקהל צועק ויש גם פלאפונים. אבל מחול השדים שהיה סביב המשחק אתמול הוא מוגזם".
בהפועל פתח תקוה מתכוונים לבקש את פסילתו של גרינפלד מלשפוט במשחקי הקבוצה. טפר מבהיר כי בכלל לא בטוח שיקבל זאת: קבוצה יכולה לפנות ולבקש לפסול שופט. אבל אנחנו לא פוסלים שופט ולא פוסלים קבוצה, אלא אם כן יש דברים שהם מעבר לעניין מקצועי של שיפוט. להגיד לך שבמחזור הבא אוראל גרינפלד ישפוט את הפועל פח תקווה, לא נראה לי שזה יקרה. אבל בעתיד אני לא רואה שום סיבה שאוראל לא ישפוט את הפועל פתח תקוה בהמשך העונה, אלא אם יש דם רע מאוד ובסיסי מאוד בין שופט לקבוצה. אין לנו שום שופט שפסלנו אותו מלשפוט קבוצה מסויימת, אלא אם כן יש קרבה כלשהי. יניב לביא הוא בן דוד של אלון יפת, אז יפת לא ישפוט את הפועל רעננה. אלי חכמון גר באשדוד, אז הוא אף פעם לא ישפוט את אשדוד. אבל כרגע אין שום בעיה שאוראל ישפוט את פתח תקוה".


